پخش زنده
امروز: -
300 غرفه بازارچه صنایع دستی در شهرها و مبادی ورودی خراسان جنوبی از امروز گشایش یافت.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خراسان جنوبی، معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما از افزایش 90 درصدی غرفه های صنایع دستی در نوروز 97 خبر داد و گفت: نوروز امسال در بازارچه های صنایع دستی، 175 غرفه بر پا شد که به دلیل استقبال مسافران و گردشگران، این تعداد برای نوروز 97 به 300 غرفه افزایش یافته است.
آقای عباس زاده افزود: تعداد سیاه چادرهای مستقر در این بازارچه ها هم از 10 سیاه چادر نوروز 96 به 25 سیاه چادر افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه بازارچه های صنایع دستی در اماکن تاریخی و مبادی ورودی شهرها بر پا می شوند گفت: در بیرجند 50 غرفه، قاین 45 غرفه، فردوس 44 غرفه و طبس 50 غرفه میزبان مسافران و گردشگران نوروزی است.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی افزود: طبس از پرفروش ترین بازارچه های صنایع دستی خراسان جنوبی است و به دلیل این که این شهرستان شاهراه تردد 10 استان است، آمار فروش در این غرفه ها از سایر شهرها بیشتر است.
وی از فروش و عرضه تولیدات صنایع دستی ایرانی در این بازارچه ها خبر داد و گفت: مقابله با عرضه کالاهای شبه صنایع دستی خارجی از اولویتهای میراث فرهنگی است و بازرسان ما در بازدیدهای میدانی این موضوع را رصد می کنند.
عباس زاده با اشاره به وجود دو هنر صنعت شاخص در خراسان جنوبی افزود: پارچه های سنتی و بافته های داری از شاخص ترین تولیدات صنایع دستی است که حوله، گلیم،جاجیم،سیاه چادر بافی و پلاس بافی را شامل می شود.
وی با بیان اینکه پرفروش ترین تولیدات صنایع دستی مربوط به پارچه های سنتی و بافته های داری است، گفت: گلیم فرش سومین محصول شاخص صنایع دستی خراسان جنوبی است که امسال، بافته های داری روستاهای مرزی هم در بازارچه ها عرضه می شود.
عباس زاده افزود: بازارچه های دائمی در باغ و امارت جهانی اکبریه بیرجند،خانه فیاض بخش بشرویه، منطقه نمونه گردشگری تون فردوس و خضری دشت بیاض مستقر هستند.
معاون صنایع دستی اداره کل میراث فرهنگی،صنایع دستی و گردشگری خراسان جنوبی با اشاره به فروش 550 میلیون تومانی صنایع دستی در نوروز 96 ابراز امیدواری کرد: امسال با توجه به افزایش 90 درصدی غرفه ها، فروش تولیدات هنرمندان افزایش یابد.
80 رشته صنایع دستی، تاکنون در خراسان جنوبی شناسایی شده که از این تعداد 40 رشته فعال است.