عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی، وزارتخانه زمین خواری شده است، گفت: قیمت خرید تضمینی گندم پس از گذشت ۶ ماه نیمه دوم سال هنوز اعلام نشده است.
نادر قاضی پور در نشست علنی امروز (چهارشنبه 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در موافقت با این استیضاح افزود: چرا قیمت خرید تضمینی گندم که قرار بود در ابتدای مهرماه سال 96 اعلام شود، تاکنون مشخص نشده و در این مسأله وزیر مسئول است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی افزود: سیب کشاورزان ارومیه در حال حاضر در سردخانه قرار داشته و با توجه به اینکه هر کیلو 1500 تومان قیمت تمام شده آن برای کشاورزان است، اما کیلویی 700 تومان به فروش می رسد. چرا برای کشاورزان الگوی کشت تعریف نشده است؟ کشاورزان شرق استان اصفهان صدها سال زکات پرداخت کرده اند، اما در حال حاضر به دلیل بی لیاقتی مسئولان زکات بگیر شده اند!
وی با اشاره به اینکه کشاورزان اصفهان طی ماه های گذشته به دلیل بی تدبیری مسئولان تجمعات بسیاری داشته اند، تصریح کرد: کشاورزان اصفهان در خیابان ها هستند، متاسفانه دولت در یکپارچه کردن زمین های کشاورزان اقدامی انجام نداده است. واگذاری دبیرخانه کار گروه تنظیم بازار از وزارت صنعت، معدن و تجارت به وزارت جهاد کشاورزی رفته، اما نتیجه آن برعکس شده است.
قاضی پور با انتقاد از عدم تعیین تکلیف کارگزاران بیمه کشاورزی گفت: فارغ التحصیلان بسیاری تلاش های بسیاری کرده اند که در حال حاضر تکلیفی برای آنها مشخص نیست. دولت چرا اقدامی در جهت جلوگیری از واردات محصولات تراریخته به کشور انجام نمی دهد؟ تراریخته مشکل اصلی زیست محیطی بوده و کنترل واردات مورد توجه وزارت جهاد کشاورزی نیست.
این نماینده مردم در مجلس دهم با تاکید بر اینکه دولت چرا از واردات برنج به کشور جلوگیری نمی کند، خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: کشاورزان گیلان در شالیزارها گندم کاشته و همزمان واردات گندم به کشور انجام می شود. شما مرگ کشاورزان کشور را می خواهید! چرا برداشت کشت پنبه متوقف شده است؟ ایران زمانی رتبه اول را در کشت پنبه داشت، اما هم اکنون جزو وارد کنندگان پنبه محسوب می شود.
وی با اشاره به اینکه دولت هیچ برنامه ای برای محصولات پنبه ندارد، افزود: چرا بانک کشاورزی در دهستان های بزرگ شعبه نداشته و چرا عملکرد سازمان جنگل ها را رصد نمی کنید؟ متاسفانه تخریب جنگل ها انجام شده و محیط زیست کشور شرایط مناسبی ندارد.
قاضی پور با بیان اینکه استان گلستان در مقاطعی دچار خشکسالی شد، تصریح کرد: کشاورزان خسارت های بسیاری را متحمل شده اند، اما خسارت های آنان از طرف دولت جبران نشد.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: چرا با زمین خواران صنعتی برخورد نشده و چرا قیمت شکر را کنترل نمی کنید؟ علت عدم تدوین و ارائه تهیه پیش نویس استقلال و ساماندهی در فرآورده های کشاورزی چیست؟ چرا اقداماتی درخصوص استفاده از فناوری های نوین در بخش کشاورزی صورت نگرفته و چرا مکمل ها و نهادهای آلوده به بخش شیلات تحویل داده شده است؟
وی تصریح کرد: چرا در سواحل دریای شمال و جنوب، پرورش ماهی انجام نمی شود؟ متاسفانه بارهای درخصوص این مسائل از وزیر سوال مطرح شده، اما پاسخی دریافت نشده است. مشکلات کشاورزان همچنان وجود دارد و وزارتخانه جهاد کشاورزی به وزارتخانه زمین خواری تبدیل شده است.
موافق استیضاح وزیر جهاد کشاورزی/ بدری: حجتی کشاورزان، روستاییان و دامداران را به خاک سیاه نشاند
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی گفت: حجتی به همراه دولتمردان کشاورزان، روستاییان و دامداران را به خاک سیاه نشانده است، در واقع آنها مرده اند و فقط تشییع کننده می خواهند.
صدیف بدری در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل خود در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی پرداخت و افزود: بخش کشاورزی موتور محرکه اصلی رشد و توسعه اقتصادی است؛ کشورهای در حال توسعه برای گذر از بحران ها باید به سراغ بخش کشاورزی بروند.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه بخش کشاورزی در تامین غذا، رفاه جامعه، تولید ناخالص ملی و رشد اقتصاد ملی نقش اساسی دارد، افزود: به عنوان نماینده و فرزند کشاورز و عشایر غیور کشور و از طرف این قشر مظلوم و زحتمکش و دستان پینه بسته ضمن تشکر از زحمات آقای حجتی انتقاداتی از عملکرد وی در مورد سلامت بازار مواد غذایی، صیانت از حقوق کشاورزان و دامداران و عشایر و رعایت عدالت و توسعه متوازن در سطح کشور دارم.
وی ادامه داد: در تذکرات کتبی و شفاهی و نکته های مختلف در صحن مجلس و در دیدارهایی که با وزیر داشتم گوشزد کردم اما متاسفانه هیچ اراده ای در وزارت جهاد کشاورزی و وزیر در جهت رفع این معضلات و مشکلات دیده نمی شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، خطاب به وزیر جهاد کشاورزی و نمایندگان، گفت: در توزیع اعتبارات و فرصت ها متاسفانه وزارت جهاد کشاورزی در سال های گذشته عملکرد مناسبی نداشته و به رغم وجود قوانین روشن و صریح و تامین مالی مورد نیاز در بخش مدیریت این منابع و توزیع امکانات در میان استان های کشور شاهد تبعیض و ناعدالتی که محصول سوء مدیریت شخص وزیر است هستیم.
بدری افزود: به عنوان مثال استان اردبیل که بخش اعظم آن وابسته به کشاورزی است از نظر آبیاری مکانیزه زمین های کشاورزی رتبه نازل 26 را در بین استان های کشور دارد؛ همین تبعیض و ناعدالتی سبب می شود تا به رغم تاکید سیاست های اقتصاد مقاومتی ابلاغی مقام معظم رهبری بر استفاده از توان های منطقه ای برای صادرات به کشورهای همسایه نتوانیم سهم مناسبی از بازار کشور در حوزه قفقاز و روسیه را به کشورمان اختصاص دهیم.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس دهم، با انتقاد از اینکه در بحث عرضه و بازاریابی محصولات کشاورزی شاهد خام فروشی هستیم، تصریح کرد: سهم میزان تولید محصولات با سهم میزان درآمد و ارزش افزوده محصولات با یک دیگر همخوانی ندارد و این امر باعث شده تا کمترین میزان درآمد عاید کشاورزان، دامداران، روستاییان و عشایر کشور شود.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، گفت: عدم سرمایه گذاری مناسب در صنایع تبدیلی و صنایع بسته بندی و برندسازی باعث شده است در صادرات محصولات کشاورزی نیز کمترین میزان ارزش افزوده نصیب کشور شود؛ به عنوان مثال در استان اردبیل به رغم تولید محصولات سیب زمینی، سیب و گندم در حجم زیاد، صنایع تبدیلی و مرتبط با این محصولات بسیار ضعیف و این امر باعث شده به رغم عدم نفوذ در بازار قفقاز و روسیه شهرهای کوچک و روستاها به سرعت از جمعیت خالی شوند.
وی خطاب به حجتی، گفت: شما که در دولت های مختلف وزیر جهاد بودید بیشترین نقش و کوتاهی در خالی شدن روستاهای کشور و کاهش جمعیت آنان از 70 درصد به کمتر از 25 درصد فعلی هستید و باید در این باره پاسخگو باشید.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: متاسفانه در تولید و صادرات محصولات کشاورزی آشفتگی حاکم است و در طول سال های گذشته هیچ اقدام مناسبی انجام نشده است؛ برای صادرات محصولات کشاورزی تولید داخل به ویژه برای کشورهای همسایه هیچ برنامه ای این وزارت خانه نداشته و ندارد.
بدری تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی به جز محصول کشاورزی گندم برای خرید تضمینی دیگر محصولات کشاورزی و دامداری اقدام مناسبی نکرده است؛ برای تولید سیب زمینی که سالانه بیش از 5 میلیون تن بوده نه برای بازار داخلی و نه بازار خارجی هم هیچ برنامه و اقدام مناسبی وجود نداشته و ندارد.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس دهم، خطاب به حجتی، گفت: آیا خبر دارید در مدت مسئولیت شما قیمت فروش سیب زمینی تولید شده در کشور و استان اردبیل کمتر از بهای تولید شده بوده و کشاورزان زحمتکش چه خسارت های جبران ناپذیری متحمل شده اند.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: آیا خبر دارید همین الان در انبارهای کشاورزان استان اردبیل ده ها تن سیب زمینی در حال فاسد شدن است؟ در خصوص محصولات با خرید تضمینی نیز پرداخت ها با نظام بهره برداری کشاورزی همخوانی ندارد به طوری که پرداختی ها تا شروع کشت تکمیل نشده و کشاورزان با مشکلات زیادی مواجه می شوند.
وی افزود: آقای حجتی! برای تولید و بازار پنبه در دشت مغان استان اردبیل زمانی سالانه حدود 15 هزار تن بوده هیچ کاری نکرده اید؛ آیا می دانید مواد اولیه پنبه کارخانه بزرگ سبلان پارچه اردبیل در سال اقتصاد مقاومتی، تولید و اشتغال از چه کشورهایی وارد می شود، آیا خبر دارید سال گذشته و امسال هندوانه تولیدی در مزارع دشت مغان، سیب تولیدی در باغ های مشکین شهر در دست کشاورزان مانده و بیرون ریخته شده است؛ آیا خبر دارید شیر تولید شده توسط دامداران و عشایر غیور کشور و استان اردبیل و مغان زرخیز کیلویی کمتر از 900 تومان و به قولی نصف بهای تمام شده فروخته می شود.
این نماینده مردم در مجلس دهم، یادآور شد: با وجود تولیدات مناسب داخلی متاسفانه به دلیل سوء مدیریت و برنامه ریزی های وزارت خانه و گاهی به دلیل ایجاد رانت برای افراد خاص نسبت به واردات محصولات کشاورزی و دامداری به ویژه در ایام برداشت محصولات کشاورزی مجوز واردات از کشورهای خارجی داده می شود.
