به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ؛ ضیاء الدین الماسی اظهار داشت: در راستای اجرای آیین نامه جلوگیری از آلودگی آب و به استناد ماده 46 قانون توزیع عادلانه آب مصوب هیئت وزیران در سال 73 و به منظور حفظ محیط زیست دریایی، پیشگیری و مقابله با آلودگی دریایی و نیز کمک به تامین سلامت گردشگران و استفاده کنندگان از آبهای ساحلی، شناگاهی و مناطق تفریحی دریایی، ضوابط محیط زیستی مقابله با آلودگی شناگاه ههای ساحلی و طرح های سالم سازی دریا ابلاغ شد.
ضیاء الدین الماسی ادامه داد: بر اساس این ضوابط زیست محیطی ، شناگاه ساحلی به بخشی از منطقه ساحلی اطلاق می شود که مناسب برای شنا و دیگر تفریحات آبی است.
وی بیان داشت: همچنین بر اساس این ضوابط زیست محیطی، طرح سالم سازی دریا منطقه ای از ساحل دریاست که علاوه بر تامین ایمنی لازم برای افراد، دارای امکانات و شرایط مناسب بهداشتی و محیط زیستی برای شنا و دیگر تفریح های سالم آبی است.
به گفته مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، ورود انرژی یا مواد و دیگر عوامل بیماری زا از سوی انسان، به صورت مسقیم یا غیر مستقیم به محیط زیست دریایی موجبات آلودگی آب را فراهم می کنند که اثرات نامطلوبی را در برخواهد داشت. از جمله خطراتی برای سلامتی انسان، بروز موانعی برای فعالیت های دریایی شامل ماهیگیری، کاهش کیفیت آب دریا و کاهش سازگاری ها خواهد بود.
وی خاطرنشان ساخت: بر اساس ضوابط اعلام شده استقرار شناگاه های ساحلی و طرح های سالم سازی دریا درمصب رودخانه و خورها و یا نزدیکی بیش از حد به آنها، مجاورت مکان های دفع زباله، مجاورت محل تخلیه فاضلاب ها و پساب های شهری، صنعتی و کشاورزی به دریا ممنوع است.
الماسی تاکید کرد: در این ضوابط تاکید شده حتی الامکان شناگاه ها با رعایت فاصله مناسب از محل های فوق، در خلاف جهت جریان هیدوردینامیکی آب دریا نسبت به مصب رودخانه ها استقرار یابند.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، اذعان داشت: همچنین حداقل فاصله لازم از مصب رودخانه ها و خورها در ضوابط زیست محیطی مقابله با آلودگی شناگاه های ساحلی و طرح های سالم سازی دریا هزار متر عنوان شده است.
به گفته این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست، این فاصله در موارد خاص با بررسی های کارشناسی اداره کل حفاظت محیط زیست استان، قابل تغییر خواهد بود.
مدیرکل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست، در ادامه از ممنوعیت انتشار و انباشت زباله ها، دفن پسماندها و زباله ها در محل یا پیرامون شناگاه ها خبر داد.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست در گفتگو با شبکه اطلاع رسانی جامعه دریایی ایران (مانا) بیان کرد: مخازن درب دار ویژه بهداشتی و یا سطل های بهداشتی و مناسب جمع آوری زباله باید به تعداد کافی در محل شناگاه موجود باشد.
این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط زیست همچنین تاکید کرد: سیستم خدمات رسانی و سامانه جمع آوری و حمل زباله باید به طور منظم در محل موجود بوده و تحت نظارت دقیق باشد.
مدیر کل دفتر آلودگی های دریایی سازمان حفاظت محیط زیست از ممنوعیت وجود رستوران های آبی در محل شناگاه ها بر اساس ضوابط زیست محیطی مقابله با آلودگی شناگاه های ساحلی و طرح های سالم سازی دریا خبر داد.
وی تاکید کرد: همچنین نگهداری انواع حیوانات اهلی و غیراهلی به هر منظور در هر موقعی از سال در محل یا مجاورت شناگاه اکیدا ممنوع است.