پخش زنده
امروز: -
سخنگوي سازمان انتقال خون گفت: بارزترين مثال براي موقعيتهايي که در آن نياز مبرم به خون پيدا ميشود عبارت از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگوني نظير تصادفات رانندگي، سوختگيها و اعمال جراحي است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما؛ بشير حاجي بيگي با بيان اينکه کمترين ميزان اهدا کنندگان خون در کشور مربوط به گروه سني 56 تا 60 سال است، گفت: اين سنين سه درصد از اهدا کنندگان خون در کشور را شامل ميشود. بيشترين اهدا کنندگان خون نيز که 38 درصد جمعيت اهدا کنندگان کشور را تشکيل ميدهند بين 26 تا 35 سال دارند.
وي افزود: گروه سني 18 تا 25 سال 17 درصد، گروه سني 36 تا 45 سال 27 درصد و گروه سني 46 تا 55 سال نيز 15 درصد از اهدا کنندگان خون را در بر ميگيرند.
سخنگوي سازمان انتقال خون با اشاره به اينکه حداکثر سن براي اهداي خون 60 سال است، بيان کرد: براي دفعات بعدي اهدا کننده مستمر (با سابقه حداقل 2 بار اهداي خون در سال) حداکثر سن 65 سال است.
وي ادامه داد: همچنين از هر فرد بالاي 18 سال که بالاي 50 کيلوگرم وزن داشته باشد خون گرفته ميشود.
حاجي بيگي تصريح کرد: از هر فرد اهدا کننده خون که شرايط لازم براي اهداي خون را داشته باشد 10 و نيم سي سي يا ميلي ليتر به ازاي هر کيلوگرم وزن بدن خون گرفته ميشود.
وي اضافه کرد: حجم کيسههاي خون اهدايي 450 سي سي يا ميلي ليتر است که درون آن 63 سي سي ماده ضد انعقادي وجود دارد.
مديرکل دفتر مديرعامل سازمان انتقال خون در خصوص ضرورت اهداي خون تصريح کرد: خون سالم، نجات دهنده زندگي است و همه روزه، در سراسر جهان بسياري از افراد به خون و فرآوردههاي خوني نياز دارند، به طوريکه از هر سه نفر مردم دنيا، يک نفر در طول زندگي احتياج به تزريق خون و فرآوردههاي خوني پيدا ميکند.
حاجي بيگي گفت: بارزترين مثال براي موقعيتهايي که در آن نياز مبرم به خون پيدا ميشود عبارت از زمان بروز حوادث و سوانح گوناگوني نظير تصادفات رانندگي، سوختگيها و اعمال جراحي است.
وي اضافه کرد: همچنين خانمهاي باردار در حين زايمان، نوزادان و به خصوص نوزادان نارسي که به زردي دچار ميشوند نيازمند خون هستند و از طرفي بيماران مبتلا به سرطان که تحت شيمي درماني يا اشعه درماني قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآوردههاي خون به شمار ميآيند.
سخنگوي سازمان انتقال خون گفت: بسياري از بيماران، مانند بيماران تالاسمي و هموفيلي نيز ناگزيرند براي بهرهمندي از يک زندگي به نسبت طبيعي براي تمامي عمر به شکل منظم خون يا فرآوردههاي خون دريافت کنند.
بر اساس آمارهاي اعلام شده در ايران سالانه بيش از 2 ميليون و 500 هزار نفر براي اهداي خون به مراکز اهداي خون مراجعه ميکنند که در اين ميان، 2 ميليون و صد هزار نفر موفق به اهداي خون ميشوند.
در حال حاضر اهداي خون در ايران به صورت کاملا داوطلبانه و بدون هيچ چشم داشت و به منظور کمک به بيماران نيازمند به خون و فرآوردههاي آن انجام ميشود و هم اکنون شاخص اهداي خون در ايران 27 نفر به ازاي هزار نفر جمعيت است که شاخص خوبي محسوب ميشود.