بدری افزود: واردات محصولات خطرناک تراریخته بدون ضابطه در حال انجام است که سلامت و امنیت غذایی کشور را نشانه رفته است؛ مصرف بی رویه کود و سموم شیمیایی باعث به خطر افتادن سلامت مردم و عدم خرید توسط کشورهای هدف صادراتی به دلیل کیفیت پایین آنهاست.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس دهم، خطاب به حجتی افزود: اردبیل یکی از قطب های اصلی سرطان معده و روده است و علت اصلی آن مواد غذایی است؛ شما چه اقدام موثری در مورد نقش کودهای شیمیایی مصرفی در اراضی کشاورزی و سموم در مزارع و مراتع انجام دادید؟
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: شما که چندین سال است متولی امور کشاورزی کشور بودید در دفاع از حقوق این قشر مظلوم و دست پینه بسته کشاورزان چه کردید؟
وی یادآور شد: هر وقت خواستید محصولات تولیدی کشاورزی آنها را خریداری کنید به قیمت پایین و پرداخت قسطی صورت گرفته است و در مقابل آن در پرداخت وام و تسهیلات با بهره بالا وام دادید و با جرایم سنگین توسط بانک ها کمر عشایر و دامداران و کشاورزان را شکستید.
نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس دهم، ادامه داد: شما به همراه دولتمردان و با بیشترین نقش در خط مقدم این موضوع در واقع عشایر و روستاییان و کشاورزان را به خاک سیاه نشانده، با سوء مدیریت و بی تدبیری و بی خوابی خود باعث مرگ آنان شده اید.
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: کشاورزان، دامداران و عشایر غیور مرده اند و فقط تشییع کننده می خواهند.
حجتی در صحن علنی مجلس: افزایش تولید کشور از ۹۷ میلیون تن به ۱۲۲ میلیون تن
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه براساس اعلام بانک مرکزی رشد کشاورزی در پنج ساله اخیر مثبت بوده است، گفت: ما ظرفیتهای بهره وری در صنعت کشاورزی را شناسایی کرده ایم.
محمود حجتی در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی، در دفاع از خود در جریان بررسی استیضاحش اظهار داشت: براساس قوانین بالادستی که بر مبنای سیاستهای کلی نظام ابلاغ شده، برنامه ها در این وزارتخانه تنظیم شده است.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: اساس نگاه ما این است که از ظرفیت های داخل کشور به رغم تمام محدودیت های از جمله بی آبی، خشکسالی که در کشور وجود دارد بهره ببریم و از همین رو ظرفیت های بالقوه بسیاری در عرصه کشاورزی برای افزایش بهره وری و راندمان وجود دارد که ما این ظرفیت ها را شناسایی کرده ا یم.
وی ادامه داد: خدای بزرگ را سپاس می گویم که در دولت های یازدهم و دوازدهم توفیق خدمت برای تلاش در جهت سربلندی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران، تقویت بنیه اقتصادی کشور، پایداری امنیت کشور از طریق ارتقای امنیت غذایی و افزایش ضریب خوداتکایی در محصولات راهبردی کشاورزی و مواد غذایی و گسترش کشاورزی و تولید پایدار را در حد توان را داشته ام.
حجتی افزود: پیشاپیش از استیضاح کنندگان محترم و فراهم کردن این فرصت کمال تشکر را دارم و در این مدت تلاش کردم با استفاده از ظرفیت های موجود کشور به لطف خدواند متعال، ایجاد یکپارچگی در مدیریت وزارت کشاورزی را رقم بزنم و این در حالی است که در یکی از دوره های که ایران اسلامی تا اندازه ای خشکسالی بلندمدتی را تجربه می کند، دستاوردهای موفقی را در تاریخ کشور در حیطه کشاورزی داشته باشد.
وزیر کشاورزی افزود: امیدواریم با ارتباط هر چه بالاتر با مراکز تحقیقاتی بین المللی و با به کارگیری دانش و فناوری روز دنیا و با پشتبانی دولت و مجلس بتوان به موفقیت های مناسبی برسیم.
حجتی تصریح کرد: وزارت جهاد کشاورزی با درک عمیق ضرورت برنامه ریزی از سفره تا مزرعه، عزیزان بخش عمده ای از این مسائلی که اشاره می کنید از سفره به مزرعه باز می گردد و بخش عمده ای از آن نیز تامین نهادهای کشاورزی مورد نیاز کشاورزان است و با توجه به مشکلات در نظام داری تصمیم گیری، قانون تمرکز وظایف را که به مدت دو سال متوقف بوده است از سال 92 ایجاد شد و در حقیقت بخش تولید رابا بازار گره زد.
وی افزود: این میزان به طور متوسط 4 تا 5 درصد بوده؛ همچنین تولید کشور از 97 میلیون تن به 122 میلیون تن رسید لذا 25 میلیون تن افزایش تولید را شاهد هستیم هر چند مصرف آب به مراتب کمتر از گذشته است البته این اقدامات به یمن افزایش بهره وری و فناوری دانش بنیان بوده است.
حجتی ادامه داد: با افزایش تولید، واردات کشور 4 تا 5 میلیون تن در سال کاهش پیدا کرد، جمعیت نیز در این سالها نزدیک به 5 میلیون نفر افزایش داشته اما واردات رو به کاهش بوده است همچنین کاهش تراز تجاری غذای کشور از منهای 8 میلیارد دلار در سال 92 به منهای 3.1 میلیارد دلار رسیده است؛ در حقیقت نزدیک 5 میلیارد دلار صرفهجویی در مصرف غذا داشتیم.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: احداث شبکههای آبیاری و زهکشی، تجهیز و نوسازی اراضی، اجرای سیستمهای نوین آبیاری با کمکهای مقام معظم رهبری و حمایتهای دولت و مجلس را به عمل آوردیم در حقیقت در هیچ دورهای در حوزه آب و خاک به میزان کنونی دست نیافته بودیم. صرفهجویی ارزی 5 میلیارد دلاری در ارتباط با تراز واردات غذای کشور یکی از این موارد است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم تصریح کرد: با حمایت مجلس در قانون بودجه این روند را ادامه خواهیم داد و افزایش راندمان آبیاری، افزایش تولید و بهبود معیشت کشاورزان را رقم خواهیم زد.
وی گفت: 700 هزار هکتار سیستمهای نوین آبیاری در 5 سال گذشته اجرا شده است و در سال جاری رکورددار این عدد هستیم. در واقع حدود 285 هزار هکتار به سیستمهای نوین آبیاری دست پیدا کردیم. علاوه بر این سه طرح عمده در سطح کشور را اجرا کردیم که یکی از آنها احداث 550 هزار هکتار در استانهایی مثل خوزستان است که در فاز یک آن که از سال 93 شروع شده و 300 هزار هکتار تخصیص آب داشتیم را تا پایان سال 96 تمام خواهیم کرد.
حجتی ادامه داد: فاز 2 این طرح با پشتیبانیهای بعدی در سال 97 اجرایی خواهد شد. در مورد استانهای غرب و شمال غرب کشور نیز هم 240 هزار هکتار در دست اجرا است که 110 هزار هکتار از آن اجرایی شده و آخرین طرح نیز طرح ویژه 46 هزار هکتار سیستان است. این پروژه آخر از منابع خاصی برخوردار بود که امیدواریم تا پاییز سال97 پایان یابد.
وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: احداث 30 هزار هکتار شبکه آبیاری و زهکشی در اراضی شالیزار استانهای گیلان و مازندران نیز انجام گرفت؛ این اقدام در افزایش بهره وری و دو کشت کردن اراضی این مناطق و افزایش تولید محصولات و نهایتاً افزایش درآمد تأثیرگذار است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم افزود: عملیات زهکشی در 30 هزار هکتار از اراضی شالیزار در دست اجرا است و بر اساس شواهد موجود در افزایش تولید محصول این مناطق تأثیر داشته است. حدود 1400 کیلومتر احیای قنوات داشتیم که البته در این بخش منابع به میزان کافی در اختیار قرار نگرفت و امیدواریم در سال 97 وضعیت مطلوبتری را نسبت به گذشته پیش رو داشته باشیم.
وی با بیان اینکه احیای قنوات بهترین شیوه برداشت از آبهای زیرزمینی است، گفت: اجرای 32 هزار هکتار کانالهای آبیاری با احیای قنوات به همت و توان دولت امکانپذیراست. همچنین در بخش توسعه ناوگان ماشین آلات بخش کشاورزی نیز اتفاق بزرگی رخ داده است.
حجتی با اشاره به وضعیت گذشته کشاورزان افزود: در آذرماه سال 92 بعد از چند ماه تلاش هماهنگی بین کارخانجات و واحدهای تولیدی ایجاد شد؛ بانک کشاورزی و کشاورزان نیز خط ارتباطی را برقرار کردند تا کشاورز متقاضی ادوات و ماشین آلات کشاورزی است با ارزانترین تسهیلات بتواند مشکل خود را حل کند لذا با سود 15 درصد تسهیلات بر اساس تعهد کشاورز به بانک ماشین آلات در اختیار آنها قرار گرفت.
وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: بنابراین بانک پول را به کارخانه ها واریز کرد و ماشین آلات در اختیار کشاورزان قرار گرفت. این خط ارتباطی همچنان برقرار است که به موجب آن 5 هزار و 500 میلیارد تومان در این زمینه سرمایهگذاری و 80 هزار تراکتور به مزارع رفته و 200 هزار ادوات کشاورزی در اختیار افراد قرار گرفته است.
این عضو کابینه دولت دوازدهم با بیان اینکه سختکوشترین کشاورزان را شالیزارکاران شامل میشوند، گفت: خوشبختانه با حمایت تسهیلاتی و تجهیز نوسازی برداشت برنج توسط کمپاین از 27 درصد مزارع به 80 درصد سطوح رسیده کشت نشاء که بسیار سخت است از 10 تا 12 درصد به 45 درصد رسیده است.
وی ادامه داد: همچنین در محصولات راهبردی و اساسی بخش کشاورزی همچون گندم، شکر، برنج و دانههای روغنی اقدامات خوبی به عمل آمده که متناسب با سیاستهای اقتصاد مقاومتی و سیاستهای کلی نظام و برنامه ششم توسعه است.
حجتی تصریح کرد: همچنین در حوزه تولید گندم که در سال 92 بیش از 2.5 میلیارد دلار و در سال 91 نزدیک به 3 میلیارد دلار وارد کشور شده و امروز به هیچ عنوان واردات گندم نداریم به معنای مصرف آب بیشتر نیست. در واقع به معنای حمایتهای مذکور است لذا توانستیم سطح زیر کشت را کاهش دهیم.
