طولانیترین غار نمکی جهان در قشم
طولانیترین غار نمکی جهان به طول شش هزار و ۵۰۰ متر در غرب جزیره قشم واقع شده است.
به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما مرکز خلیج فارس؛ رئیس اداره ژئوتوریسم مدیریت ژئوپارک قشم گفت: رسوبات نمکی این گنبد نمکدان براثر مواد و املاح معدنی از جمله سولفات، آهن، گوگرد و نمک به وجود آمده است.
سجاد ِاشگَرف افزود: این گنبد نمکی مربوط به حدود پانصد و ۷۰ میلیون سال پیش و در دوران پرکامبرین شکل گرفته است.
این گنبد نمکی متشکل از ۳ دهنه غار نمکی است و دویست و ۳۷ متر ارتفاع و ۷ کیلومتر قطر دارد که بر اثر پدیده دیاپریسم به وجود آمده است.
غارهای موجود در گنبد نمکدان، با شمارههای ۱، ۲ و ۳ نامگذاری شده اند که غار شماره ۱، نمایشی است و گردشگران میتوانند از آن بازدید کنند.
دو غار دیگر که طولانیترین غار نمکی جهان نیز یکی از آنهاست، به دلیل سستی دیوارهها و احتمال ریزش، غارهای علمی و تحقیقاتی به شمار میآیند و تنها غارنوردان حرفهای و پژوهشگرانی که مجهز به ابزار غارنوردی هستند میتوانند از آنها بازدید کنند.
وی گفت:: غار نمکی قشم به عنوان یکی از ژئوسایتهای ژئوپارک جهانی یونسکو و همچنین به عنوان میراث طبیعی ملی در سال ۱۳۹۰ به ثبت رسیده است.
تاکنون ۲۵ ژئوسایت جزیره قشم به ثبت ژئوپارک جهانی یونسکو در آمده و ۹ اثر طبیعی ملی نیز در سازمان میراث فرهنگی کشور ثبت ملی شده است.
غار نمکی یا گنبد نمکدان در فاصله صد و ۳۰ کیلومتری شهر قشم واقع شده است که هر ساله گردشگران زیادی از داخل و خارج کشور از این پدیده طبیعی و زیبا دیدن میکنند.