به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما، مرکز فارس، لیله الرغائب، شبی که بیشتر مومنین برای کسانی که اینک در بین آنها نیستند خیرات میکنند و با نثار فاتحه برای درگذشتگان، آرزوی علو درجات مینمایند، اما این شب تنها برای طلب غفران برای اموات نیست.
بنا به روایات وارده رجب نام نهری در بهشت است که از عسل شیرینتر و از شیر سفیدتر است، هر کس یک روز از این ماه روزه بگیرد در قیامت از آن نهر خواهد نوشید و همچنین آتش جهنم از او دور خواهد شد و هر کس سه روز از این ماه را روزه بگیرد، آتش جهنم بر او حرام خواهد شد.
پیامبراکرم (ص) فرمودند: ˈماه رجب، ماه استغفار امت من است، پس در این ماه بسیار طلب آمرزش کنید که خدا آمرزنده و مهربان استˈ.
از معانی رجب ˈبه شدت ریزشˈ نیز یاد شده است، یعنی گناهان در این ماه همچون برگ پاییزی، در اثر استغفار میریزند.
خداوند رجب و شعبان را جهت آماده شدن برای رمضان قرار داده تا بندگانش هر چه بیشتر آماده دریافت رحمت واسعه الهی شوند.
آن حضرت هنگامی که فضیلت ماه رجب را برای اصحاب خود بیان میکردند، در این باره فرمودند: «و از اولین شب جمعه ماه رجب غافل نشوید که فرشتگان آن را «لیلة الرغائب» نامیده اند».
این شب را میتوان از بوستانهای ماه رجب دانست و رغائب جمع رغیبه است، یعنی بخششی بزرگ و شب رغائب، یعنی شب بخششهای بزرگ و رسول خدا (ص) سفارش کردند که «از این شب غافل نشوید».
شبی که آرزو و دعا، راهی میشود برای اتصال با آسمان و نجوای عاشقانه با ذات اقدس الهی، پلی برای عبور از زمین و عادات سخیفش به آسمان و آیینهای بهشتی و بارانیاش.
در این شب مسلمانان با تضرع و خشوع و با هزاران امید و آرزو، دست به درگاه الهی برمیدارند و آرزوهای خود را از قلبها بر زبانها جاری میسازند، باشد که حق تعالی، نجوای آنان را شنیده و عنایت خویش را شامل حال بندگانش کند.
در شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) در ایران اسلامی و سراسر اماکن مذهبی استان فارس نیز این شب با ارزش و به یادماندنی با اجرای برنامههای مختلف نظیر قرائت دعای کمیل گرامی داشته میشود.
در حرم مطهر حضرت شاهچراغ (ع) این مراسم معنوی از بعد از نماز مغرب و عشاء با اقامه نماز لیلةالرغائب آغاز شده و با قرائت دعای کمیل، ادامه خواهد یافت.
همچنین مراسمی در تمام بقاع متبرکه شاخص شهر شیراز و استان فارس نظیر حرم مطهر حضرت سیدعلاءالدین حسین (ع) و حضرت علیبن حمزه (ع) شیراز، امامزاده عبدالرحمن (ع) اقلید، امامزاده پیر کهنویه خنج و ... برگزار میشوند.
از جمله اعمالی که برای این شب بینظیر ذکر شده است، گرفتن روزه و اقامه ۱۲ رکعت نماز میان نماز مغرب و عشاء است بدین صورت که هر دو رکعت به یک سلام ختم میشود و در هر رکعت یک مرتبه سوره حمد، سه مرتبه سوره قدر، دوازده مرتبه سوره توحید خوانده شود و، چون دوازده رکعت به اتمام رسید، هفتاد بار ذکر «اللهم صل علی محمد النبی الامی و علی آله» گفته شود و پس از آن در سجده هفتاد بار ذکر «سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِکَةِ وَ الرُّوحِ» گفته شو و بعد از سر برداشتن از سجده، هفتاد بار ذکر «رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ إِنَّکَ أَنْتَ الْعَلِی الْأَعْظَم» گفته شود