حجتی در ادامه با بیان اینکه سطح زیر کشت را کاهش دادیم تا در خدمت دانه های روغنی به خصوص کلزا باشد، عنوان کرد: با تلاشی که در همه زمینه ها به عمل آمد، در تأمین نهاده ها و مسائل مربوط به بذر، کود و مبارزه با بیماری ها و علف های هرز و سیستم های آبیاری و همه عملیات، امروز شاهد هستیم که در مجموع نیاز کشور را توانستیم تأمین کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه 20 میلیون تن گندم از کشاورزان خریدیم، اظهار داشت: امروز بیش از 7 میلیون تن ذخیره گندم در کشور داریم که باید این وضعیت را با عید سال های 92 و 93 مقایسه کرد که کمتر از 10 تا 15 روز ذخیره گندم داشتیم لذا این مسائل دستاوردهایی است که با حمایت، حضور، مشارکت و تلاش همه دست اندرکاران صورت گرفت.
وی در ادامه با اشاره به تولید در حوزه شکر عنوان کرد: شکر یکی از محصولات راهبردی در کشور است که تولید آن در سال 92، یک میلیون و 100 هزار تن بوده و امسال این میزان به یک میلیون و 930 هزار تن رسیده است که بیش از 70 درصد افزایش یافته و این در حالی است که سطح زیر کشت چغندر قند از 170 هزار هکتار به 120 هزار هکتار کاهش پیدا کرده و این افزایش تولید، از طریق افزایش عملکرد در واحد سطح و همچنین گسترش کشت های پاییزه است که یکی از سیاست های اصولی ما است.
حجتی ادامه داد: از آنجا که محدودیت داشتیم و کشت چغندر قند را که یک کشت آب بر و بهاره است به کشت پاییزه انتقال دادیم که مصرف آن به یک چهارم تقلیل پیدا کند لذا تولید چغندر در سال 92، 3 میلیون و 200 هزار تن بود و امسال به بیش از 8 میلیون و صد هزار تن رسید.
وزیر جهاد کشاورزی همچنین تصریح کرد: بیش از 70 درصد طلب کشاورزان داده شده است و در حالی وارد سال جدید می شویم که طبق گزارش ها، یک میلیون و 540 هزار تن شکر در کارخانه ها وجود دارد که این در تاریخ کشور بی سابقه بوده و لطف خدا است و ظرفیت های نهفته ای است که در کشور وجود دارد.
وی در ادامه به ارائه گزارشی از کشت دانه های روغنی پرداخت و ابراز داشت: بیشترین وابستگی را در این حوزه داشتیم و در سال 92 ضریب خودکفایی در روغن تنها 6 درصد بود که سالی 2 تا 3 درصد این ضریب وابستگی را کاهش دادیم که بیشتر روی کلزا نیز تمرکز کرده ایم که کمترین آب را می برد و یک محصول پاییزه است و از نظر غنی سازی خاک نیز به خاطر وضعیت ریشه آن و آزاد کردن ازت خاک می تواند در افزایش راندمان در تناوب تولید گندم سال بعد مفید باشد.
حجتی ادامه داد: در سال 95 تولید کلزا به 60 هزار تن رسید و این میزان در سال 96 به یکصد و 87 هزار تن شد که تولید کلزا سه برابر افزایش یافت و امسال نیز پیش بینی کرده ایم این تولید به 350 هزار تن برسد.
وزیر کشاورزی در ادامه با اشاره به آب مجازی بیان داشت: ذرت یک خوراک متراکم دام و طیور است اما چون محصول تابستانه و آب بر بود، تصمیم گرفتیم با توجه به اقتصاد ملی و مصرف آب، ذرت دانه ای را به جای تولید در داخل از خارج تأمین کنیم تا آب آن نیز به محصولات دیگر اختصاص یابد.
وی با اشاره به پروتئین حیوانی به خصوص شیر و گوشت سفید عنوان کرد: در این حوزه ها هیچ مشکلی نداریم و هر قدر بتوانیم تولیدات آن را در بحث طیور افزایش می دهیم و هشتمین کشور تولیدکننده دنیا و بزرگ ترین تولیدکننده منطقه هستیم که بیش از 2 میلیون و 400 هزار تن تولید سالانه داریم و تولید شیر نیز به 10.5 میلیون تن در سال رسیده است.
حجتی با تأکید بر نگاه مزرعه تا سفره بیان داشت: امیدواریم امسال صادرات لبنیات به 800 میلیون دلار برسد و روز به روز بازارهای صادراتی را توسعه دهیم همچنین حدود دو سال پیش قیمت شیر کمی پایین آمد لذا محدودیت هایی وجود داشت اما با حمایت های دولت و سازمان برنامه و بودجه، توانستیم شیر را به شیرخشک تبدیل کنیم تا در زمان مناسب صادر کنیم تا خسارت ها را جبران کنیم.
وی تصریح کرد: در خصوص انتصاباتی که نمایندگان مجلس به آن اشاره کردند باید گفت که به عنوان مثال در مجموعه رازی فردی را منصوب شده که فارغ التحصیل دانشگاه شریف بوده و علاوه بر تخصص، فردی نخبه و جوان است.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: فرد منصوب شده در مجموعه دامپزشکی نیز نسبت به مدیر قبلی جوان تر بوده و دارای تخصص دامپزشکی است؛ سابقه فعالیت وی در سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی مشهود است. وی معرفی شد و پس از مصاحبه و بررسی منصوب شد.
وی افزود: متاسفانه شخصیت های ملی منصوب می شوند می گویند فرد پیر است و وقتی افراد جوان تر را مطرح می کنیم، مجددا جای سوال ایجاد می شود.
این وزیر دولت دوازدهم ادامه داد: طی مدت مسئولیتم با موسسات تحقیقات جهانی ارتباط خوبی داشته ایم و با فائو، سیمیک، ایکادو و غیره قراردادهای بزرگی را انعقاد کرده و پشتیبانی های خوبی از آنها دریافت می شود.
حجتی در خصوص تولید برخی محصولات کشاورزی، گفت: در تولید انبه نسبت به 15 سال گذشته تولیدمان کاهش یافته اما نسبت به سال گذشته 15 درصد افزایش تولید این محصول یافته است.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص واردات محصولات کشاورزی، تصریح کرد: در حوزه تولید میوه دارای مزیت هستیم و نیازی به واردات نداریم؛ حتی بیش از متوسط جهانی نیز تولید می شود اما در چهار نوع میوه جای تامل است. موز، انبه، نارگیل و آناناس چهار محصولی هستند که حتی با تعرفه واردات آنها را کنترل می کنیم و محصول دیگری را اجازه واردات نداده ایم.
وی افزود: اگر محصولی در بازار مشاهده می شود به صورت قاچاق وارد شده باشد که در حال پیگیری هستم تا با افراد خاطی برخورد شود و وارد نشود.
این وزیر دولت دوازدهم ادامه داد:البته باید یادآور شد به عنوان مثال وارادات پرتقال به طور محدود و کنترل شده انجام شود، به خاطر مشکلات خاص و ضرورتی که نیاز بود انجام شد؛ سال گذشته در شب عید سرما رخ داد و به تولید مرکبات را آسیب زد.
حجتی اظهار کرد: اینکه عنوان شد هر محصولی هر وقت بخواهد وارد می شود و هر وقت صلاح باشد صادر می شود، امری صحیح نیست و مراجع ذی صلاح نظارت کافی دارند.
وزیر جهاد کشاورزی در خصوص سم و کود محصولات کشاورزی، گفت: بیشترین فعالیت درباره کنترل سم و کود و نظام مند کردن انجام شده است؛ همچنین با بیش از 800 تا 900 کود تولیدی و وارداتی برخورد و جلوگیری شد و این موضوع سبب شناسنامه دار شدن کود شد لذا کودهایی که توزیع می شود دارای شماره ثبت است.
وی تصریح کرد: در حوزه کلان مصرف کود و سم، مصرف کمتر از حد نیازی است که توصیه های فنی و مهندسی است اما در برخی موارد متاسفانه به دلیل کم اطلاعی برخی بهره برداران یا فرصتی طلبی برخی سودجویان بدمصرفی داریم که در حال مقابله با این موضوع هستیم.
این وزیر دولت دوازدهم افزود: همچنین نظامی را در این خصوص تحت عنوان پهنه بندی طراحی کردیم و با مجوزی که از سوی مجلس شورای اسلامی صادر شد، این مهم عملیاتی شد.
حجتی گفت: امروزه هیچ نقطه کشاورزی را نمی توان پیدا کرد که کارشناس مسئول نداشته باشد. در این خصوص سامانه ای طراحی شده که کارشناسان در آن حضور دارند و کارشناسان می توانند با مراکز تحقیقاتی و غیره تعامل برقرار کنند.
حجتی با بیان اینکه ادعای حمایت کامل را نداریم ولی آنچه در توان دولت بود را در خصوص صادرات شیر انجام دادیم، اظهار داشت: بیش از 640 هزار تن سیب زمینی در سال 95 صادر کردیم.
وزیر جهادکشاورزی با بیان اینکه بیش از 2 سال است که واردات موز را در کتاب تعرفهها به رغم همه مشکلاتی که در دستگاه گمرک وجود داشت، آوردهایم، بیان کرد: توانستیم صادرات سیب درختی، کشمش، کیوی و پرتقال را در کتاب تعرفه بیاوریم.
وی با بیان اینکه در ازای واردات موز، این افراد میتوانند با تعرفه ترجیحی، یعنی تعرفه 5 درصد واردات موز داشته باشند افزود: کسانی که این محصولات را صادر نمیکنند با تعرفه 20 درصد باید واردات را انجام دهند؛ یعنی در اینجا 15 درصد تعرفه ترجیحی قائل شده ایم، تلاش داشتهایم یارانه صادراتی نقدی را نیز داشته باشیم ولی به دلیل تعهدات عقب افتاده، موانعی در این زمینه وجود دارد.
حجتی گفت: آنهایی که بذر به ما فروختند جز کشاورزان نخبه هستند، تولید بذر ظریف و حساس است و کشاورزان پیشرو میتوانند بذر تولید کنند که البته مورد تحقیق مراکز تحقیقاتی قرار میگیرد تا بتوانیم این بذرها را در اختیار کشاورزان قرار دهیم.
وزیر جهاد کشاوری ادامه داد: درخصوص افزایش محصولات، مرهون دسترنج همین کشاورزان هستیم و البته همیشه قدردان و شکرگزار خدای متعال هستیم و این بذر مرغوب گواهی شده باید در اختیار کشاورز قرار گیرد.
وی افزود: بذری که تولید میکنند به دلیل مراقبتها 600 تومان گرانتر است و ما بخشی از این 600 تومان را یارانه دار میکنیم که مجلس نیز در این زمینه قانون گذاشته تا کشاورزانِ دیگر از این بذر استفاده کنند وتولید ملی مورد استفاده قرار گیرد.
حجتی ادامه داد: امیدواریم بدهیهای خود را به بیمه گزاران صندوق بیمه محصولات کشاورزی بپردازیم، البته بخشی را پرداخت کردهایم و 20 درصد آن باقی مانده است و بارها در دولت پیگیری کردهام و امیدوارم در این چند روز آینده بتوانیم این تعهدات را تکیمل کنیم.
