پخش زنده
امروز: -
ایران در دنیا از نظر سطح زیر کشت آبی در رتبه پنجم جهان قرار دارد و 90 درصد محصولات کشاورزی کشور از طریق کشت آبی تولید می شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز خوزستان، مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان در پنجمین همایش ملی مدیریت شبکههای آبیاری و زهکشی و سومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران در اهواز، گفت: بر اساس استانداردهای بین المللی نباید بیش از 40 درصد از منابع تجدیدشونده را استفاده کنیم ، اما براساس آخرین آمارهای وزارت نیرو، حدود 74 درصد از منابع کشور در حال استفاده هستند که حدود 90 درصد آن در بخش کشاورزی است.
محمدرضا شمسایی افزود: آب ورودی به حوضههای آبی استان خوزستان در حدود 15سال گذشته سالانه حدود 32میلیارد مترمکعب بود ، اما با توجه به اینکه سالهای طولانی است که با خشکسالی مواجه هستیم، متوسط بلند مدت این عدد به حدود 26 میلیارد متر مکعب رسیده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر 420 هزار هکتار شبکه آبیاری و 13 سد تنظیمی و انحرافی را در دست بهرهبرداری داریم، عنوان کرد: تغییر اقلیم و خشکسالی، نبود رویکرد مدیریت به هم پیوسته منابع آب، راندمان و بهرهوری پایین از آب، عدم وجود تشکلهای آب بران و عدم تحویل حجمی آب از جمله چالشهای پیش رو در بحث آب است.
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان با بیان اینکه استان خوزستان یک استان گرم و خشک است، تصریح کرد: در خوزستان به صورت نرمال میتوانیم در سال، سه بار کشت انجام دهیم و در این زمینه اگر بخواهیم کار دقیقی انجام دهیم حتی امکان سالی چهار بار کشت نیز وجود دارد.
وی با توجه به اینکه 50 درصد مخازن فعلی سدهای کشور در استان خوزستان وجود دارد و 50 درصد دیگر آن در سایر مناطق کشور قرار دارد بیان کرد: حجم مخازن آبی استان حدود 23 میلیارد متر مکعب و ظرفیت منصوبه نیروگاههای برق آبی استان حدود 10هزار متر مکعب است.
پنجمین همایش ملی مدیریت شبکههای آبیاری و زهکشی و سومین کنگره ملی آبیاری و زهکشی ایران از 21 اسفند با مشارکت انجمن آبیاری و زهکشی ایران، دانشگاه شهید چمران اهواز و سازمان آب و برق خوزستان در اهواز برگزار و تا 23 اسفند ادامه دارد.