پخش زنده
امروز: -
سرزمین هلن، دختران ترک را در آغوش گرفت.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما،مرکز چهارمحال و بختیاری؛ عصرروز20اسفند هواپیمای ترکیهای با سه خدمه و هشت سرنشین که همگی دختران جوان بودند، در ارتفاعات کوه هلن استان چهارمحال و بختیاری سقوط کرد.
سقوط این بالگرد در سرزمین هلن، پرستار آمریکایی که یادآور خاطرات خوب و خدمات ارزنده این تبعه آمریکایی در استان بود؛ مردم محلی را به صحنه کشاند.
در نخستین دقایق سانحه، مردم محلی به کوه های سخت گذر حرکت کردند تا شاید یاری رسان سانحه دیدگان شوند.
از سوی دیگر با انتشار این خبر هولناک در کانال خبرگزاری صدا و سیما و سپس در دیگر شبکه های اجتماعی مبنی بر سقوط یک فروند هواپیمایی شخصی ترکیه ای در ارتفاعات هلن روستای دورک اناری از توابع شهرستان کیار و پس از آن انتشار خبری در پایگاه بویر نیوز با محتوای اسامی سرنشینان این جت بمباردیه همه امدادگران را به منطقه دورک اناری شهرستان کیار راهی کرد.
ورود خانواده قربانیان و کارشناسان مدیریت بحران ترکیه به شهرکرد
این خبر به ویژه حضور"آجه مینا باشاران" تنها دختر خانواده بزرگ باشاران کارآفرین معروف ترکیه که برای خداحافظی مجردی، با هواپیمای شخصی همراه با هفت نفر از دوستانش و یک خانم مهماندار و دو خانم خلبان، در سفر تفریحی به دبی و شارجه رفته بودند و حالا در راه برگشت به استانبول، دچار سانحه شده بودند، مسئولان کشور ترکیه را هم راهی چهارمحال و بختیاری کرد.
به گفته جعفر زاده سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری این هواپیمای شخصی ترکیه ای در آسمان کشورمان ناگهان از صفحه رادار محو شد و در حوالی شهرکرد سقوط کرد.
در مدت زمان جان سپردن یازده دختر ترک در آغوش مادر آمریکایی؛ هلن چهارمحال و بختیاری اولین گروه امدادی شامل مردم محلی و نیروهای انتظامی و نظامی به محل سانحه رسیدند، به کوه های سر به فلک کشیده هلن که پهنای سه شهرستان اردل، لردگان و کیار استان چهارمحال و بختیاری را در برگرفته است.
و نخستین خبر شوم از بخشدار ناغان دریافت شد که: بر اساس گفته های مردم محلی تمامی سرنشینان این هواپیما جان باخته اند.
در این فاصله مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری هم به امید یاری رسانی به سرنشینان پیک مرگ هشت تیم امداد کوهستان و واکنش سریع از شهرستان های شهرکرد، بروجن و لردگان را به منطقه اعزام کرده است.
در این زمان نشست مدیریت بحران هم با حضور مسئولان ارشد استان در ناغان، نزدیک ترین شهر به محل سقوط هواپیما برگزار شد؛ جعفر مردانی، معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار چهارمحال و بختیاری با توجه به سخت گذر و کوهستانی بودن منطقه و تاریکی شب و اطلاع از مرگ سرنشینان، عملیات اعزام گروه های امداد و کوهستان هلال احمر را برای انتقال اجساد و بقایای به سپیده دم فردا موکول کرد.
گروه های اعزامی صدا و سیمای چهارمحال و بختیاری هم در محل حادثه خبر از شرایط ناپایدار جوی، بارش باران و سخت شدن شرایط امداد رسانی برای گروه های امدادی در منطقه می دهند و برای کسب جزیی ترین اطلاعات در تکاپو هستند.