وزیر جهاد کشاوری با اشاره به اینکه با پشیتیانی نمایندگان مجلس و وزاری عضو ستاد اقتصادی دولت، سرمایه بانک کشاورزی از 1800 میلیاردتنومان به 2100 میلیارد تومان رسیده است، گفت: متاسفانه بقیه بانکها به بخش کشاروزی تسهیلات نمیدهند زیرا تسهیلاتشان گران است ولی ما باید با سود 15 درصد، تسهیلات بدهیم که بنا بر این شرایط، همکاری موثر نمیکنند و کارمندانشان نیز نمیتوانند با کشاورزان ارتباط برقرر کنند ولی بانک کشاورزی کمکهای خوبی کرده است.
وی افزود: طرفدار تخلف، فساد و سوء استفاده نیستیم، سیستمهای حراستی و حفاظتی در درون سازمانها هستند و دستگاههای نظارتی هم تلاش میکنند ولی ما از هیچ خطاکاری گذشت نخواهیم کرد.
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه مشکلاتی در تغییر کاربری اراضی داریم که باید حل شود، گفت: مشکلاتی بین کشاورزان و منابع طبیعی درمورد اراضی تداخلی وجود دارد و ماده 54 لایحه خروج از رکود که در مجلس تصویب شده را با قوت ادامه می دهیم.
حجتی اظهار داشت: امروز بیش از 32 هزار پرونده را رسیدگی کردیم و بیش از 300 هزار هکتار از اراضی را که به خاطر مسائل و مشکلاتی که کشاورزان و دامداران داشتند و سند آن به اسم منابع طبیعی خورده بود در هیأتهای قانونی در سطح شهرستان ها بررسی کردیم و سندهای دولتی را باطل و واگذار کردند.
وی افزود: درمورد تغییر کاربری اراضی مشکلاتی وجود دارد ولی در دولت با آییننامهای که اعلام شد، امیدواریم در شورای عالی شهرسازی حل شود و تقاضاها کاهش یابد. تقاضای موثری درمورد ویلا سازی ها وجود دارد و خلاف در این زمینه بیداد میکند و عده ای از آن در حریم شهرها و طرحهای هادی است و افراد سودجو سعی می کنند کار خود را پیش ببرند.
وی افزود: وزارت جهادکشاورزی از خطای افراد عبور نخواهد کرد و امیدواریم طبق قوانین مورد برخورد قرار گیرند.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: طبق آیین نامهای، شهرکها و مناطقی که آسیب کمتری را به اراضی کشاورزی میرسانند با تشریک مساعی، در اختیار وزارت راه قرار میگیرد و از این مناطق برای شهرک گردشگری، شهرک ویلاسازی استفاده شود ولی مناطقی باید باشد که اراضی مرغوب را به ویلا تبدیل نکنند.
حجتی در ادامه به موضوعات و نکات استیضاح کنندگان اشاره کرد و گفت: برای دوری از هر شائبه ای باید مسائل را آنگونه که هست مطرح کرد به عنوان مثال در خصوص تولید ابریشم خام مباحثی به اشتباه مطرح شده است در حالی که براساس آمار در سال 82 حدود 400 تن، در سال 83 حدود 415 تن، در سال 84 حدود 400 تن، در سال 91 حدود 112 تن، در سال 92 حدود 114 تن و در سال جاری توانستیم 136 تن ابریشم خام تولید کنیم.
وزیر جهاد کشاورزی با تاکید بر اینکه در بخش تولیدات برنج نیز به هیچ عنوان واردات نداشتیم، گفت: براساس صورتجلسه موجود برای سال 93 درمورد خرید برنج توافقی با آقای نوبخت تصمیم گرفته شد تا برنج هاشمی و طارم 5700 و 5800 تومان خریداری شود و برای سال 96 نیز براساس ابلاغ خرید توافقی قیمت 9100 تومان تأیید شد.
وی ادامه داد: در 5 سال گذشته واردات برنج ممنوع بوده بنابراین بیشترین حمایت از این حوزه به عمل آمده است البته ممنوعیت واردات موجب افزایش قیمت برنج خارجی و هندی شد به نوعی که این قیمت به رقمی خارج از عرف رسید.
حجتی با اشاره به اظهارات نمایندگان موافق استیضاح مبنی بر واگذاری اراضی 20 هکتاری به کارکنان وزارت جهاد کشاورزی گفت: این اراضی در سال 69 واگذار شده بنابراین بهتر است در اظهارات اصول را رعایت کنید البته وزارت جهاد کشاورزی در حوزه مقابله با تغییر کاربری ها اقداماتی را به جهت ابلاغ انجام گرفته اجرا کرده است.
وزیر دولت دوازدهم در خصوص محصولات تراریخته گفت: واردات محصولات تراریخته ممنوع نشده هرچند ممنوعیت واردات در بخش روغن و ذرت وزارت بهداشت و درمان و جهاد کشاورزی را متضرر می کرد، در حقیقت نمایندگان وظایف و تکالیفی را در حوزه محصولات تراریخته بر دوش دولت و وزارتخانه های جهاد کشاورزی و بهداشت و درمان و سازمان محیط زیست گذاشته است.
حجتی ادامه داد: کمیته ملی ایمنی زیستی نیز موارد مذکور را بررسی می کند هرچند در داخل نیز ما تولید تراریخته نداشته ایم.
وی در خصوص اظهارات نمایندگان درباره موضوع گندم گفت: زمانی فردی در این حوزه سوءاستفاده کرد که به موجب همکاری قوه قضاییه با وی برخورد شد اما نباید تولید محصول و زحمت کشاورزان را زیر سوال ببریم چرا که ما در سال گذشته بیش از نیاز گندم تولید کردیم.
وزیر جهاد کشاورزی یادآور شد: در سال 96 نیز 300 هزار تن صادرات گندم داشتیم در حالی که 20 تا 30 هزار تن گندم سخت وارد کردیم در مجموع هم اکنون 7 میلیون تن گندم در سیلوهای کشور وجود دارد.
حجتی تصریح کرد: پیمان های منطقه ای کمی برای توسعه صادرات وجود دارد اما با توجه به اقدامات انجام شده و مذاکرات صورت گرفته در سطح اوراسیا امیدواریم اوایل سال آینده عضو این پیمان شویم که گام مهمی است.
وی تصریح کرد: 3 سال گذشته مجوز واردات میگو، لبنیات، ماهی قزل آلا و ... به روسیه صادر نمی شد و امکان پذیر نبود اما با اقدامات کارشناسی انجام شده و توافقات صورت گرفته است این مهم برطرف شد.
وزیر جهاد کشاورزی افزود: براین اساس می توان اذعان کرد رشد صادرات آبزیان به کشورهای اروپایی و منطقه ای براساس اقدامات صورت گرفته بوده است.
حجتی اظهار کرد: کشاورزی نیاز به حمایت دارد و این رویکرد در دنیا به صورت ویژه ازجانب دولتمردان پیگیری می شود. به عنوان مثال یارانه های کلانی به حوزه کشاورزی پرداخت می شود؛ هرچند به دلیل محدودیت های موجود در کشورمان این مهم کمتر مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: صندوق بیمه محصولات کشاورزی نیاز به توجه ویژه مسئولان دارد زیرا موجب تقویت پایداری کشاورزی، تولید محصولات کشاورزی، امیدواری کشاورزان نسبت به آینده و غیره می شود.
وزیر جهاد کشاورزی گفت: سالانه 10 تا 11 هزار میلیارد تومان خسارت به کشاورزان وارد می شود و این در حالی است که فقط 20 تا 30 درصد کشاورزان بیمه هستند که این رقم باید به 100 درصد افزایش یابد.
حجتی اظهار کرد: زنجیره تولید در حوزه کشاورزی باید توسط تشکل های تولیدی تکمیل شده و از مزرعه تا سفره برسد به عنوان مثال شیر تولیدکننده هلندی توسط تعاونی ها جمع آوری شده و تولیدکنندگان دغدغه تعیین قیمت و دریافت پولشان را ندارند.
وی براین اساس افزود: ما نیز باید زنجیره تولید در کشورمان را تقویت کنیم و راهی جز این وجود ندارد.
وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: امروزه به عنوان کارگزار توسط تعاونی روستایی و شرکت های مباشر حضور می یابیم و خریدهایی را انجام می دهیم اما همگان می دانند با توجه به اینکه بخش دولتی گرفتاری هایی دارد در این زمینه دچار مشکل می شویم؛ لذا باید سهم ما در این عرصه کاهش یافته و این روند توسط تولیدکنندگان انجام شود و دولت از تولیدکنندگان حمایت کند.
حجتی ادامه داد: در حوزه صنایع تبدیلی، صنایع پایین دستی، سردخانه ها، انبارها و غیره باید با برنامه ریزی مسیر درستی طی شود تا به موفقیت دست یابیم.
وی خاطرنشان کرد: تعاونی دامپروران از طریق سند توسعه با حدود 100 میلیارد تومان سرمایه که در اختیار داشت و پشتیبانی وزارتخانه توانست سال گذشته بیش از هزار میلیارد تومان نهاده مورد نیاز را که از خارج وارد می شد مستقیما وارد و به تولیدکننده عرضه کند که این مهم سبب جلوگیری از گرانی شد.
حجتی ادامه داد: 8 سال بیرون از دولت بودم و در شرکت ساختمانی کار می کردم اما وقتی به دولت بازگشتم، از شرکت خارج شدم همچنین باید به شائبه ای اشاره کنم که می گویند حجتی نمی خواست در این پست باشد که باید بگویم در طول دوره خدمتم هر جا حضور داشتم هیچ گاه با پای خودم نرفتم یا پیگیری نکردم و هیچ گاه دنبال مسئولیت و سمت نبودم اما زمانی که باری روی دوشم گذاشته شد از هیچ اقدامی کم نگذاشتم تا به خوبی مسئولیت را انجام دهم و با تمام توان در خدمت اجرا و ایفای مسئولیتم بودم.
وزیر جهاد کشاورزی در ادامه با بیان اینکه در حوزه شیلات ظرفیت های فوق العاده ای در کشور ما وجود دارد، اظهار داشت: ظرفیت یک میلیون تنی در حوزه توسعه کشت ماهی در داخل دریا شناسایی شده است و از سال 93 عملیاتی شد که الان زنجیره تولید را نیاز دارد و مطالعه و ترویج و آشنایی می خواهد.
وی در ادامه با بیان اینکه مناطق محروم اشتغال زایی خوبی دارد، عنوان کرد: برداشت ماهی های استخوانی در شمال ایران 15 هزار تن است همچنین در حوزه میگو مشکلات زیادی داشتیم اما از 12 هزار تن در سال 92 به 32 هزار تن در سال جاری رسیدیم که رو به گسترش است و در محروم ترین مناطق کشور اتفاق می افتد لذا اشتغال زایی خوبی صورت داده است.
