پخش زنده
امروز: -
مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از اجرای استاندارد جهانی تولید گیاهان دارویی از ابتدای سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، پیمان یوسفی آذر در مراسم امضای تفاهم نامه همکاری توسعه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی و فرآورده های طبیعی و گیاهی در حوزه سلامت که امروز با حضور رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی ایران و مدیرکل فرآورده های گیاهی وزارت بهداشت برگزار شد با اعلام این خبر افزود: استاندارد جهانی «گپ» در سه مرحله گشت، تولید و فرآوری و توزیع تصویب و ابلاغ شده است و از ابتدای سال آینده اجرا می شود.
وی گفت: با اجرای استاندارد جهانی گیاهان دارویی زمینه صادرات و حضور در بازارهای جهانی و ایجاد بازارهای جدید فراهم می شود.
مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی همچنین از اختصاص تسهیلات ارزان قیمت به کشاورزان خبرداد و افزود: تسهیلات با سود 6 درصد در اختیار کشاورزان، صاحبان، صنایع فرآوردی و تولید داروهای گیاهی و صادر کنندگان قرار می گیرد.
یوسفی آذر گفت: براساس برنامه ریزی های انجام شده قرار است طرح توسعه کشت گیاهان دارویی در 100 هزار هکتار از اراضی کشور اجرا شود که 30 هزار هکتار آن به تولید گیاهان دارویی ارگانیک اختصاص دارد.
وی تجارت گیاهان دارویی را از اقتصادی ترین بخش های بازرگانی و صنعتی جهان دانست و افزود: کشور آلمان سال گذشته در بخش گیاهان دارویی و داروهای گیاهی 45 میلیارد یورو گردش مالی داشته که به معنای 1/5 برابر در آمد نفتی ایران است.
مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی گفت: تولید و توسعه کشت گیاهان دارویی با توجه به شرایط و محدودیت منابع آب، کمترین گزینه برای توسعه پایداری در بخش کشاورزی است بنابراین برای سال آینده بودجه ویژه ای برای این بخش اختصاص یافته است.
یوسفی آذر طرح توسعه کسب و کار گیاهان دارویی را ازدیگر محورهای برنامه وزارت جهاد کشاورزی دانست و افزود: با توسعه کشت و افزایش تولید گیاهان دارویی اشتغال پایدار با در آمد قابل توجه برای کشاورزان و روستاییان ایجاد خواهد شد.
وی بر اجرای برنامه های حمایتی از صنایع فرآوری گیاهان دارویی تاکید کرد و گفت: توسعه صنایع تبدیلی و تکمیلی لازمه حضور موفق در بازارهای جهانی است.
مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی بر توسعه کشت زعفران و حضور پایدار در بازارهای جهانی تاکید کرد و افزود: برای تحقق این هدف با همکاری بخش خصوصی و اختصاصی 60 میلیارد تومان سرمایه طرح اجرای زنجیره کامل تولید تا توزیع و صادرات زعفران از سال آینده اجرا می شود.
یوسفی آذر ایجاد فروشگاه های زنجیره ای تخصصی زعفران را از دیگر اقدامات دانست و گفت: با همکاری بخش خصوصی قرار است 20 فروشگاه تخصصی زعفران و نمایشگاههای تخصصی در کشور ایجاد شود.
وی افزود: در طرح زنجیره کامل زعفران بیش از 20 هزار بازاریاب متخصص در زمینه توسعه هدف در بازارهای داخلی و خارجی فعالیت می کنند.
مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی از ایجاد صندوق ملی زعفران خبرداد و گفت: سرمایه اولیه صندوق 100 میلیارد تومان است که نیمی از این سرمایه ازجانب بخش خصوصی تامین شده و این صندوق موظف است زیر ساختهای صنعت زعفران را در تمام ابعاد داخلی و جهانی ساماندهی کند.
رئیس دانشکده داروسازی دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز در این جلسه دوره های آموزشی برای ارتقاع مهارت کشاورزان و صاحبان صنایع را در تولید و فرآوری گیاهان دارویی از مهمترین محورهای تفاهم نامه همکاری توسعه گیاهان دارویی و داروهای گیاهی دانست .
وی ایجاد مرکز رشد و تبدیل ایده به محصول، ارزیابی و کنترل کیفی فرآورده های گیاهان دارویی، اجرای استانداردهای دارویی جهان در تولید داروهای گیاهی و ایجاد دوره های آموزشی مجازی را از دیگر محورهای این تفاهم نامه برشمرد.
مهناز خانوی مدیرکل فرآورده های گیاهی وزارت بهداشت درمان نیز در این مراسم ،حمایت از تولید داروهای طبیعی تولید داخل را از اولویت های وزارتخانه دانست و افزود: برای تولید داروهای گیاهی با کیفیت جهانی باید تخصص و آموزش درهر دو بخش کشاورزی و صنعت بکار گرفته شود.
وی خطاب به تولید کنندگان داروهای گیاهی گفت: این اداره کل آمادگی دارد روند صدورمجوز برای تولید فرآورده های طبیعی و داروهای گیاهی را با سرعت بیشتری بررسی و پی گیری کند تا شاهد ورود این داروها به بازار باشیم.