پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما محققان کلاه جديدي اختراع کردند که دقت عکسبرداري از مغز بيماران را چندين برابر مي کند و مشکلات عکسبرداري با روش هاي سنتي را ندارد.
اين روش اسکن آنسفالوگرافي مغناطيسي (ثبت امواج مغزي با استفاده از اثر مغناطيسي) نام دارد اما بکار بردن آن مستلزم آن است که سر بيمار در داخل اين اسکنر بزرگ قرار گيرد. اين دستگاه وزن زيادي دارد چون درون آن حسگرهايي وجود دارد که بايد به شدت سرد باشند.
اکثر ما با اسکن از طريق ام آر آي اشنا هستيم . در روش ام آر آي ساختار مغز نشان داده مي شود اما گرفتن تک تک عکس ها چند ثانيه طول مي کشد.
در روش جديد اسکن موسوم به آم ايي جي MEG يا همان آنسفالوگرافي مغناطيسي ، پزشکان مي توانند تصاوير را به صورت هزارم ثانيه از بخش هاي مختلف مغز در اختيار داشته باشند و اين تصاوير زماني گرفته مي شوند که فرد مشغول راه رفتن يا صحبت کردن است.
فقط بيماران و پزشکان نيستند که به اين روش تصوير برداري علاقه مند هستند محققان نيز به اين روش علاقه مند شدند چون مي توانند نحوه کارکرد مغز کودکان و توسعه مغز در يادگيري زبان را مشخص کنند.
محققان و مخترعان اين روش مي گويند، پزشکان در آينده قادرخواهند بود عکس هايي از افرادي بگيرند که دچار اختلالات مغزي هستند. اين يعني پزشکان مي توانند به صورت عيني و ملموس دريابند که در مغز چه مي گذرد و داروها و روش هاي درماني مختلف را چه تاثيري دارند.
اين کلاه هم اکنون هشت حسگر را در خود جاي مي دهد که هر کدام از آنها بسيار گران هستند و قيمت هر يک از اين حسگرها پنج تا ده هزار پوند است اما محققان مي گويند اگر توليد افزايش يابد قيمت اين حسگرها نيز کاهش خواهد يافت.
اين روش دقت عکس برداري را تا ده برابر افزايش مي دهد.