حجتی در ادامه به صادرات پسته در سال 92 اشاره کرد که 121 هزار تن و به ارزش یک میلیارد و 82 میلیون دلار بود و گفت: در سال 95 به 138 هزار تن و به ارزش یک میلیارد و 271 میلیون دلار شده است که در سال 96 نیز از این میزان گذشته است همچنین درباره زیتون باید بگویم، دانه زیتون به هیچ وجه وارداتی نیست و روغن زیتون را برای حمایت از تولید داخل با تعرفه 26 درصد حساب می کنیم.
موافق استیضاح وزیر جهاد کشاورزی/ سعیدی: مطالبات کشاورزان پرداخت نشده است
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزارت جهاد کشاورزی موظف است از کشاورزان حمایت کند، گفت: ایجاد نهادهای موازی در پیکره مدیریت جهاد کشاورزی یکی از مشکلات این وزارتخانه است.
زهرا سعیدی در نشست علنی امروز (چهارشنبه 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل خود در موافقت با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی پرداخت و افزود: کشاورزان گلایه های بسیار دارند و زمانی که این گلایه ها مطرح می شود وزارت جهاد کشاورزی بیان می کند این اعتراضات به ما ارتباطی ندارد.
نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی گفت: من می خواهم بین قانون توزیع عادلانه آب، وزارت جهاد کشاورزی و حق آبه ای که به کشاورزان تعلق می گیرد ارتباط برقرار کنم؛ همکاران عزیز در ماده 18 قانون توزیع عادلانه آب صدور پروانه برای حق آبه داران به عهده وزرات کشاورزی است.
عضو فراکسیون زنان ادامه داد: در بند (الف) ماده 21 قانون توزیع عادلانه آب تقسیم و توزیع آب بخش کشاورزی و گرفتن آب بها و حق النظاره به عهده جهاد کشاورزی است؛ ماده 26 همین قانون وارت نیرو باید برای تخصیص آب در ابتدا از وزات جهاد کشاورزی بپرسد و با نظر این تخصیص دهد.
وی با بیان اینکه براساس این قوانین وزارت جهاد کشاورزی باید در توسعه ها از حق کشاورز دفاع کند، گفت: اگر این موضوع به وزارت جهاد کشاورزی ارتباطی ندارد چرا این قانون تصویب شده است و این عهد به دوش این وزارتخانه گذاشته شده است؟ چرا از حقوق کشاورزان دفاع نمی شود؟
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: در یکی از استان های کشور کشاورزان از وزارت جهاد کشاورزی حدود 5 میلیارد مطالبه دارند اما این وزارت پولشان را نمی دهد و این کشاورزان ناچار شده اند وام هایی با سود 21 و 28 درصد بگیرند؛ وام هایی که سودی حدود 600 میلیون تومان دارد.
وی با اشاره به شرایط کشاورزان، ادامه داد: آب و برق کشاورزان را قطع کرده اند مدیریت و ساماندهی این وضعیت با چه کسی است؟ من به نتیجه این رای کاری ندارم اما چون در منطقه ای هستم که کشاورزانی زیادی مشکل و درد دارند این موضوعات را بیان می کنم.
سعیدی با بیان اینکه آقای وزیر درد کشاورزان را بشنوید، ادامه داد: وزیر محترم یک بار به میان کشاورزان میآمدید و می گفتید درکتان می کنم؛ فردی که تا 10 روز پیش حرف از استیضاح می زند با یک تلفن که با خانم سعیدی حرف بزن نظرش را تغییر داد.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کشاورزی که روزی زکات می داد امروزه زکات بگیر شده است، خاطرنشان کرد: همکاران عزیز شما منبعی برای حمایت و کمک به کشاورزان دارید؟ من تا به امروز نتوانستم ریالی به کشاورزان پرداخت کنم اگر کمکی شده است بهزیستی و کمیته امداد انجام داده اند وضعیت کشاورزان را باید ساماندهی شود.
وی اظهار داشت: باید به درد کشاورزان رسیدگی شود؛ ناظران کشاورزی جهاد کشاورزی در بدترین شرایط حقوقی مشغول به خدمت هستند هر سال 8 ماه نظارت دارند که در آمد این مدت زمان به میزان حقوق یک ماه کارمند معمولی نیز نیست، کل مدت نظارت تحت پوشش بیمه ای نیستند و با به جان خریدن خطرهای محیطی و جاده ای مشغول بوده اند؛ با توجه به اینکه سوابق بسیاری از ناظران در مصوبه 90 به میزان 30 ماه کامل نبوده است از جذب بازمانده اند و هنوز بلاتکلیفاند چند سال است آقایان می گویند قوانین استخدامی برای شما نیست چرا هیچ وعده محکمی به ما داده نمی شود؟
سعیدی در ادامه خاطرنشان کرد: افزایش نامتناسب قیمت نهاده ها و محصولات دامی یکی از مشکلات وزارت جهاد کشاورزی است؛ وزارتخانه جهاد کشاورزی نمی توانست برنامه ریزی مناسبی برای توزیع شیر در مدارس داشته باشد؟ تا از این طریق بتوان از دامداران از دفاع کرد.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: اتخاذ سیاست نادرست و غیرکارشناسی برای حمایت مرزی از برنج، ساده لوحی در توقف طرح خرید تضمینی شیر خام, بی توجهی به نهادینه سازی در اجرای طرح 550 هزار هکتاری خوزستان و الگوی کشت ایجاد نهادهای موازی درپیکره مدیریت جهاد کشاورزی، آسیب به بخش خصوصی با ارائه رانت به برخی از شرکت های اقماری این وزارتخانه، دستکاری های آماری در آمار تولید، صادرات آب مجازی و بحران آب، افزایش شدید قیمت محصولات غذایی، به کارگیری برخی سیاسیون به جای متخصصان در پست های مدیریتی از جمله مشکلات وزارت جهاد کشاورزی است.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در پایان افزود: ما هر ساله به دلیل عدم ارائه الگوی کشت از طرف وزارتخانه به کشاورزان کشور در برخی موارد با مازاد تولید مواجه است؛ باغداران ما بهترین سیب را تولید می کنند اما از مکزیک آب سیب وارد می کنیم.
مخالف استیضاح وزیر جهاد کشاورزی/ نیکزادی پناه: حجتی وزارت جهاد کشاورزی را از نابودی نجات داد
نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی گفت: حجتی کاری کرد کارستان، وزارت جهاد کشاورزی را از نابودی نجات داد.
حبیب الله نیکزادی پناه در نشست علنی امروز (چهارشنبه، 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی با گرامیداشت یاد شهدا و آرزوی طول عمر و سلامتی برای مقام معظم رهبری در مخالفتش با استیضاح وزیر جهاد کشاورزی افزود: آقای حجتی جزو سنگرسازان بی سنگر دفاع مقدس بودند و در دوران سازندگی پست های متفاوتی را داشتند و آدم مثبتی بودند.
نماینده مردم بم، ریگان، فهرج و نرماشیر در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: آقای حجتی زمانی که در استان سیستان و بلوچستان استاندار بودند با تدبیر و دوستی با مردم شرایطی را ایجاد کردند که برای مردم امنیت به وجود بیاید.
نیکزادی پناه تصریح کرد: برخی از علمای مدیریت، مدیران به سه گروه تقسیم می کنند که یک گروه را اصطلاحا مدیران قمار باز می گویند اما قمار نمی کنند چون راهبرد ندارند همچنین آینده نگر، توسعه نگر، کلان نگر و برنامه نگر و همچنین علم گرا نیستند این مدیران متوسل به همان بحث شیر و خط می شوند که اگر روی شیر سکه آمد کار انجام شود و اگر خط آمد کار انجام نشود.
وی افزود: گروه دوم را مدیران سرایدار عنوان کرده اند، این گروه دوم نیز همان وضعیت قبل را دارند و متاسفانه از هیچ نظم و علم مدیریتی برخوردار نیستند اما فقط یک گروه مدیران سازنده وجود دارند که در هر نقطه ای که قرار بگیرند تغییر و تحول ایجاد می کنند و آقای حجتی جزء این گروه سوم محسوب می شوند.
نیکزادی پناه افزود: همیشه مسائل را به روز نگاه می کنیم و گذشته را در نظر نمی گیریم این در حالی است که باید توجه داشت حجتی زمانی که وزارتخانه را تحویل گرفت وزارت جهاد کشاورزی یک وزارتخانه ورشکسته تمام عیار بود و کارکنانش نیز جای مناسبی نداشتند و معاونت ها در نقاط مختلف شهر بود.
وی افزود: به رغم بی تدبیری ها و بی مهری ها امروز وزارتخانه جهاد کشاورزی ساماندهی شده است. آقای حجتی زمانی که وزارتخانه جهاد کشاورزی را تحویل گرفت گندم و بخشی از گوشت و تخم مرغ و لبنیات و شکر به کشور وارد می شد در هر صورت آقای حجتی آنقدر محجوب به حیا هستند که مسائل را بیان نمی کردند اما کاری کردند کارستان و وزارتخانه را از نابودی نجات دادند.
این نماینده مردم در مجلس دهم افزود: در همه نقاط کشور مشکل کشاورزی وجود دارد و کشاورزی نابود شده است اما باید چرایی موضوع پیدا شود چرا که این موضوعات به حجتی ارتباطی ندارد و وی نابسامانی ها را کم کرده است اما امروز مشکلاتی وجود دارد و حتی در حوزه انتخابیه بنده نیز مشکلات وجود دارد اما آن موضوعات چه ارتباطی به آقای حجتی دارد؟ چرا مسائل منطقه ای بیان می شود؟
وی افزود: آقای حجتی ظرفیت ها را افزایش داده، واردات را کاهش داده و صادرات را افزایش داده است چرا به این موضوعات توجه نمی شود و بنده از آقای حجتی می خواهم این اطلاعات را به مردم برساند.
نیکزادی پناه گفت: امروز کشاورزی در حال سامان گرفتن است، اجازه دهید این مرد عمل به کار خود ادامه داد و بتواند کشاورزی کشور را سامان دهد و از ناراحتی و نگرانی کشاورزان بکاهد.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه آقایانی که می گویند معاونان حجتی پیر هستند، باید به آنها گفت که همین نیروهای پیر با تلاش خود میزان تولید فعلی را به وجود آوردند، آیا وزیر نیرویی در اختیار داشت و از آنها استفاده نکرد، ادامه داد: روزی که این وزارتخانه را تحویل گرفت از کدام نیروی انسانی می توانست استفاده کند؟ باید انصاف داشته و قدرشناس مردان انقلابی باشیم.
