پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري رويترز، وزير دفاع استراليا روز جمعه اعلام کرد آمريکا تعداد بي سابقه اي از تفنگداران دريايي خود را براي آموزش به استراليا اعزام مي کند.
اين اقدام آمريکا براي مقابله با آنچه که واشنگتن، خصومت ورزي چين در منطقه اقيانوس آرام مي نامد صورت مي گيرد.
ماريس پاين وزير دفاع استراليا گفت تعداد هزار و 587 تفنگدار دريايي آمريکا در قالب برنامه استقرار چرخشي نيروهاي آمريکايي در منطقه اقيانوس آرام به مدت شش ماه در يک پايگاه واقع در مناطق دوردست شمالي استراليا دوره آموزشي خود را سپري خواهند کرد.
به اين ترتيب تعداد نظاميان آمريکايي در استراليا در مقايسه با سال گذشته بيست و هفت درصد افزايش خواهد يافت.
پاين در بيانيه اي افزود «ارتش آمريکا نقشي حياتي در تقويت امنيت و ثبات در سراسر منطقه اقيانوس هند و اقيانوس آرام ايفا مي کند و برنامه استقرار چرخشي نيروهاي آمريکايي از مولفه هاي حياتي حفظ امنيت و ثبات در دهه هاي آينده خواهد بود.»
برنامه استقرار چرخشي نيروهاي آمريکايي نخستين بار در سال 2011 در قالب طرح موسوم به «محور آسيا» اعلام شد و از شاخص هاي کليدي ادامه تعهد آمريکا در دوران دونالد ترامپ رئيس جمهور اين کشور به اين منطقه و همچنين تمايل واشنگتن براي مهار نفوذ چين در منطقه اي است که تنش ها در آن به خاطر اختلافات ارضي و دريايي چندين کشور در درياي چين جنوبي به شدت افزايش يافته است.
چين مدعي مالکيت بخش عظيمي از درياي چين جنوبي است که علاوه بر آنکه يک مسير تجاري راهبردي است گمان مي رود ذخاير عظيمي از نفت و گاز طبيعي نيز در آن وجود داشته باشد.
چين در سال هاي اخير اقدام به ساخت جزاير و بنادر مصنوعي و همچنين فرودگاه در درياي چين جنوبي کرده است.
نيروهاي آمريکايي در اقدامي که احتمالا موجب ناراحتي چين مي شود با نيروهايي از چندين کشور ديگر از جمله استراليا، اندونزي، ژاپن،فيلييپين، سنگاپور و تايلند تمرين خواهند کرد.
يوان گراهام مدير برنامه امنيت بين الملل در انديشکده لاوي (Lowy) استراليا گفت «چين تمامي اقدامات آمريکا را در اين منطقه تحت نظر دارد و مايل است آمريکا با کشورهاي آسيايي حاضر در اين تمرينات کار نکند. پکن مايل است با هر يک از کشورهايي که با آنها اختلافات ارضي و دريايي دارد به صورت يکجانبه روبرو شود.»
استقرار اين نيروها سبب تنش و تضعيف بيشتر در روابط استراليا و چين مي شود.
استراليا از اصلي ترين متحدان آمريکا که ادعايي هم در درياي چين جنوبي ندارد مدت ها است به منظور تضمين منافع اقتصادي خود از جهتگيري در تنش هاي منطقه اي پرهيز کرده است.
اما در ماه هاي اخير و به دنبال آنکه مالکوم ترنبال نخست وزير استراليا مدعي دخالت چين در امور داخلي کانبرا شد، روابط دو طرف با تنش هايي همراه بوده است.
چين هرگونه دخالت در امور داخلي استراليا را رد مي کند.