پخش زنده
امروز: -
میگرن را با غذا درمان کنید.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز اصفهان ؛سازمان جهانی بهداشت، میگرن را یکی از 20 بیماری ناتوانکننده دنیا معرفی می کند و مطالعات زیادی هم درباره عواملی که باعث تحریک یا جلوگیری از بروز حملههای میگرنی میشود، انجام شده است که این موادغذایی جزو آنهاست.
پنیر مانده و مرکبات؛ متهمان ردیف اول ابتلا به میگرن هستند
در برخی موادغذایی، مادهای به نام «تیرامین» وجود دارد که میتواند محرک میگرن باشد. این ماده، بخصوص در پنیرهای کهنه و شکلات به مقدار زیاد وجود دارد و بیماران دچار میگرن باید از مصرف این خوراکیها بویژه پنیرهای سفت مثل پنیر تبریزی خودداری کنند. الکل را دومین عامل ایجاد حملههای میگرنی است .مرکبات هم میتواند در بروز این دردها موثر باشد . بینظمی در مصرف وعدههای غذایی هم میتواند در بروز حملههای میگرنی، تاثیربسزایی داشته باشد..
برای میگرنیها نظم غذایی واجب است
افرادی که یکی از وعدههای غذایی مثل صبحانه یا ناهار را به بهانه مشغله کاری حذف میکنند یا دو وعده را یکی میکنند و فواصل طولانیمدت گرسنه میمانند و نظم غذایی ندارند، بیشتر در معرض حملههای میگرنی قرار میگیرند..
کنسرو و افزودنی هم ممنوع
برخی افزودنیها هم میتواند در بروز سردرد میگرنی نقش داشته باشد، به همین دلیل این بیماران تا جایی که امکان دارد، باید از مصرف غذاهای کنسروی خود داری کنند دربرخی انواع کنسرو ماهی که در شرایط کاملا بهداشتی و اصولی تهیه نمیشود، غلظت مادهای به نام هیستامین که مشکلات بیماران دچار سابقه میگرن را تشدید میکند مبتلا به میگرن باید از مصرف گوشتهای فرآوری شده مثل سوسیس، کالباس و تمام غذاهای بستهبندی هم خودداری کننداگر میگرنی هستید، سبزی و میوه بخورید.
بیمار دچار میگرن باید سعی کند نظم غذایی داشته باشد، نباید رژیم عجیب و غریب و غیراصولی بگیرد و مدت طولانی گرسنه بماند. مصرف انواع سبزیها به این بیماران کمک میکند و باید آن را در برنامه غذاییشان بگنجانند و بجز مرکبات که در برخی مبتلایان میتواند محرک باشد، باید سه تا پنج وعده میوه در روز مصرف کنند..
تاثیرمفیداسیدهای چرب امگا3 در کنترل حملهها و بهبود کسانی که میگرن دارند، ثابت شده است، اسیدهای چرب امگا3 در انواع روغنهای گیاهی مثل روغن دانه سویا و دانههای روغنی مثل گردو وجود دارد، ولی بهترین منبع غنی آن ماهیهای چرب مثل ماهی سالمون است
در مواردی هم با مکملیاری میتوان این اسیدهای چرب را به بیمار رساند، ولی دوز مکمل، مدت مصرف، نوع آن و حتی برند آن اهمیت دارد و حتما باید با نظر و توصیه پزشک مصرف شود.