نماینده مردم بم در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه آیا درست است آقای حجتی را با این کارنامه شفاف و بعد از 38 سال خدمت بی عزت کنیم، چه جوابی داریم که به شهدا و انقلابیون دهیم، تصریح کرد: وظیفه داریم در کنار وزیر قرار بگیریم و به او کمک کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در برنامه ششم توسعه امکانات و احکام بسیار خوبی مصوب شد که امیدواریم وزیر آنها را اجرا کند و کشاورزی را رونق دهد، عنوان کرد: کشاورزی و یا هر اقدام تولیدی دیگر کشور نیازمند منابع است، آیا می شود بانک کشاورزی که بانک تخصصی است، منابع را به عنوان سپرده با سود بیش از 20 درصد جذب کند و آن را با سود 18 درصد در بخش پرداخت کند؟
نیکزادی پناه با بیان اینکه آیا وزیر منابعی در اختیار داشت و کاری نکرد، اگر این منابع وجود داشتند، آن را اعلام کنید، گفت: هر چند آقای وزیر قول دادند آرام آرام از نیروهای جوان در مجموعه خود استفاده کنند ، باید گفت که وی هنوز جوان است و براساس تجربیات دنیا، امروز روزی است که مردم ایران از تجربه وی استفاده کنند نه اینکه او را از صحنه خارج نمایند.
عضو کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی در پایان با تاکید بر اینکه آقای حجتی از خانواده محترم شهدا و ایثارگران و متعلق به 17 شهید و جانباز هستند، خاطرنشان کرد: من مطمئن هستم نمایندگان با توجه به اینکه مسائل و مشکلات را خوب می دانند، رأی اعتماد مجدد را به وزیر می دهند؛ مقرر شد بعد از تعطیلات عید نمایندگان مشکلات خود را با وزیر در میان بگذارند.
موافق استیضاح وزیر جهاد کشاورزی/ لاهوتی: کاهش ۴۸ درصدی صادرات پسته در کشور
عضو کمیسیون عمران مجلس از بی توجهی وزیر جهاد کشاورزی به وجود تب برفکی، وضعیت دام ها، نرخ تخم مرغ و تولیدکنندگان داخلی چای، برنج و نخ ابریشم انتقاد کرد.
مهرداد بائوج لاهوتی در نشست علنی امروز در جریان بررسی استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی در موافقت با این استیضاح گفت: یکی از موافقان با بیان این که کشاورزی ما در حال نابودی است به علل آن اشاره کرد، اما در انتها گفت که این مورد چه ربطی به حجتی دارد؟! بنابراین ما از این به بعد باید مشکلات کشاورزی را به وزیر نفت منعکس کنیم.
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: در 5 سال گذشته وزیر جهاد کشاورزی فرصت داشت تا مشکلات بخش کشاورزی کشور را حل کند، بنابراین باید مطالبات خود را به وزیر کشاورزی بگوییم و این حق ما است که از وی مطالبه کنیم.
کاهش جمعیت دام به 65 میلیون رأس در کشور
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی تاکید کرد: زمانی که شما وزیر شدید، 120 میلیون دام با 60 میلیون جمعیت در کشور وجود داشت، اما امروز تعداد دام ها به 65 میلیون رسیده است. همچنین تب برفکی که از سال 94 شروع شد همچنان ادامه دارد، اما شما چه کردید؟ این نابودی که در دام کشور صورت گرفته است، فقط ما را به سمت واردات سوق می دهد.
لاهوتی خطاب به رئیس مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در کجای دنیا، شما جایی را سراغ دارید که در مدت 5 ماه و نیم در حدود 28 تا 30 میلیون قطعه مرغ سوزانده شود؟ و این در حالی است که تحقق این امر در کشور بیشتر از 10 میلیارد دلار خسارت وارد کرده است.
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی اظهار کرد: شما می توانستید مانع از گسترش بیماری آنفلوآنزای مرغی شوید و مانع از بروز این خیانت بزرگ در کشور شوید، چرا این کار را نکردید؟ کما اینکه امروز شاهد این هستیم که تخم مرغ از 6 هزار تومان به 15 هزار تومان تبدیل شده است. همچنین شب عید قیمت مرغ از کیلویی 4500 تومان به 8000 تومان رسیده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم عنوان کرد: به رغم اینکه در قانون برنامه ششم به این امر تاکید شده بود که نباید محصولات تراریخته وارد کشور شود، اما شما از کشورهایی که خود مصرف این محصولات را ممنوع کرده اند، اقدام به خرید محصولاتشان کردید و با این اقدام سونامی سرطان را در کشور رواج دادید.
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی بیان کرد: شما نامه محرمانه ای که سازمان بازرسی و وزیر بهداشت در مورد سونامی سرطان خطاب به شما و رئیس جمهور نوشتند مجدد بخوانید، ما با این ملت چه باید می کردیم؟ چرا این کار را کردید؟
لاهوتی یادآور شد: در رابطه با وضعیت مراتع در برخی دستگاه های دولتی در حمایت از صاحبان منافع دارای نفوذ، منافع آنها را به منافع ملی ترجیح داده و منافع ملی را فروختید، چرا این کار را کردید؟
نماینده مردم لنگرود در مجلس شورای اسلامی در انتقاد به وضعیت تولید نخ ابریشم در کشور تصریح کرد: ما پیش از این در کشور 10 هزار تن نخ ابریشم تولید می کردیم که در زمان فعالیت شما این میزان به 100 تن رسید. آقای لاریجانی؛ در زمان سفری که به گیلان داشتید، به شما گفتم که ما یک هزار تن نخ ابریشم تولید می کردیم. تعرفه ابریشم 200 درصد بود که امروز به 15 درصد رسیده است کدام کشور این بلا را سر خود می آورد، آنهم در شرایطی که اگر این میزان نخ ابریشم دست چینی ها بود ، امروز مقدار هزار تن را به 10 هزار تن تبدیل کرده بودند، در این صورت چطور باید مشکل بیکاری را رفع کنیم؟ شما نخ ابریشم را نابود کردید.
وی در انتقاد به وضعیت چایکاران افزود: دستان پینه بسته چایکاران به گونه ای است که اگر به آنها دست بدهیم همچون اره دست شما را می برد، ولی هنوز شما پول آنها را نداده اید، در زمان فعالیت شما 80 هزار تن تولید چای خشک به 20 هزار تن رسیده است.
عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی در مورد وضعیت برنجکاران خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: شما در عرض 45 روز 3 نامه مختلف به وزیر صنعت، معدن و تجارت نوشتید که در یکی از آنها تاکید کردید که برنج وارد شود که در پی آن ما به شما مراجعه کردیم و گفتیم که این خیانت است، شما حرف ما را پذیرفتید و نامه نوشتید که برنج وارد نشود، اما باز هم برای بار سوم نامه نوشتید که برنج وارد بشود! شما مدافع واردکننده نیستید و باید مدافع تولیدکنندگان باشید.
وی خطاب به وزیر جهاد کشاورزی گفت: شما جشن خودکفایی گندم گرفتید، اما خاک را با گندم مخلوط کردند و به مردم فروختند.
کاهش 48 درصدی صادرات پسته در کشور
لاهوتی تأکید کرد: شما خاک را به جای گندم خریدید، متأسفانه واردات برنج 86 درصد، واردات ذرت 40 درصد، سویا 11 درصد، گوشت قرمز 26 درصد، روغن پالم 21 درصد افزایش و صادرات پسته 48 درصد کاهش پیدا کرد.
این نماینده در مجلس دهم با اشاره به مشکلاتی در بخش استاندارد تصریح کرد: نامه رئیس سازمان بازرسی خطاب به رئیس جمهور در این بحث وجود دارد که بنده به عنوان یک انسان از این نامه ناراحت شدم زیرا درصد آلودگی و آلایندگیها از 20 درصد به 40 درصد افزایش پیدا کرده است و طبق هشدارها افزایش سرطان در کشور در حال انجام است. متأسفانه این موارد به دلیل منافع یک عده آدم دارای منفعت وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه وزارت جهاد کشاورزی جلوی افراد مرتبط با این وزارتخانه را بگیرد، گفت: در بهترین نقطه از حوزه انتخابیه بنده 20 هکتار زمین بین برخی مسئولان در وزارت جهاد کشاورزی تقسیم شده است، آقای وزیر جلوی همکاران خودتان را بگیرید و به کشاورزان و مردم کاری نداشته باشید. فردی مدیرکل جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان است اما در شهر بنده زمینی را در بهترین نقطه دریافت کرده است.
مخالف استیضاح وزیر جهاد کشاورزی/ جعفرزاده ایمن آبادی: رشد ۵۰۰ درصدی سرمایه بانک کشاورزی در دوران حجتی
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی گفت: سرمایه بانک کشاورزی در دوران مسئولیت حجتی ۵۰۰ درصد رشد داشته است.
غلامعلی جعفرزاده ایمن آبادی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی به تشریح دلایل خود در مخالفت با استیضاح محمود حجتی وزیر راه و شهرسازی پرداخت و خطاب به آقای لاریجانی، افزود: قبل از شروع سخنانم نکته ای را باید به عنوان تذکر مطرح کنم؛ اینکه استیضاحی 46 بند دارد در نوع خود بی سابقه بوده برای من مهم است که به این موضوع توجه کنید؛ بخش اعظمی از مطالبی که گفته شد در راستای 46 بند نبود یعنی مطالبی گفته شد که در این بند قبلا عنوان نشده بود و من از شما خواهش می کنم به عنوان رئیس جلسه این را به عنوان تذکر بفرمایید.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، گفت: در این مطالب به تولید محصولات کشاورزی ایراد گرفته شده است در این رابطه تولید محصولات در سال 92، 97 میلیون تن بود و در 96 به 122 میلیون تن بود و رشد تولید محصولات کشاورزی 26 درصد بوده است. تولید انواع محصولات کشاورزی به ویژه محصولات اساسی و دارای ارزش افزوده از سال 1392 تا 96 سالانه 5 میلیون تن و در مجموع 25 میلیون تن بوده است.
وی افزود: کل تولیدات محصولات کشاورزی سال 57، 25 میلیون تن بوده و رشد سالانه ارزش افزوده بخش کشاورزی در 5 سال اخیر حدود 5 درصد بوده است و افزایش صادرات، کاهش صادرات و بهبود کسری تراز تجاری در بخش کشاورزی معادل 5 میلیارد دلار و این جزو برنامه های ابلاغی حجتی بوده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، ادامه داد: تراز تجاری کشاورزی از منفی 8 میلیارد دلار با صرفه جویی ارزی 5 میلیارد دلاری به منفی 3 میلیارد دلار رسیده؛ واردات بخش کشاورزی از 18 میلیون تن در سال 92 به 14 میلیون تن در سال 95 کاهش پیدا کرده است.
