پخش زنده
امروز: -
اظهارات وزير کشور آلمان زمينه سازي براي مخالفت با پذيرش پناهجويان در اين کشور است.
"هورست زيهوفر"، وزير کشور جديد آلمان اخيراً در اظهاراتي گفته اسلام در کشور ما جايي ندارد. وي در مصاحبه با نشريه پرفروش"بيلد" تاکيد کرده که مسيحيت، آلمان را شکل داده و اين کشور نبايد سنتهاي خود را کنار بگذارد.
اين اظهارات ضداسلامي از قدرت گرفتن منتقدان سياست درهاي باز صدراعظم آلمان پس از شکل گيري با وقفه دولت ائتلافي مرکل حکايت دارد.
هورست زهوفر، وزيرتازه کار کشور آلمان پيش از پذيرفتن مسئوليت وزارت کشور، نخست وزير ايالت بايرن و رئيس حزب سوسيال مسيحي آلمان بود. اظهارات رهبران اين حزب در خصوص اسلام و "بحران پناهجويي" هميشه جنجال آفرين بوده است. خود زهوفر همواره از مخالفان سرسخت سياست پناهندگان مرکل و خواستار تعيين سقف و اعمال محدوديت براي پذيرش پناهندگان بوده است. لذا اين دست اظهارات، شايد نوعي زمينه سازي براي مخالفت با پذيرش پناهجويان يا تعديل آنها در آلمان باشد.
زيهوفر که داراي گرايشهاي افراطي عليه پناهجويان است، ضمن موضعگيري درباره اسلام گفته: «مسلماناني که اينجا زندگي ميکنند به آلمان تعلق دارند. مسلمانان بايد با ما زندگي کنند نه در کنار و يا عليه ما». وي تاکيد کرده که تلاش ميکند تا پناهجويان مسلمان به کشورشان باز گردند. از اين رو به نظر مي رسد وزير کشور جديد آلمان همچنين در پي آن است تا سياستهاي سختگيرانهاي را براي ورود مهاجران به اين کشور تنظيم کند.
بدين ترتيب عجيب و غيرمنتظره نيست که وزير کشور جنجالي آلمان کار خود را با تغيير سياستهاي مهاجرتي آغاز کرده است. زيهوفر راستگرا که پيش از انتخابات قول داده بود اخراج پناهجوياني را که درخواست پناهندهگي آنها رد شده، شدت بخشد اکنون سعي دارد وعده هاي انتخاباتي خود را تحقق بخشد. در اين راه، دست او چندان هم بسته نيست. استقبال و اقبال عمومي به حزب دست راستي آلترناتيو براي آلمان (AFD) موجب شده دولت ائئلافي خانم مرکل خواه ناخواه به سمت تغيير رويه در سياستهاي مهاجرتي سوق داده شود. البته حزب پوپوليستي AFD به استفاده ابزاري از اسلام ستيزي براي کسب آراء و در واقع جلب نظر مردم در انتخابات متهم است. «اي اف دي» از جمله مخالفان اصلي حجاب در آلمان به شمار مي رود.
گفتني است که آنجلا مرکل در سال ۲۰۱۵ با اعلام سياست درهاي باز، پذيراي بيش از يک ميليون پناهجوي سوري در آلمان شد اما پيروزي احزاب دست راستي در انتخابات اخير موجب شده خانم مرکل در وضعيتي شکننده براي چهارمين بار صدراعظم آلمان شود و متعاقب آن، حزب دموکرات مسيحي (CDU) او هم بدترين نتيجه را در هفتاد سال اخير به دست آورد. در اين راستا دولت ائتلافي متشکل از دو حزب دموکرات مسيحي و اتحاديهي سوسيال-مسيحي بايرن با حزب چپ ميانه سوسيال دموکرات براي کاهش مهاجرت به توافق رسيده اند.
به هرحال اظهارات جنجالي و بحث برانگيز اين سياستمدار برجسته آلماني، افزايش حملات به مراکز اسلامي را به دنبال داشته است. از جهت ديگر، نمايندگان مسلمانان آلمان خواستار حمايت بيشتر دولت و جامعه از موج فزاينده حملات به مساجد از سوي گروههاي راست افراطي آلماني شده اند. «ايمن مزيک» مدير شوراي مرکزي مسلمانان آلمان روز پنجشنبه در يک کنفرانس خبري در برلين از مقامهاي آلماني درخواست کمک کرد. اين درخواست در حالي مطرح ميشود که تنها از ابتداي سال جاري ميلادي، ۲۷ مورد حمله و تخريب مساجد آلمان گزارش شده است. اين در حالي است که اين رقم در سال ۲۰۱۷، به 100 مورد محدود ميشد. بيش از چهار و نيم ميليون مسلمان در آلمان زندگي مي کنند.
...................................................................
مصطفي عبدلي