پخش زنده
امروز: -
گرمای مایکروویو نمی تواند همواره همه باکتری ها را از بین ببرد، زیرا گرمای تولید شده به جای این که از درون به بیرون غذا منتقل شود، از بیرون سرچشمه می گیرد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛ امروزه برای گرم کردن یا پخت غذاها از مایکروویو استفاده می شود اما بسیاری ازافراد برای گرم کردن مجدد غذا به روشی نادرست از مایکروویو استفاده می کنند.
گرم کردن مجدد برخی مواد غذایی مستعد وجود باکتری در مایکروویو خطر ابتلا به بیماری را در صورت زنده باقی ماندن باکتری ها افزایش می دهد.
تخم مرغ پخته و شیر مادر
زمانی که تخم مرغ پخته، با یا بدون پوسته، در مایکروویو قرار می گیرد، رطوبت موجود در آن با عث جمع شدن بخار شده و آن را به نقطه انفجار می رساند. برای پیشگیری از تبدیل شدن تخم مرغ پخته به یک بمب بخاری، آن را پیش از حرارت مجدد با مایکروویو به تکه های کوچک برش بزنید .
بسیاری از بانوانی که به تازگی مادر شده اند شیر خود را برای استفاده منجمد و ذخیره می کنندبرای گرم کردن شیر نباید آن را در مایکروویو قرار داد.
مایکروویو تمام بخش های غذا را به یک اندازه حرارت نمی دهد و بطری شیر به یک اندازه در تمام قسمت ها گرم نشده و شکل گیری نقاط داغ احتمال سوختگی دهان و گلوی نوزاد را افزایش می دهد. همچنین، خطر تولید مواد سرطانزا در نتیجه حرارت دیدن مجدد پلاستیک وجود دارد.
شیر مادر یا شیر خشک باید در یک ظرف روی اجاق تهیه یا دوباره گرم شوند یا از آب تصفیه شده داغ استفاده شود.
گوشت های فرآوری شده
گوشت های فرآوری شده اغلب حاوی مواد شیمیایی و مواد نگهدارنده ای هستند که طول عمر آنها برای نگهداری در قفسه فروشگاه ها را افزایش می دهند. استفاده از مایکروویو می تواند ضرر این مواد برای سلامت انسان را هرچه بیشتر افزایش دهد.
حرارت دادن مجدد گوشت های فرآوری شده در مایکروویو به تشکیل محصولات اکسیداسیون کلسترول (COPs) منجر می شود که با ابتلا به بیماری قلبی عروقی پیوند خورده اند.
برنج و مرغ
استفاده از مایکروویو برای حرارت دادن برنج گاهی اوقات می تواند به مسمومیت غذایی منجر شود. این شرایط به واسطه یک باکتری بسیار مقاوم به نام باسیلوس سرئوس شکل می گیرد. گرما این باکتری را از بین می برد اما می تواند به تولید هاگ هایی سمی منجر شود که در برابر حرارت مقاوم هستند.
باسیلیوس سرئوس نوعی باکتری است که می تواند سم تولید کند. این سموم می توانند موجب دو نوع بیماری شوند که یکی با بروز اسهال و دیگری با حالت تهوع و استفراغ همراه هستند.
گوشت مرغ می تواند به باکتری سالمونلا آلوده باشد، و حرارت دادن آن در مایکروویو کاردرستی نیست. پیش از مصرف مرغ باید همه باکتری های موجود در آن را از بین ببرید. از آنجایی که مایکروویو به یک اندازه تمام قسمت های غذا را حرارت نمی دهد، احتمال بقای باکتری ها در گوشت مرغ زیاد است.
سبزیجات برگدار و فلفلهای تند
بهتر است برای گرم کردن دوباره کرفس و اسفناج یک فر معمولی استفاده شود. استفاده از مایکروویو نیترات های موجود در سبزیجات را به نیتروسامین ها تبدیل می کند که برخی مطالعات به احتمال سرطانزا بودن این ماده اشاره داشته اند.
شرایطی که برای سبزیجات برگدار مانند اسفناج در مایکروویو رخ می دهد، با گرم کردن مجدد چغندر و شلغم که سرشار از نیترات هستند نیز شکل می گیرد.
زمانی که فلفل های تند در مایکروویو حرارت داده می شوند، کپسایسین، ترکیب فعال موجود در فلفل در هوا منتشر می شود. این اتفاق موجب سوزش چشم ها و گلوی انسان می شود.
سیب زمینی
گرم کردن سیب زمینی در فویل آلومینیومی موجب می شود تا باکتری تولیدکننده سم بوتولینوم از گرما مصون بماند.
اگر سیب زمینی برای مدتی طولانی در دمای اتاق باقی بماند باکتری ها همچنان موجب ابتلا به بوتولیسم می شوند. قرار دادن سیب زمینی آلوده در مایکروویو به از بین رفتن باکتری ها منجر نمی شود.