جعفرزاده ایمن آبادی افزود: ارزش واردات محصولات کشاورزی و غذا از 13میلیارد دلار در سال 92 به حدود 7 میلیارد دلار در سال 95 کاهش پیدا کرده است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، یادآور شد: ذخایر راهبردی گندم از 15 روز در ابتدای سال 92 به حدود 7 ماه در سال جاری کاهش پیدا کرده که این متکی به تولیدات داخلی بوده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: خرید تضمینی گندم از حدود 4 میلیون تن به حدود 9 میلیون تن در سال جاری افزایش یافته که در دو سال آخر بالغ بر 20 میلیون تن گندم از کشاورزان زحمتکش خریداری شده و خرید تضمینی چغندر قند از حدود 3 میلیون تن تولید در سال 92 به 5 میلیون تن افزایش یافته و 8 میلیون تن در سال 96 بوده است؛ افزایش 5 میلیون تنی چغندر قند در 5 سال اخیر نتایج اعمال دانش فنی، افزایش تولید و توسعه کشت پاییزه در صرفه جویی آب بوده است.
وی افزود: نیاز مصرف کشور حدود 2/2 میلیون تن برآورده می شد که دستیابی به خودکفایی شکر در دوران آقای حجتی بخش اعظمش تحقق پیدا کرده است و شما می دانید واردات شکر از حدود یک و نیم میلیون تن در سال 92 با 50 درصد کاهش به 770 تن در سال 96 رسیده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، افزود: تولید دانه های روغنی در تناوب با گندم و گسترش سه برابری سطح زیر کشت به 400 هزار تن افزایش پیدا کرده است و پیش بینی می شود در سال 97 به 600 هزار تن برسد.
جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: تولید و صادرات میگو از 12هزار تن از سال 92 به بیش از 30هزار تن در سال 96 افزایش یافته است که در سال جاری این افزایش 100 درصدی در صادرات تحقق پیدا می کند که با صرفه جویی در مصرف آب کشاورزی در توسعه گلخانه ها در طی دوره مسئولیت ایشان حدود 4000 هکتار به سطح گلخانه های کشور افزوده شده است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، افزود: وزارت جهاد کشاورزی طی سال 1392تا به امروز با ایجاد خطوط اعتباری و تامین تسهیلات ارزان قیمت برای کشاورزان بیش از 91 هزار دستگاه تراکتور را که عمدتا توسط صنایع داخلی تامین شده تامین کرده و افزایش مکانیزاسیون از 1/1 به 1/6 رسیده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، ادامه داد: 2000 دستگاه کمباین، 200 هزار دستگاه انواع ادوات اصلی کشاورزی نقش مهمی را در کاهش ضایعات داشته است.
وی یادآور شد: ظرفیت جذب مواد خام کشاورزی در سال 92 32 میلیون تن بوده که طی 4 سال به 53 میلیون تن رسیده است.
این نماینده مردم در مجلس دهم، خطاب به آقای لاریجانی، گفت: طی دوره چهار ساله بیش از 500 سردخانه با ظرفیت حدود یک و نیم میلیون تن احداث شده است که نقش قابل توجهی در ماندگاری محصول، کاهش ضایعات و ثبات درآمد تولیدکنندگان دارد.
جعفرزاده ایمن آبادی افزود: در اصلاح ساختار در بخش مصرف آب کشاورزی طی دوره مسئولیت حجتی بیش از 700 هزار هکتار از اراضی کشاورزی به سامانه های نوین آبیاری تجهیز شده است.
نماینده مردم رشت در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: سرمایه بانک کشاورزی با 500 درصد رشد از 1800 میلیارد تومان در سال 92 به بیش از 9000 میلیارد تومان در سال 96 رسیده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی، افزود: تعداد 30 صندوق حمایت از سرمایه گذاری بخش کشاورزی طی دوره های اخیر به مجموعه صندوق های حمایت از بخش اضافه شده و به 110 صندوق تخصصی استانی افزایش پیدا کرده است؛ اقدامات خوبی در حوزه برنج و چای مانند برقراری تعرفه برای چای وارداتی، هزینه کرد این تعرفه ها برای یارانه خرید برگ چای، صندوق حمایت از کشت و کار صنعت چای برای اولین بار با سرمایه 40 میلیارد تومان و طلب چایکاران نیز بابت فروش برگ سبز تا هفته گذشته 187 میلیارد تومان معادل 95 درصد پرداخت شده است؛ کسی منکر مشکلات نیست و در زیتون و گندم و محصولات کشاروزی مشکل داریم و اگر به حجتی کمک کنیم مشکلات حل می شود و به طور قطع به خودکفایی می رسیم؛ 255 نفر از سنگر سازان بی سنگر وفرماندهان جنگ نیز برای حمایت از حجتی امضا کردند؛ اقای حاجتی سوابق خوبی در کسوت استانداری دارد و حدود17 شهید داده است و زمانی که ایشان در دولت سابق از سمت وزیری کنار رفت مجبور شدیم حدود 5 تا 6 میلیون تن گندم وارد کنیم.
وی در دفاع از وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: یکی از همکاران شب گذشته در استوری صفحه اینستاگرام خود جمله ای را نوشته است، همکاران ببینند مرز بی انصافی و تخریب مجلس تا کجا پیش رفته است، عین عبارت این است که "دولت شام داد تا وزیرانش بماند"؛ آقای لاریجانی چه کسی در این مجلس شام خورده است؟
جعفرزاده ایمن آبادی ادامه داد: چرا سطح مجلس را اینقدر تنزل می دهیم و خودمان را تخریب می کنیم، همه به دلایل مختلف با استیضاح مخالف بودیم، دلیل مخالفت من زمان طرح استیضاح بود، مردم در شب عید مشکل دارند باید به دنبال حل مشکلات مردم باشیم، در این مسیر کارهای بسیاری شده و کارهای بسیاری هم مانده است.
نماینده مردم رشت در مجلس دهم شورای اسلامی با بیان اینکه باید از این استیضاح ها نهایت استفاده را داشته باشیم، گفت: ما این پیام را به جامعه رسانه ای و بعضی رسانه های پوپولیستی می دهیم که مجلس دهم مجلس نخبگان است، قرار نیست چهار سایت ما را هدایت کنند، ما از فضای استیضاح می خواهیم نهایت استفاده کنیم و در ابتدای سال 97 این پیام را بدهیم که مردم ما به مشکلات شما و مشکلات حوزه کشاورزی کاملا واقف هستیم.
وی اظهار داشت: مگر آقای حجتی نمی داند؟ مگر همه منابع برای آن تامین شده است؟ ده ها جلسه با موضوع برنج با آقای وزیر برگزار کردیم، منابع محدود است منابع موجود نیست، واردات از مرزهای قاچاق انجام می شود ما باید به همدیگر کمک کنیم.
این نماینده مجلس بیان داشت: به اصل 57 قانون اساسی اشاره می شود، این اصل به تفکیک قوا تاکید دارد نه تقابل قوا، تمام قوا در کنار یکدیگر زیر چتر رهبری برای حل مشکلات مردم هستند، این استیضاح عین دادگاه است، مگر دادگاه تبرئه نمی کند، تذکر نمی دهد، مگر دادگاه پرونده ای را باز نگه نمی دارد؟ ما هم به همین شکل می توانیم عمل کنیم. بنابراین، این انتظار که باید استیضاح به انداختن وزیر ختم شود و برخورد و تقابل بین مجلس و دولت باشد اصلا قابل قبول نیست اما ممکن است مجلس اقناع نشود.
عضو هیات رئیسه فراکسیون مستقلین ولایی در مجلس گفت: همه این فرایند و بحث های کارشناسی برای این است که اول قدردان زحمات باشیم و دوم اینکه بگویم که به مشکلات مردم واقف هستیم و برنامه کاری آینده را طراحی کنیم، بهار 97 بهار خشونت است، بهاری است که تنش آبی شدید دارد در این بهاری که تنش شدید وجوددارد و کشاورزان مشکل دارند آیا به جان هم بیفتیم و کشاورزی را بدون وزیر کنیم کار خوبی کرده ایم؟
وی ادامه داد: مجلس تمام اهتمام خود را بگذارد که مجلس عاقل باشد، امریکا و غربی ها ما را با امنیت غذایی تهدید می کنند آیا در زمانی که با تهدید امنیت غذایی رو به رو هستیم باید به جان هم بیفتیم؟
جعفرزاده ایمن آبادی با بیان اینکه از دولت گله داریم، تاکید کرد: فاصله بین رئیس دولت و مجلس افزایش پیدا کرده است، این مجلس آمادگی دارد به دولت کمک کند، این مجلس نمایندگان مسلمان و مومن و وقف نظام و انقلاب دارد و می خواهند به دولت کمک کنند، به جهانگیری گفتم که بوالله نه ما تشنه قدرت و کرسی نمایندگی هستیم و شهادت می دهیم هیچ کدام از وزرا نیز خواهان قدرت و پست نیستند، بنابراین باید یک فضای تعاملی و خوبی برای حل مشکلات مردم وجوانان حرکت کنیم.
وی خطاب به نمایندگان گفت: اسیر فضاهای پوپولیستی نشوید، اینکه بگویند دو وزیر رای آورده است یکی را بندازید، اقتدار مجلس را زیر سوال می برد، نه عقل و نه شرع این رفتار را قبول نمی کند، حجتی را وزیر خوبی می دانیم، فردی که وقف نظام و انقلاب شده و برای این کشور کار کرده، موسسه جهاد بوده یکی از سرمایه کشور است چرا با سرمایه های کشور چنین برخورد می کنیم؟
جعفرزاده ایمن آبادی افزود: صبح از حجتی سوال کردیم که می گویند راغب به این کرسی نیستید، عنوان کرد که به رئیس جمهور گفته است دنبال پست و مقام نیست اما اگر تکلیف کنید تا مرز شهادت کار می کنم، ما کجا می توانیم چنین مسئولی پیدا کنیم؟
این نماینده مجلس با بیان اینکه حجتی مشکلات را قبول کرده است، بیان داشت: با این حال در محصولات کشاورزی راه بسیاری خوبی طی شده است و کار بسیار زیادی داریم، برنج باید به خودکفایی برسد، ما کشوری هستیم با همه تحریم ها و ظلم های که امریکا و اسرائیل کرده است راه خوبی را پیش آمده ایم، اما خودمان در داخل یکدیگر تحریم نکنیم و آتش بیار معرکه نباشیم و با شیطنت رسانه ای تصمیم نگیریم.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: پایان سال عیدی که آقای مطهری عیدی است که مردم بدانید ما مشکلات شما را شنیدیم، در فکر شما هستیم، مسائل یک بار دیگر کارشناسی شد و نقشه راه سال 97 طراحی شد. در حوزه های تعاون، راه و شهرسازی و کشاورزی و سایر حوزه ها نقش راه سال 97 را تنظیم می کنیم، اینطور نیست که وقت دولت و مجلس را می گیریم.
موافق استیضاح وزیر جهاد کشاورزی/ کوهکن: حجتی به ۲۴ مورد از ۴۶ مصداق مورد استیضاح پاسخ نداد
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه وزیر جهاد کشاورزی به ۲۴ مورد از ۴۶ مصداق مورد استیضاح اشاره نکرد، گفت: نمیتوان در قبال قصور وزیر گذشت کنیم، چراکه گذشت برای منافع شخصی است.
