پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما، همزمان با اجراي جنبش جهاني ساعت زمين به نشانه مقابله با گرمايش زمين، چراغهاي شهرها و ساختمان هاي مهم در چهار گوشه جهان از ساعت 20 و 30 دقيقه به وقت محلي به مدت يک ساعت خاموش شد.
پس از اپراي سيدني و آسمان خراشهاي هنگ کنگ، کاخ کرملين يا برج ايفل، چراغهاي ساختمانهاي مهم در قاره آمريکا براي يازدهمين ساعت زمين خاموش شد.
به گزارش خبرگزاري فرانسه از نيويورک، استراليا که جنبش ساعت زمين براي نخستين بار در سال 2007 در سيدني اجرا شد، روز شنبه ساعت 20 و 30 دقيقه به وقت محلي مانند هر سال آغازگر اين رويداد بود.
اين رويداد با خاموش شدن ساختمان اپراي سيدني و پل بندرگاه سيدني در استراليا آغاز شد و پس از آن با خاموشي ساختمانهاي مهم و آسمانخراش هاي هنگ کنگ و سنگاپور و برجهاي دوقلوي پتروناس کوالالامپور ، برج خليفه دبي و سپس برج ايفل پاريس، آکروپليس آتن و کليساي سنت-پير رم ادامه يافت.
در مسکو، کاخ کرملين و ميدان سرخ در تاريکي فرو رفتند و بنا بر اعلام آژانس فضايي روسيه (روسکوموس)، ميزان روشنايي بخش روسيه ايستگاه فضايي بين المللي نيز کاهش يافت.
در آمريکاي لاتين، شهرهاي بزرگ در اين جنبش جهاني شرکت کردند.
در مکزيکوسيتي، بناهايي همچون فرشته استقلال در منطقه توريستي « پاسئو د لا رفورما » (Paseo de la Reforma) و ميدان مرکزي زوکالو در تاريکي فرو رفت.
در کالي سومين شهر بزرگ کلمبيا، فعالان محيط زيست براي تشکيل « 60+ » - به نشانه 60 دقيقه خاموشي چراغهاي زمين - تعداد زيادي شمع روشن کردند.
در نيويورک نيز چراغهاي ساختمان امپاير بيلدينگ به مناسبت جنبش جهاني ساعت زمين خاموش شد.
آنتونيو گوترش، دبيرکل سازمان ملل متحد در پيامي ويدئويي در توئيتر اعلام کرد: « ساعت زمين در زماني اتفاق مي افتد که زمين و ساکنان آن همه تحت فشار قرار دارند. تغييرات آب و هوايي سريعتر از ما اتفاق مي افتد و پيامدهاي نگران کننده اي براي ما دارد.»
اين در حالي است که طي سه سال گذشته بيشترين دماي زمين ثبت شد.
اما پيام امسال « ساعت زمين » فراتر از مسئله گرمايش زمين است يعني دعوت همگاني براي محافظت از طبيعت. اين در حالي است که پلتفرم بين دولتي تنوع زيست و خدمات اکوسيستم (IPBES) اين هفته هشدار دادند که بشريت با استفاده بيش از حد از منابع طبيعي موجب کاهش گونه هاي گياهي و جانوري شده و زمين را به خطر انداخته است.
امانوئل مکرون، رئيس جمهور فرانسه در پيامي صوتي به زبان انگليسي در صفحه توئيتر خود اعلام کرد: « ما نه تنها در مبارزه خود با گرمايش زمين در حال شکست هستيم، بلکه در مقابله با کاهش تنوع زيستي نيز در حال شکستيم.»
درموت اوگورمان، يک مسئول سازمان غيردولتي صندوق جهاني طبيعت (WWF) که برگزار کننده جنبش ساعت زمين است، گفت: « اگر ما به همين روال ادامه دهيم، نيمي از گونه هاي گياهي يا جانوري در برخي مناطق که طبيعتا غنيترين تنوع زيستي را دارند، در معرض خطر انقراض قرار خواهند گرفت.»
شرايط آب و هوايي جهان با سرعت بي سابقه اي تحت تاثير گازهاي گلخانه اي که عمدتا از سوخت هاي فسيلي (گاز، ذغال سنگ و نفت) ناشي مي شود، در حال گرم شدن است.