پخش زنده
امروز: -
پارکینسون نوعی بیماری و اختلال عصبی است که در اثر کاهش سلول های مغزی تولید کننده دوپامین به وجود می آیند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز کهگیلویه وبویراحمد، متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی کهگیلویه و بویراحمد گفت : این بیماری بر اثر از بین رفتن سلول های ترشح کننده ماده ای به نام دوپامین ایجاد می شود.
سعید رزمه افزود: شیوع این بیماری در سنین میان سالی و رو به پیری دیده می شود.
وی گفت: لرزش دست و پاها، سفتی عضلات، کندی حرکات، غیر طبیعی بودن قامت، بی نظمی حرکات بدن و راه رفتن نامناسب از نشانه های اصلی این بیماری است.
متخصص مغز و اعصاب بیمارستان شهید بهشتی یاسوج با اشاره به اینکه پارکینسون ابتدا در یک سمت بدن پدیدار می شود، افزود: اختلال در جویدن و بلع، آبریزش دهان، افسردگی و یبوست از علائم دیگر و غیر حرکتی این بیماری است.
وی تصریح کرد: تشخیص بیماری به طور معمول مبتنی بر معاینه فیزیکی است، اما بررسی های طبی و اسکن مغز نیز برای اطمینان از عدم وجود بیماری های دیگر و رد سایر اختلالات انجام می شود.
وی گفت: این بیماری در اغلب سنین 50 تا 70سالگی ایجاد و میزان شیوع آن در مردان بیشتر از زنان است.
رزمه با اشاره به اینکه علت بیماری پارکینسون نامشخص است، ادامه داد: مطالعات اخیر نشان داده است که عوامل ژنتیکی و محیطی از قبیل سابقه خانوادگی، جنسیت مذکر، ضربه به سر، تماس با آلاینده ها به ویژه حشره کش ها و آلودگی هوا، آسیب مغزی، رژیم غذایی حاوی مقادیر بالای چربی های اشباع نشده و کمبود آهن و اسید فولیک خون در بروز این بیماری موثر است.
وی با تاکید بر اینکه حذف یا کاهش عوامل خطر ساز در طول زندگی، تغییر سبک زندگی و تغذیه سالم می تواند به پیشگیری از ابتلا به این بیماری کمک کند، گفت: تاکنون درمانی برای این بیماری یافت نشده است.