محسن کوهکن ریزی در جلسه علنی امروز (چهارشنبه، 23 اسفند) مجلس شورای اسلامی در تشریح دلایل موافقت خود با استیضاح محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، افزود: فردی که در نظام جمهوری اسلامی وزیر میشود چند مسئولیت دارد. مسئولیت او در جمع هیأت دولت، مسئولیت ستادی وی، مسئولیت در قبال مدیران در سطح کشور و مسئولیت در قبال جمعی از مردم که باید همه موارد را مد نظر قرار دهد.
نماینده مردم لنجان در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: ما متاسفیم که امروز وزیر جهاد کشاورزی که به 24 مورد از 46 مصداقی که در مورد استیضاح او آمده است اشاره نمیکند، اگرچه گزارش آقای حجتی برای ارائه مردم خوب است اما آیا نوع گزارشی که مجلس از یک وزیر میخواهد باید همان گزارشی است که به مردم ارائه می شود؟ انتظار دارید وزیر هیچ گزارش عملکردی نداشته باشد؟ اگر وزارتخانهای چند سال وزیر نداشته باشد به معنای صفر بودن راندمان عملکرد آن وزارتخانه است؟
وی با بیان اینکه وزیر باید بگوید از زمان تحویل وظایف بخشهای مختلف در چه جایگاهی بودند و اکنون در چه شرایطی هستند و این موضوع در مجلس تحلیل شود، گفت: یک روزی در مملکت به دنبال کاهش بارشها کشت گندم نیز کم میشود دولت سکوت میکند و روز دیگری بارش زیاد و کشت افزایش میافزاید دولت نیز سرو صدا میکند.
کوهکن خطاب به وزیر کشاورزی، بیان کرد: تولیدکننده کسی است که بذر را می کارد و باغدار کسی است که با زحمت تولید میکند لذا گزارش آماری وزیر را به پای تلاش او نگذارید، درواقع اگر تولید و محصول کشاورز را مدیریت کردید تا پای درخت از بین نرود آنگاه این کار را به پای مدیریت شما میگذاریم و شما باید درخصوص این اقدام خود گزارش دهید. اما واقعا تراز ما این است که به یک گزارش اکتفا کنیم؟
عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه زمانی که وزیر اینجا صحبت میکند باید بگوید به اتکای ذهن دوار، برنامهریزیها و کارشناسان در چه بخشها پیشرفت کردهایم، افزود: البته آقای وزیر اقرارهای خوبی هم داشتند که نشان از تدین ایشان است، هرچند ما دنبال مجازات کسی نیستیم مجازات برای دستگاههای قضایی است اما نمیتوانیم گذشت نیز کنیم چراکه گذشت برای منافع شخصی است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: مسئولیت اول وزیر در هیأت دولت است و اگر هیأت وزیران اقدامات و استدلالهایتان نپذیرفت میتوانید استعفا کنید اصلا استعفا را برای این گذاشتهاند.
کوهکن با اشاره به مسئولیت دوم، گفت: همکار عزیز من می فرمایند مگر ما پول داده ایم؟ باید گفت مگر پول را شما تولید می کنید؟ بنا بر قانون اساسی نظام پولی و مالی کشور در اختیار رئیس جمهور است؛ به قدری ما نمایندگان در کارهای دون ورود کردیم که امر بر ما مشتبه شده است که تمام امور برعهده ماست درحالی که به این صورت نیست.
وی با بیان اینکه ما عادت کرده ایم که در جلسات محرمانه و معمولی در صورتی که گزارش هایی ارائه و ادله های بیان می شود ساکت شویم، ادامه داد: یک وزیر بنا بر مسئولیتی که دارد باید بگوید برای این مشکل در شرایط خاص و حاد امروز چه کار کرده است.
این نماینده مجلس با بیان اینکه آقای حجتی مسئولیت دوم شما بجز مسئولیتی که در هیأت دولت دارید مسئولیت ستادی شماست، ادامه داد: ما در این کشور نمیتوانیم ریشه رانت خواری را بخشکانیم؛ مسائلی مانند اینکه مدیر کل وزارتخانه شما وقتی بازنشسته شد شرکت وارد کننده سموم راه اندازی کرد مشکل زاست.
وی با بیان اینکه دوستان را به گزارش سازمان بازرسی ارجاع می دهم، خاطرنشان کرد: من با فساد مخالفم اگر فردی از بستگان من به معرفی کردند که مسئولیت بدهم برای اینکه در مظان اتهام قرار نگیرم به او مسئولیت نمی دهم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: شرکت بلندپایه برای چه کسی است؟ تا کی قرار است در این مملکت وزیر باشید و بعد با شرکت های دیگر بروید؟ وزیر باشیم و معاون زراعت ما در جلسه رسمی بگوید من مسئول افزایش تولید را دارم و سموم به من ارتباطی ندارد و رئیس انجمن مربوط بگوید بر این حساب ما هم به دنبال واردات برویم.
وی درادامه تاکید کرد: کار ما ایراد دارد چرا که وقتی استیضاح انجام می شود به هزار فرد وابسته می شویم و با فشار و خواهش و تمنا سعی می کنیم مشکل را حل کنیم ؛ وزیر را نمی گویم واسطه ها را می گویم؛ شان مجلس و من نماینده این است که از من پرسیده شود چه مشکلی داری.
کوهکن گفت: همکار عزیز شما می فرمایید مشکلاتی بوده و قرار است وزیر پس از عید مشکلات را حل کند؛ تراز مجلس این است که استیضاح در حد مشکلات حوزه انتخابیه پایین آورده شود؟
وی بیان کرد: آقای حجتی ممکن است شما بگویید که نام شرکتها چه ارتباطی با استیضاح دارد؟ اما آنجایی که بی توجهی به تولید داخلی می شود ارتباط دارد.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه بیان کرد: مسئولیت بعدی صفی است؛ آقای حجتی مسئولیت مهمی در مقابل مردم دارید؛ وزارتخانه شما به حقوق کشاورزان تجاوز کرد و به دیگران واگذار کرد؟
وی اظهار داشت: ممکن است شما بگویید که ما برای رفع این مشکلات می توانستیم نامه بنویسیم اما این کارها افاقه نمی کند؛ مسئولی که احساس وظیفه می کند وقتی می بیند افراد مربوط به مورد ظلم قرار می گیرد استعفا می کند، شما از وضع غرب و شرق اصفهان که امروز نیازمند صدقه هستند آگاه هستید؟
کوهکن با بیان اینکه حق آبه کشاورزان را به صنعت دادهاید، گفت: شما در این مورد مسئولیت نداشته اید؟ نمی شود به این مسائل بی تفاوت بود ما می خواهیم از عملکرد یک وزیر ارزیابی کنیم نگاه می کنیم و می بینیم که توانمندی او در اداره امور، نحوه حرکت او به سمت اهداف از پیش تعیین شده و... چگونه است .
وی افزود: ما در اینجا معیار داریم و این معیار برنامه 5 ساله و سیاست های کلی است؛ در صورتی که من وزیر باشم و معاون من در یک جمعی در سخنرانی رسمی به نوعی صحبت کند که تولید کننده داخلی مایوس شود مسئولم.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در ادامه یادآور شد: در صورتی که قرار است هر موقع ما جزو استیضاح کنندگان هستیم بگوییم استیضاح حق مجلس و مردم است اما در صورتی که مخالف استیضاح هستیم مسائلی مانند وحدت و همگرایی را بیان کنیم درست نیست برادر عزیز، خواهر گرامی آنچه مملکت ما را به گل می نشاند این رودربایستی هاست.
وی ادامه داد: رئیس مجلس و نخست وزیر برادر بودند و نخست وزیر یک ربع دیر آمد به مجلس، رئیس مجلس دستور داد راهش ندهند بنابراین چرا باید امروز ما مجلس را به نوعی اداره کنیم که سوال کنندگان از رئیس جمهور این استنباط را بکنند که مدیریت مجلس کار دیگری غیر از آیین نامه انجام می دهند.
کوهکن افزود: به خاطر خون شهدا وخدا نکنید و به خاطر خدا زمانی که مسئول هستیم وارد فعالیت های اقتصادی نشویم، حکم کبک را نداشته باشیم که سرمان را به زیر برف بکنیم و وقتی که ما کسی را نمی بینیم فکر کنیم کسی هم ما را نمی بیند.
نماینده مردم لنجان در مجلس تصریح کرد: صحیح نیست مردم این وضعیت را مشاهده می کنند و آن چیزی که به اعتماد مردم لطمه می زند، این کارهاست و این در حالی است که افتخار خانواده شهید بودن این است که زمانی که برادر شهید وارد وزارتخانه می شود و وارد مسئولیت می شود و روزی که در آخر خارج می شود، اموال او به صورت غیرمتعارف افزایش پیدا نکند، من نمی توانم در جایی مدیریت بکنم که تعارض منافع است.
وی ادامه داد: اگر چناچه برادر عزیزمان حجتی که به ایشان ارادت کنیم و کلیت آن را تکذیب کند اما ناچارم که این گزارش ها را سپس تکثیر کنم و حداقل به دوستان بدهم و این در حالی است که اسامی مختلفی است.
نماینده مردم لنجان در مجلس افزود: آقای حجتی درست نیست که من کوهکن اگر مسئولیت داشته ام اما فردا مسئولیت نداشتم هم حزبی ها را جمع کنم و شرکت درست کنم و اگر همه اگر شرکت درست می کنید حداقل در حوزه وارد شوید که مربوط به حوزه ای نیست که مسئولیت داشتید.
کوهکن افزود: دوستان دقت کنید برادر عزیزمان به وحدت و همدلی اشاره کردند و بنده کاملا این را قبول دارم بنابراین برادر عزیز آنهایی که قانون اساسی را نوشته اند به این مسائل توجه داشته اند و ما باید تمرین کنیم و بگوییم مردم ما می توانیم در استیضاح و سوال جدی باشیم و وظایفمان را اعمال کنیم و سپس هم با هم برادر باشیم .
وی ادامه داد: بنده بحث شخصی با آقای حجتی ندارم و من می گویم بنده اگر استیضاح را امضا کردم برای این است که یک سال و نیم پیش نه یک خواسته در مورد یک نقطه بنابراین اشتباه برداشت نکنید و بنده از شما درباره دو موضوع برنامه خواستم و برنامه شما در زمینه کشاورزی و باغداری چیست.
نماینده مردم لنجان در مجلس افزود: برادران می گویند این مقدار اعتبار برای تغییر الگوی استفاده از آب گذاشته ایم و بنده نیز در جریان هستم و وام بلاعوض گذاشته ایم اما عمکرد چگونه است و ما اگر آموزش ندهیم و کلاس در این راستا نگذاریم، کشاورزان نمی توانند از این امکانات استفاده کنند.