پخش زنده
امروز: -
رئیس رسانه ملی: ما «آی فیلم ۲» را هدیه نوروزی صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران به همه فارسی زبانان میدانیم.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی رسانه ملی، دکتر علی عسکری در آیین افتتاح رسمی کانال تلویزیونی آی فیلم ۲، توجه به فارسی زبانان در نقاط مختلف دنیا را مهمترین هدف برای راه اندازی تلویزیونی آی فیلم ۲ دانست و گفت: خدا را شاکریم که پس از ماهها تلاش امروز در آستانه نوروز این شبکه افتتاح شده است و ما آن را هدیه نوروزی صدا و سیما جمهوری اسلامی ایران به همه فارسی زبانان میدانیم.
وی افزود: صدا و سیما با بهرهمندی از منابع و محتوای فرهنگی غنی و تولیدات فاخر، در میان فارسی زبانان آسیای مرکزی طرفداران بیشماری دارد و ما نیز از مدتها قبل در پی راه اندازی شبکه تلویزیونی برای آنان بودهایم.
رئیس سازمان صدا و سیما آی فیلم ۲ را پیوند دهنده بیش از پیش کشورهای فارسی زبان منطقه دانست و گفت: هم اکنون رسانههای غربی در پی انتشار فرهنگ خود در کشورهای فارسی زبان هستند و ما شاهد نفوذ آنها از طریق شبکههای ماهوارهای هستیم.
دکتر علی عسکری افزود: صداوسیما با داشتن شبکههای تلویزیونی فارسی زبان مؤثر بستر مناسبی برای مخاطبان آسیای مرکزی به ویژه تاجیکستان و افغانستان و همه کشورهای حوزه تمدن بزرگ ایرانی فراهم کرده است و امیدواریم با افتتاح آی فیلم ۲ علاقه و پیوند میان ما و فارسی زبانان خارج از کشور محکمتر شود.
رئیس رسانه ملی با اشاره به جذابیت و تأثیرگذاری ساختارهای نمایشی گفت: فیلمها و سریالهای جمهوری اسلامی ایران با برخورداری از فضای پاک و مطمئن و قابلیتهای حرفهای و هنری، حامل ارزشهای انسانی، اخلاقی و اسلامی است و این ویژگیها برای مخاطبان جهانی این کانال جذاب خواهد بود.
وی افزود: افتتاح این کانال نقطه شروعی برای حضور دیگر شبکههای فارسی زبان از جمله شبکههای خبری روی ماهواره ایران ست (بدر ۵) و امکان دریافت آنها در کشورهای فارسی زبان منطقه است.
دکتر علی عسکری گفت: حضور این شبکهها زمینه رشد فرهنگی و اجتماعی را برای آنها مهیا خواهد کرد و امیدواریم بتوانیم از توانمندیهای جمهوری اسلامی ایران در خدمت همسایگان عزیزمان استفاده کنیم.
در ادامه رئیس رسانه ملی با حضور در استودیوی برنامه «پنجره» و ویژه برنامه افتتاح کانال آی فیلم ۲، ضمن تبریک نوروز باستانی گفت: ایران خط الرأس قلههای تمدن پارسی است و با داشتن گنجینه عظیمی از فیلم و سریال میتواند مخاطبان فارسی زبان را خشنود و خرسند کند.
وی تأکید کرد: پیوند فرهنگی خوبی میان ما و کشورهای فارسی زبان وجود دارد و این پیوند عامل وحدت و همدلی است و این کانال تلویزیونی زمینهای برای صمیمیت و محبت بیشتر فراهم خواهد کرد.
دکتر عسکری در پایان گفت: مردمان افغان، تاجیک و ازبک بدانند که ما آنها را صمیمانه دوست داریم و امیدواریم این هدیه نوروزی باب همراهی ما با آنها باشد.
*معاون برون مرزی رسانه ملی: بیش از ۱۲۰ میلیون نفر مخاطب آی فیلم ۲ خواهد بود
معاون برون مرزی رسانه ملی در آیین افتتاح رسمی کانال آی فیلم ۲ با تشکر از حمایتهای رئیس سازمان صدا و سیما برای راه اندازی این کانال گفت: برآورد ما این است که بیش از ۱۲۰ میلیون نفر در حوزه تمدن فارسی به طور مستقیم مخاطب این شبکه باشند.
