پخش زنده
امروز: -
رئیس سازمان هواشناسی کشور: در ۵۰ سال گذشته دمای هوای کشور دو درجه افزایش یافته و از طرفی بارشها در همین مدت زمان ۵۰ میلی متر کاهش را نشان میدهد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما؛ داوود پرهیزگار در نشست خبری امروز در جمع خبرنگاران افزود: بر این اساس آب های قابل استحصال در سال نیز کاهش می یابد که باید همه برنامه های توسعه ای کشور در بخش های صنایع، کشاورزی و مصرف خانگی متناسب با میزان آب و بارش بازنگری شود.
وی با اشاره به اینکه باید بتوانیم با کمترین میزان آب در بخش خانگی، کشاورزی و صنعت برنامه ریزی لازم را انجام دهیم گفت: بایدتوسعه پایدار و هر نوع توسعه اجتماعی و اقتصادی را به گونه ای پیش ببریم که محیط زیست را تخریب نکند.
پرهیزگار آب، هوا، خاک و زیست بوم را 4 مؤلفه توسعه پایدار محیط زیست عنوان کردو گفت: سازمان هواشناسی نیز وارد این موضوعات شده است و گزارشی در دو سه ماه اخیر درباره تغییر اقلیم تهیه و به مقامات کشور ارسال کرده است.
وی افزود: خوشبختانه حساسیتی در بین مقامات کشور در این زمینه ایجاد شده است اما هنوز یکی از بحث هایی که به آن توجه نمی شود انتقال آب از دریای شمال و یا جنوب به مناطق کویر مرکزی است که نخستین پیامد این انتقال آب، حتی اگر مشکلات اجرای طرح را هم بتوانیم حل کنیم سه مؤلفه دیگر توسعه محیط زیست یعنی هوا، خاک و زیست بوم را در نظر گرفته نشده است.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: اگر آب به مناطق مرکزی کشور برده شود و مردم در کویر جمع شوند این نوع توسعه، توسعه پایدار نخواهد بود.
معاون وزیر راه و شهرسازی افزود: سازمان هواشناسی جهانی مطابق برنامه ای که هر سال برای روز جهانی هوا (سوم فروردین) شعاری را مطرح می کند، امسال شعار « آمادگی در برابر پدیده های جهانی و آمادگی در مقابل تغییر اقلیم »را اعلام کرده است.
وی گفت: این سازمان به دنبال سازگاری با اقلیم، نه مقابله با آن است.
پرهیزگار با اشاره به اینکه تغییر اقلیم باعث شده است بسیاری از روستاها خالی از سکنه شود، افزود: خالی شدن روستاها از سکنه، موجب مشکلات امنیت اجتماعی در آن منطقه و حاشیه نشینی می شود و حتی امنیت اجتماعی شهرها نیز تحت تأثیر آن قرار می گیرد.
وی گفت: توصیه سازمان جهانی هواشناسی این است که در برابر تغییر اقلیم باید هوشیار باشیم و جلوی مهاجرت را بگیریم.
معاون وزیر راه و شهرسازی ادامه داد: در سال های اخیر تلفات انسانی با اطلاع رسانی این سازمان در حوادثی مانند سیل بسیار کاهش یافته و بیشتر شهروندان به اطلاعات هواشناسی دسترسی دارند.
پرهیزگار گفت: امروز بیش از دو میلیون کشاورز از اطلاعات هواشناسی استفاده می کنند که در نظر داریم این خدمات در سال آینده در سطح شهرستان ها و روستاها ادامه یابد.
وی افزود: هر سال برای پیشبرد برنامه ششم توسعه 200 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم.
پرهیزگار به قرارداد بین ایران و فرانسه در زمینه هواشناسی اشاره کرد و گفت: ارزش این قرارداد 3 و 8 دهم میلیون یورو است که مدت زمان اجرای آن دو ساله تعیین شده که از ابتدای سال97 اجرا و تا 98 به پایان می رسد.
وی زمینه قرارداد با فرانسه را در حوزه پیش بینی هوا، ماهواره، هوانوردی، بلایای جوی و مدیریت بحران و همچنین تولید پیش بینی عامه دانست که بر این اساس مراکز استان ها نیز با زیرساخت لازم خواهند توانست پیش بینی لازم را در سطح پیش بینی های ستاد انجام دهد.
رئیس سازمان هواشناسی کشور در زمینه پیش بینی هوا در ایام تعطیلات نیز افزود: از فردا در همه نقاط کشور هوای پایداری خواهیم داشت و این پایداری تا جمعه نیز ادامه می یابد و در هفته دوم نوروز نوار شمالی کشور بارش هایی خواهیم داشت و در بقیه نقاط پدیده خاصی پیش بینی نمی شود.
پرهیزگار در پاسخ به این سوال که آیا سرمازدگی برای کشاورزان پیش بینی می کنید، گفت: در دو هفته آینده افزایش دمای 1 تا 2 درجه نیز خواهیم داشت.
وی افزود: هر سال در ایام تعطیلات به خصوص در ایام نوروز پیش بینی هایی برای تهیه بروشور و اطلاع رسانی به مردم در نظر می گیریم که امسال نیز برای آشنایی مردم با حوادث ناشی از تغییرات جوی اطلاعاتی برای واکنش به شرایطی مثل مه آلود، رگبار و رعد و برق، طوفان، گرم باد، گرد و خاک در اختیار مردم قرار می دهیم.
رئیس سازمان هواشناسی کشور گفت: بررسی ها نشان می دهد کم بارشی شدیدی در سال آبی 86 - 87 داشتیم که 41 درصد کاهش بارش در این سال آبی ثبت شده اما در 11 سال گذشته امسال دومین باری است که کاهش شدید بارش را با 48 درصد کاهش تجربه می کنیم.