با آغاز سپیده دم یک گروه امداد و نجات بانوان متشکل از شش نفر به محل حادثه اعزام شد آن هم در حالی که مرتضوی فر، مدیرعامل جمعیت هلال احمر چهارمحال و بختیاری تمهیدات لازم را برای انتقال جانباختگان با بالگرد در صورت فراهم نشدن شرایط جابجایی اجساد را اندیشیده است.
در تمام مدتی که چهارمحال و بختیاری در تلاش برای امدادرسانی است خانواده دختران ترک همراه با کارشناسان مدیریت بحران ترکیه وارد شهرکرد مرکز استان چهارمحال و بختیاری می شوند.
"مراد مهاجر اوغلو" معاون سفیر ترکیه در ایران در بدو ورود به شهرکرد با تشکر از اقدام به موقع نیروهای جمعیت هلال احمر و مردم محلی از حضور 12 کارشناسان مدیریت بحران و ارزیابی سوانح هوایی ترکیه با تجهیزات تخصصی در ایران و اعزام آنها به محل سقوط هواپیما خبر می دهد.
کشف و انتقال پیکر سرنشینان هواپیمایی ترکیه ای
گروه های امدادی که از سپیده دم با بیش از پنج ساعت کوهنوردی برای انتقال پیکر همه جان باختگان به لاشه هواپیما رسیده اند، در مشاهدات اولیه جت نوع بمباردیه سری سی30 ساخت کانادا است که 10سرنشینش با اجساد سوخته و متلاشی شده قابل شناسایی است.
یک فروند بالگرد هم از استان کهگیلویه و بویر احمد برای انتقال اجساد قربانیان به منطقه اعزام شده است.
خلبان سیدعباس ندایی از امداد هوایی هلال احمر می گوید: به دلیل اینکه سانحه در شیب 70 تا 80 درجه کوه رُخ داده در صورت نزدیک شدن به منطقه امکان پرتاپ شدن امداد گران حاضر در محل وجود دارد؛ پس با کمک نیروهای امدادی اجساد قربانیان حدود 100 متر جابجا و انتقال در سه مرحله از طریق بالگرد انجام و تحویل اورژانس و مقامات قضایی می شود.
با تلاش امدادگران پیکرهای مینا باشاران، عایشه آند، سینِم آکای، لیانا هانانل، زینب جُشکون، آصلی ایزمیرلی، جاسمین باروح و بورجو گون دُآار اورفالی مسافران هواپیمای ترکیهای سقوط کرده در چهارمحال و بختیاری برای تحویل به خانواده هایشان به پزشکی قانونی در شهرکرد منتقل شد.
انتقال جعبه سیاه به شهرکرد
چهار تن از کارشناسان هواپیمایی کشورمان با حضور در شهرستان کیار محل سقوط هواپیمای ساقط شده ترکیه ای، برای بررسی ابعاد حادثه و انتقال جعبه سیاه هواپیما وارد منطقه می شوند و به گفته اقبال عباسی،استاندار چهارمحال و بختیاری، جعبه سیاه هواپیما با همت کارشناسان سازمان هواپیمایی کشورمان و انجام مقدمات انتقال؛ پس از طی تشریفات قانونی تحویل مراجع ومقامات کشورترکیه می شود و عملیات حادثه بمباردیه هلن پس از 15ساعت تلاش باخاتمه زندگی11 دختر سرزمین ترک دردل کوه های هلن چهارمحال وبختیاری پایان می یابد.
هلن نام منطقه حفاظت شده جنگلی با وسعت 40 هزار هکتار استان چهارمحال و بختیاری است.
این منطقه نام خود را از کوهی که در همین محل واقع شده و به نام هلن مشهور است گرفته که گفته می شود نام پرستاری آمریکایی است که با یک پزشک ایرانی بختیاری ازدواج کرده و در سال 1931 به ایران آمده و به همراه همسرش با ایل بختیاری کوچ می کرده و به مداوای مردم می پرداخته است.
حضور وی در آن زمان مصادف با نقشه برداری و تهیه نقشه های توپوگرافی منطقه بوده که اختصاص کوهی به نام هلن به خاطر قدردانی از وی بوده است.