پیمان جبلی افزود: مخاطبان مستقیم ما در افغانستان، تاجیکستان، پاکستان، ازبکستان تا حدودی هندوستان و حتی کشورهای، چون چین، ترکیه و عراق فرض شدهاند و البته بیش از این تعداد فارسی زبان در سایر نقاط دنیا میتوانند از این شبکه بهرهمند شوند.
معاون برون مرزی صدا و سیما با اشاره به اینکه زبان فارسی اگرچه در کشور ما ریشه دارد، ولی در طول تاریخ گستردهتر شده است، گفت: تا قبل از استعمار انگلیس، زبان رسمی شبه قاره هند و هندوستان و پاکستان فارسی بود و برغم تلاش استعمارگران در سدههای اخیر برای گرفتن فرهنگ و هویت فارسی از ملت این منطقه، همچنان فرهنگ و زبان فارسی جزء جدایی ناپذیر در ادبیات و فرهنگ این ملل و رایج است.
جبلی با بیان اینکه زبان فارسی بسیار عمیق و ریشهدار و دومین زبان جهان اسلام به لحاظ اهمیت است، افزود: تمدن ایرانی با کمک فرهنگ اسلامی، از پایههای تمدن و فرهنگ در دنیاست و وظیفه ما به عنوان اعضای این خانواده بزرگ، گسترش و ترویج این تمدن اصیل و ریشهدار است.
معاون برونمرزی صدا و سیما گفت: امروز این شبکه را طبق وعدهای که داده بودیم افتتاح میکنیم، هرچند احساس مان این است که کارهای نکرده ما بسیار بیشتر از کارهای کرده مان است و برغم زحمات فراوان و فعالیت بیش از ۳۰ رادیو، ۱۳ شبکه و بیش از ۳۰ سایت همچنان احساس میکنیم خلاها وجود دارند و هنوز جای کار هست.
وی با اشاره به افق آینده برنامههای معاونت برون مرزی سازمان تأکید کرد: برای جامعه روس زبان فرانکوفون و ترکی استانبولی برنامههای ویژهای تدارک دیدهایم که امیدواریم زودتر عملیاتی شود.
جبلی با بیان اینکه در عصری زندگی میکنیم که قدرت رسانه روزبهروز بیشتر میشود، گفت: اگرچه به رخ کشیدن توانمندیهای نظامی توسط سلطهگران کماکان ابزار قدرت در دنیا است، اما انقلاب اسلامی نشان داد قدرت نفوذ پیام مردمی انقلاب از تمام ابزارهای مادی بیشتر است.
وی افزود: ما هم در حوزههای زبانی باید برنامهریزی داشته باشیم و هم در حوزه فضای انتشار زبان باید بیشتر تلاش کنیم؛ البته میلیونها عضو در شبکههای اجتماعی داریم، اما رقابت جدی ما بیش از این تلاش را میطلبد.
معاون برونمرزی صدا و سیما با اشاره به ضرورت استفاده و بکارگیری گونههای مختلف گفت: چندین سال است وارد مرحله سرگرمی و تقویت برنامههای نمایشی شدیم و برای کودک و نوجوان برنامههای جدی در دست داریم که امیدواریم یک به یک و به تدریج محقق شوند، امیدواریم حرکت امروز نقطه آغازی برای قدمهای بلندتر در حوزه رسانه ملی باشد.
مدیر کانال آی فیلم ۲ نیز در مراسم افتتاح این کانال در آستانه نوروز، با بیان اینکه آی فیلم قدرتمندترین و اثرگذارترین ابزار حضور میان مخاطبان را برگزیده و تا به امروز در این عرصه موفق عمل کرده است، گفت: آی فیلم شبکهای برای خانواده هاست و حریم خانواده و بنیانهای ارزشمند آن نه تنها در ذات داستانهایی که روایت میکند بلکه در زبان و نحوه بیان آنها نیز متبلور است.
ناصر حجازیفر ضمن تبریک فرارسیدن سال نو افزود: آی فیلم متکی به ادبیات داستانی غنی ایرانی است؛ ادبیاتی که ریشه در هزاران سال هنر و فرهنگ سربلند حوزه تمدنی بزرگ دارد.
وی گفت: خیال انگیزی داستان در کنار جادوی سینما، پدیده فیلم و سریالهای داستانی را در صحن فرهنگ و هنر پدید آورده است که از جذابترین قالبهای رسانهای نزد همه آحاد بشر است.
