سیر یکی از خوردنی های مفیدی است که خواص و فایده های بسیاری دارد اما به دلیل بوی بدی که بعد از خوردن برای دهان ایجاد می کند، افراد از خوردن آن خودداری می کنند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛خردل حاوی زردچوبه است که به از بین بردن بوی بد دهان کمک میکند. یک قاشق چایخوری خردل را بهمدت یک دقیقه در دهانتان بچرخانید و بیرون بریزید. سپس یکدوم قاشق چایخوری از آن را در دهانتان بگذارید و ببلعید. آدامس یا قرص نعناع
جویدن آدامس یا خوردن قرص نعناع، بهطور موقت بوی سیر را از بین میبرد. قرص یا آدامس نعناعیای را انتخاب کنید که عصارهی قوی داشته باشد یا از روغن نعناع واقعی تهیه شده باشد.
جعفری
جعفری گیاه معطری برای از بین بردن بوی بد سیر در دهان است. جعفری با داشتن مقدار زیادی کلروفیل بهعنوان خوشبوکنندهی طبیعی عمل میکند. این سبزی معطر دارای خواص ضدباکتری و ضدالتهابی است که بوی بد دهان و حتی بدن را دقیقا از منشأ از بین ببرد. همیشه جعفری تازه بجوید چون سبزیهای خشک کلروفیل فعال ندارند.
نعناع، هل، رازیانه، دانهی رازیانه و میخک
این گیاهان و دانهها بوی سیر دهان را خنثی میکنند. میخک، هل، رازیانه، دانهی رازیانه بجوید و برگ نعناع تازه بخورید. برخی رستورانها بعضی از این دانهها (بهخصوص دانهی رازیانه) را بعد از غذا سرو میکنند.
شیر و ماست
چربی موجود در شیر بوی سیر دهان را کاهش میدهد. ترکیب آب و چربی بوهای بد دهان را از بین میبرد یا حداقل کاهش میدهد. بعد از خوردن سیر یک لیوان شیر پرچرب بنوشید.
همچنین خوردن حدود ۲۰۰ گرم ماست در کاهش باکتریها و سولفید هیدروژن دهان (منشأ و علت اصلی بوی بد) مؤثر است. ماست میتواند بوی سیر دهان را هم از بین ببرد.
دانهی قهوه
دانههای قهوه حاوی ترکیبات ضدباکتری است و در از بین بردن و مبارزه با میکروارگانیسمها که مسئول بوی بد دهاناند، مؤثر است. جویدن دانههای قهوه بوی بد سیر را کاهش میدهد.
خوراکیهای سرد مصرف کنید
وقتی غذای گرم مصرف میکنید بوی سیر تشدید میشود. بنابراین بعد از مصرف سیر غذاهای سرد مانند بستنی، دسرها و تنقلات یخی دیگر میل کنید.
لیموی تازه
لیموترش باکتریهایی را که عامل ایجاد بوی بد دهان هستند از بین میبرد و یکی از مؤثرترین خنثیکنندههای بوست. آب یک لیموی تازه یا مصرف لیمو و جویدن پوست لیمو هم بسیار مؤثر است.
چای سبز یا چای نعناع
چای سبز یا چای نعناع حاوی پلیفنل است که به کاهش غلظت سولفید هیدروژن کمک میکند. نوشیدن یک فنجان چای سبز یا نعناع هنگام صرف غذا یا بعد از آن تا حد زیادی بوی غیرقابل تحمل سیر را از بین میبرد و دهانتان را خنک و خوشبو میکند.
استفاده ازخمیردندانهای اکسیژنرسانِ حاوی فلوراید بلافاصله بعد از خوردن سیر موثر است البته باید از نخ دندان هم استفاده کنید چون ممکن است قسمتی از غذا یا سیر بین دندانها بماند و با مسواک برطرف نشود.
سطح زبان جایگاه مناسبی برای رشد باکتریهای تولیدکنندهی بوی بد دهان است؛ پس همیشه از تمیزکنندهی زبان (مسواک زبانپاککن) استفاده کنید تا ذرات باقیماندهی غذا و باکتریهایی که باعث بوی بد سیر در دهان میشوند، از بین بروند.