پخش زنده
امروز: -
محققان علوم پزشکي اعلام کردند کساني که از نظر اجتماعي تنها هستند و در تنهايي زندگي مي کنند بيشتر از ديگران در خطر مرگ پس از حملات قلبي و سکته مغزي قرار دارند.
به گزارش سرویس بین الملل خبرگزاری صدا و سیما به نقل از خبرگزاري فرانسه، محققان علوم پزشکي اعلام کردند احساس تنهايي خطر ابتلا به بيماري هاي قلبي عروقي را افزايش مي دهد ولي کساني که از نظر اجتماعي تنها هستند و در تنهايي زندگي مي کنند بيشتر از ديگران در خطر مرگ پس از حملات قلبي و سکته مغزي قرار دارند.
محققان دانشگاه هلسينکي فنلاند با مطالعه بر روي 480 هزار زن و مرد در انگليس به مدت هفت سال آنان را تحت نظر گرفتند.
اين محققان در مقاله اي در شماره اخير نشريه قلب Heart اعلام کردند انزوا و تنهايي، خطر مرگ پس از سکته هاي قلبي و مغزي را تا سي درصد افزايش مي دهد.
دکتر کريستيان هاکولينين از گروه محققان دانشگاه هلسينکي مي گويد انزواي اجتماعي و نه تنهايي، هنوز هم يکي از عوامل مرگ و مير افراد محسوب مي شود.
مطالعه اين محققان بر روي 479 هزار و 54 نفر که سن آنها بين 40 تا 69 سال بود انجام گرفته است.
مطالعات قبلي نشان داده بود کساني که تنها زندگي مي کنند زودتر مي ميرند.
سکته مغزي در کل دنيا دومين علت مرگ بشر است و اولين علت از کارافتادگي، اما در کشورهاي پيشرفته در حال حاضر سومين علت مرگ است که با پير شدن جوامع در آينده نه چندان دور در آن کشورها نيز دومين علت مرگ خواهد شد.
سکته مغزي يعني بسته شدن يا پاره شدن يک شريان مغزي که به دنبال آن اختلال در گردش خون آن ناحيه از مغز ايجاد شده و موجب بروز علائمي مثل فلج نيمه بدن، اختلال تکلم و اختلال در راه رفتن مي شود.
سکته مغزي، زماني اتفاق مي افتد که رگي خوني در مغز مسدود يا منفجر شود. به طور متوسط 10 تا 15 درصد افرادي که به سکته هاي مغزي مبتلا مي شوند در اثر اين بيماري جان خود را از دست مي دهند و 60 تا 70 درصد بيماران با درمان مناسب مي توانند زندگي مستقل داشته باشند.
يکي از علل متداول سکته مغزي ضخيم و سخت شدن ديواره رگ هاي خوني است. پلاکت هاي ساخته شده از چربي، کلسيم، کلسترول و ... انعطاف رگ هاي خوني را از ميان مي برند. لخته خون ممکن است سبب مسدود شدن رگ خوني غير قابل انعطاف و بروز سکته مغزي ايسکميک شود.
عامل اصلي سکته مغزي هموراژيک در اکثر موارد، درمان نشدن فشار خون بالا است که سبب انفجار رگ خوني ضعيف مي شود. معمولاً اين افراد علايم خبرکننده اي مانند سردرد و تشنج دارند که منجر به پاره شدن رگ هاي مغزي مي شود.
يکي ديگر از دلايل بروز سکته هاي مغزي حرکت لخته خون از قلب يا عروق گردن است که وارد مغز مي شود مبتلايان به رماتيسم قلبي يا بيماران قلبي که ريتم قلبشان دچار مشکل است و کساني که دچار سکته هاي قلبي شده اند يا مشکل دريچه اي دارند مستعد ابتلا به سکته هاي مغزي هستند.