مدیر کانال آی فیلم ۲، با بیان اینکه آی فیلم با توجه به همین مقوله قدرتمندترین و اثرگذارترین ابزار حضور میان مخاطبان را برگزیده و تا به امروز در این عرصه موفق عمل کرده است، افزود: آی فیلم شبکهای برای خانوادههاست و حریم خانواده و بنیانهای ارزشمند آن نه تنها در ذات داستانهایی که روایت میکند بلکه در زبان و نحوه بیان آنها نیز متبلور است.
حجازیفر گفت: وجه تمایز آی فیلم از همه شبکههای تخصصی فیلم و سریال دنیا، مبتنی بودن آن بر سینمای اخلاقی و پاک است.
مدیر کانال آی فیلم ۲، با بیان اینکه به لحاظ اهمیت، فارسی، زبان دوم جهان اسلام است و آی فیلم با توجه ویژه به این زبان، اعتقاد خود به لزوم نمایش سبک زندگی دینی و اسلامی را به منصه ظهور میرساند، افزود: بدین لحاظ همین جا از همه اندیشمندان و کارشناسان فرهنگی ایران، افغانستان و تاجیکستان برای تعالی و غنای بیشتر این شبکه دعوت میکنم تا ما را یاری کنند.
یکی از روحانیون برجسته اهل تسنن و کارشناس حوزه فرهنگ افغانستان نیز در بخش دیگری در این برنامه با بیان اینکه بیش از صد کانال تلویزیونی و رادیویی در کشور ما فعالیت دارند، گفت: اکثر آنها غرب را تبلیغ میکنند، اما ما مسلمانیم و دین و پیغمبر ما یکی است و در عصر حاضر که ما و شما در ایران، تاجیکستان، افغانستان و سایر کشورهای اسلامی زندگی میکنیم و دشمن ما مشترک است، احتیاج به چنین شبکههایی مثل آی فیلم داریم که مطابق آیین اسلام باشد و به خانوادههای ما سبک زندگی اسلامی بیاموزد.
مولوی سروری با بیان اینکه افتتاح آی فیلم ۲، جای تبریک به فارسی زبانان کشورهای همسایه ایران دارد، از رئیس رسانه ملی و همکارانش قدردانی کرد.
این کارشناس فرهنگی همچنین گفت: ما با جمهوری اسلامی و ملت بزرگوار ایران مشترکات زیادی داریم؛ زبان، دین، رسم و عادات و تاریخ و تمدن ما مشترک است و مراودات چندین هزار ساله با یکدیگر داریم.
وی افزود: در کشور ما از هرات که خاک اولیاست تا غزنه که جای اولیاست به چنین شبکههایی احتیاج داریم.
مولوی سروری گفت: درخواست ما این است که کوشش کنید چنین شبکههایی توسعه یابند، سعادت جمهوری اسلامی ایران سعادت ماست، ما سالها با آنها زندگی کردیم، در دوران جهاد یاور ما بودند و مهاجران ما در اینجا زندگی میکنند، به همین سبب گسترش چنین شبکههایی آرزوی ماست.
وی افزود: «آی فیلم» نخستین و تنها شبکه تخصصی فیلم و سریال ایرانی است که با هدف معرفی سبک زندگی ایرانی-اسلامی به جهانیان در قالب پخش سریالهای ماندگار ایرانی، همچنین آثار ارزشمند سینمای ایران فعالیت میکند.
دایره فعالیت این شبکه که هم اکنون علاوه بر مخاطبان داخلی، مخاطبان عرب زبان، انگلیسی زبان و فارسی زبانان کشورهای آسیای مرکزی و به ویژه تاجیکستان و افغانستان و میلیونها فارسی زبان و علاقهمند به این زبان و ادبیات غنی آن در شبه قاره هند، چین و ... اقصی نقاط جهان را در زمره مخاطبان مستقیم خود دارد، علاوه بر پخش فیلم و سریالهای ایرانی، با تولید و پخش برنامههای گوناگون ترکیبی، مستند و ... نیز گسترش یافته است.
آی فیلم ۲ که امروز افتتاح شد از طریق ماهوارههای یوتل ست، موناکوست، بدر ۵ یا ایران ست قابل مشاهده است.
برنامههای این کانال، همچنین از طریق سیستمهای کابلی: شاهین، کابل استار و مکرویان ۱ و ۳ و ۴ در گیرندههای تلویزیونی مردم افغانستان قابل مشاهده است.