پخش زنده
امروز: -
مارک فيلد وزير مشاور انگليس در امور آسيا و اقيانوس آرام درباره خشونت ها عليه مسلمانان روهينگيا در ميانمار گفت: اين فقط يک فاجعه انساني نيست، فاجعه اي بشردوستانه است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما بنا بر اعلام پايگاه اينترنتي وزارت خارجه انگليس،وزير مشاور انگليس در امور آسيا و اقيانوس آرام با قرائت بيانيه اي در پارلمان اين کشور درباره خشونت ها عليه مسلمانان روهينگيا در ميانمار گفت: اين فقط يک فاجعه انساني نيست، فاجعه اي بشردوستانه است .
پايگاه اينترنتي وزارت خارجه انگليس در گزارشي نوشت: مارک فيلد با قرائت بيانيه اي در خصوص گزارش گروه حقيقت ياب سازمان ملل درباره اوضاع اقليت قومي روهينگيا در ميانمار، در مجلس نمايندگان انگليس گفت اين گروه حقيقت ياب اين هفته گزارش به روز شده خود را در اختيار شوراي حقوق بشر قرار داد.
وي گفت جامعه بين المللي بارها از مقامات ميانمار خواسته است اجازه دهند اين گروه وارد ميانمار شود، اما متاسفانه آنان همچنان از فراهم کردن اين امکان خودداري مي کند.
با وجود اين، گزارش دوره اي گروه حقيقت ياب سازمان ملل درباره ميانمار که از طريق مصاحبه با آوارگان روهينگيا در بنگلادش و مالزي تهيه شده است، حاکي از شواهد معتبر دال بر بدرفتاري گسترده و سازمان يافته، تجاوز و قتل اعضاي اقليت قومي روهينگيا، و تخريب خانه ها و روستاهايشان، بيشتر به دست ارتش ميانمار است.
مارک فيلد گفت اين فقط يک فاجعه انساني نيست، بلکه فاجعه اي بشردوستانه است. از اوت 2017 تاکنون حدود 680 هزار آواره روهينگيا به بنگلادش پناه برده اند.
وي با ابراز مخالفت با ايده هايي، از جمله از سوي کميته امور خارجي، مبني بر اينکه انگليس در پيش بيني بروز اين بحران اهمال کرده است، گفت: «اجازه دهيد توضيح دهم که چه عواملي منجر به بروز اين اوضاع شد.اقليت قومي روهينگيا دهه هاست که در ايالت راخين مورد آزار و اذيت قرار دارند. حقوق آنان در دوره دولت هاي نظامي که پياپي در ميانمار به قدرت رسيده اند، به تدريج محدود شده است. آنان همواره قرباني خشونت سازمان يافته بوده اند که تازه ترين موارد اين خشونت ها مربوط به سالهاي 2012 و 2016 است. در موارد اخيرتر، اعضاي روهينگيا از خانه هايشان فرار کردند، برخي از آنها به اردوگاههاي آوارگان در ديگر نقاط راخين رفتند و برخي از طريق زميني يا دريا به کشورهاي ديگر پناه بردند.»
وي افزود: «بنابراين، بروز خصومت هاي شديد در شش ماه گذشته، صرفاً تازه ترين بخش از چرخه ديرينه و پايدار خشونت عليه روهينگيا در ميانمار است. ما از زمان به قدرت رسيدن دولت غيرنظامي ميانمار در دو سال پيش تاکنون همواره از اين دولت خواسته ايم براي جلوگيري از وخيم تر شدن اوضاع وارد عمل شود. چيزي که در خشونت هاي اخير بي سابقه و غيرمنتظره بود، مقياس و شدت اين خشونت ها بود.
همانطور که در گزارش اخير گروه بحران بين الملل به درستي تصريح شده است، هيچ راه حل نظامي براي اين بحران وجود ندارد. روشن است که حمله 25 اوت شبه نظاميان «ارتش آزاديبخش روهينگياي آراکان» به نيروهاي امنيتي ميانمار که منجر به رويدادهاي اخير شد، يک اقدام تحريک آميز غيرقابل قبول و عمدي بود، اما پاسخ شديدي که از آن زمان تاکنون ارتش ميانمار به اين اقدام داده است، وحشتناک و کاملاً ناموجه بوده است.
عمليات هفته گذشته ارتش ميانمار در مرز اين کشور با بنگلادش، ظاهراً موج ديگري از شبه نظاميان ارتش آزاديخبش روهينگياي آراکان را هدف قرار مي داد. چه اين توجيه را بپذيريم و چه نپذيريم، تاثير واقعي اقدامات ارتش ميانمار اين بود که موجب رعب و وحشت هزاران عضو روهينگيا بود که در اين منطقه زندگي مي کنند، و غيرنظاميان بيشتري را وادار به فرار به بنگلادش کرد.»
وزير مشاور انگليس در امور آسيا و اقيانوس آرام ضمن قدرداني از دولت و مردم بنگلادش که درهاي اين کشور را به روي اين آوارگان درمانده باز کرده اند گفت انگليس همچنان يکي از بزرگترين کمک کنندگان دوجانبه به اين بحران است. وي گفت: «ما قول اختصاص 59 ميليون پوند را در شش ماه گذشته براي کمک به اطمينان از آسايش فوري اين آوارگان داده ايم.»
وي گفت انگليس با جلب کردن توجه بين المللي و فشار بر مقامات و نيروهاي امنيتي ميانمار، به همکاري با شرکاي بين المللي براي يافتن راه حلي براي اين بحران ادامه مي دهد.
مارک فيلد با اشاره به پايبندي شديد مجلس نمايندگان انگليس براي تضمين محافظت از حقوق آوارگان و استقبال از قطعنامه اي که مجلس 24 ژانويه 2018 در اين باره تصويب کرد، بر چهار اولويت اصلي تاکيد کرد و گفت: « ما نخست بايد نيازهاي بشردوستانه، به ويژه نياز کساني را تامين کنيم که در ايالت راخين و بنگلادش هدف خشونت جنسي قرار گرفته اند. سپس بايد به تلاش صبورانه به بازگشت ايمن، داوطلبانه و توام با حفظ شان آوارگان کمک کنيم. سوم اينکه بايد به پيشرفت بين المللي براي اجراي عدالت در مورد عاملان نقض حقوق بشر، از جمله خشونت هاي جنسي در راخين ادامه دهيم. همچنين ما از کميسيون ملي حقوق بشر بنگلادش در تحقيق و کشف مدارک و شواهد مربوط به خشونت جنسي عليه آوارگان روهينگيا حمايت خواهيم کرد. در پايان، فکر مي کنم براي دستيابي به راه حلي درازمدت براي بحران ميانمار، حتي در چنين شرايط نااميدکننده اي، انگليس بايد به حمايت از انتقال دموکراتيک و ترويج آزادي، و تساهل و تسامح، و تنوع (قومي و مذهبي) ادامه دهد. ما براي اين کار بايد به تعامل و حمايت از تلاش ها براي حل صلح آميز درگيري هاي متعدد داخلي در ميانمار، و قرار دادن همه بخش هاي تشکيلات دولتي، تحت کنترل دموکراتيک و غيرنظامي ادامه دهيم.»