پخش زنده
امروز: -
رئیس انجمن جنین شناسی و بیولوژی تولید مثل ایران گفت: وزارت بهداشت نظارت جدی بر فعالیت مراکز درمان ناباروری نداشته و در ارتباط به بحث انجام درمان اهدا نقش خوبی را ایفا نکرده است و به علت حمایت ضعیف بیمهای در مراکز درمان ناباروری، درمان از مراکز پیش بینی شده ناباروری را خارج و به سمت دلالها و واسطهها پیش برده است.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی همایش بین المللی تولید مثل؛ دکتر محمد مهدی آخوندی در آستانه برگزاری چهارمین همایش بین المللی تولید مثل افزود: با توجه به همزمانی زمان همایش با هفته سلامت و روز ملی جمعیت و روز ماما، همه ساله در اردیبهشت این همایش برگزار میشود.
وی افزود: متأسفانه در کشور هر انجمن و دانشگاهی دنبال برگزاری یک همایش است، اما با برگزاری یک همایش جامع هم در هزینهها و زمان صرفه جویی میشود و هم اطلاعات بهتری در اختیار همکاران قرار میگیرد.
رئیس انجمن جنین شناسی و بیولوژی تولید مثل ایران ادامه داد: گروههای درگیر در این همایش شامل متخصصان جنین شناسی، متخصصان زنان، ارولوژی، ژنتیک، رشتههای علوم پایه پزشکی مثل بیوشیمی، ایمونولوژی، مهندسی ژنتیک و رشتههای علوم انسانی شامل رشتههای حقوق و اخلاق بوده که زمینه بسیار وسیع و توسعه یافتهتری از دیگر زمینههای علوم پزشکی را در بر میگیرد.
آخوندی گفت: از آنجایی بحث تولید مثل علاوه بر ابعاد پزشکی و مامایی و پرستاری درگیر بسیاری از زمینههای فرهنگی، اجتماعی، حقوقی و اخلاقی یک خانواده بوده و همه در ارتباط با بحث مسائل جمعیتی و باروری در کشور عجین است.
وی افزود: یکی از اهداف این همایش ارائه آخرین یافته و بحثهای مربوط در زمینه تخصصی باروری و ناباروری است و همه مباحث جنین شناسی، اورولوژی، زنان، ژنتیک و آسیب شناسیهای و ارزیابی موقعیت موجود در ارائه درمانهای ناباروری و درمان اهدا از موضوعاتی است که در این همایش بحث خواهد شد و تلاش کردهایم با حضور متخصصان خارجی بتوانیم از دستاوردهای و تخصصهای آنها بهرهمند شویم.
رئیس انجمن جنین شناسی و بیولوژی تولید مثل ایران ادامه داد: این همایش توسط انجمن جنین شناسی برگزار میشود و یکی از برترین بحثها در همایش سال آینده مسئله دارو است. داروهای مرتبط با درمان ناباروری از موارد با اهمیتی است که مطرح خواهد شد.
آخوندی ادامه داد: اینکه چه داروهایی در تحریک تخمک گذاری و کنترل سیکلهای باروری به کار میرود و چه داروهایی ممکن است مردم مصرف میکنند تحت عنوان داروهای آنابولیک و داروهای بدن سازی که میتواند تأثیر بسیار منفی در بحث تولید مثل بگذارد، در این همایش درباره آن بحث میشود.
وی گفت: ما این موارد را به عنوان سرفصل سه نشست با متخصصان داروسازی با موضوعات ارزیابی داروهای موجود، تحریک این داروها بر تخمک گذاری و استفاده بی رویه داروها در بدن سازی و داروهایی که برای لاغری استفاده میشود مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
آخوندی با اشاره به اینکه در حال حاضر چالشهایی که در حوزه ناباروی وجود نظیر اهدا وجود دارد، گفت: مشکلات به صورتی است که مجلس وارد شده و یک قانون جدیدی به عنوان سازماندهی اهدا را در مراکز ناباروری دنبال میکند.
وی افزود: کارشناسیهایی در این باره انجام و مشخص شده است که وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نظارت جدی بر فعالیت مراکز درمان ناباروری نداشته و در ارتباط به بحث انجام درمان اهدا نقش خوبی ایفا نکرده است و به علت حمایت ضعیف بیمهای در مراکز درمان ناباروری، درمان از مراکز پیش بینی شده ناباروری خارج و به سمت دلالها و واسطهها پیش رود.
آخوندی گفت: مسأله مهم دیگر این است که فقط بارور کردن یک بیمار نابارور نیست که مشکل را حل میکند بلکه به سرانجام رساندن خدمات در رابطه با فرزند حاصل از این درمان حائز اهمیت است که بتواند نتایج مناسبی را درمان ناباروری با خود به همراه داشته باشد.
وی با بیان اینکه بسیار حائز اهمیت است که فرد نابارور باردارشود، گفت: در ارتباط با بحث درمان ناباروری باید توجه داشت که فرد پس از باروری در شرایط خاص نیاز به مراقبت بیشتری دارد و تشخیص قبل از تولد و غربالگریهای آن و نقش ماماها در این راستا بسیار مهم است، که خوشحال هستیم این همایش به طور مشترک با انجمن مامایی برگزار میکنیم.
چهارمین همایش بین المللی تولید مثل ۵ تا ۷ اردیبهشت ۹۷ در مرکز همایشهای رازی تهران برگزار خواهد شد.