پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی: در افق ۱۴۰۰ تولید بیش از دو میلیون و ۷۳ هزار تن گوشت طیور و ۹۲۰ هزار تن گوشت قرمز هدفگذاری شده است.
به گزارش خبرگزاري صدا و سيما؛ از پايگاه اطلاع رساني وزارت جهاد کشاورزي، حسن رکني در گردهمايي معاونان بهبود توليدات دامي سازمان جهاد کشاورزي استان ها گفت:برنامه هاي متعددي براي افزايش توليدات دام و طيور در چارجوب برنامه اقتصادي مقاومتي داريم.
وي با بيان اين که پارسال دو ميليون و 60 هزار تن گوشت طيور در کشور توليد شد، اظهار داشت: اين عدد امسال با 7 درصد افزايش به دو ميليون و 236 هزار تن رسيده است.
رکني افزود: ايران در توليد گوشت طيور در رتبه هشتم جهاني قرار دارد.
وي ميزان صادرات گوشت طيور کشور در سال جاري را 40 هزار تن اعلام کرد.
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي درباره توليد تخم مرغ نيز تصريح کرد: براي سال 96 توليد 950 هزار تن تخم مرغ پيش بيني کرده بوديم که به علت بيماري آنفلوانزا و معدوم شدن بخشي از مرغ هاي تخم گذار آلوده اين عدد به 887 هزار تن رسيد.
وي مصرف سرانه تخم مرغ در کشور را 11 کيلوگرم و مصرف سرانه دنيا را 9.6 کيلوگرم در سال عنوان کرد.
معاون وزير جهاد کشاورزي اظهار داشت: ايران به لحاظ توليد تخم مرغ داراي رتبه دوازدهم جهاني است.
وي در ادامه ميزان توليد گوشت قرمز امسال را 838 هزار تن عنوان کرد و گفت: سرانه مصرف گوشت قرمز در ايران 11.8 کيلوگرم براي هر نفر است.
رکني با بيان اين که براي افزايش توليد گوشت قرمز و شير برنامه ريزي هايي در حوزه دام و طيور صورت گرفته است، تصريح کرد: يکي از برنامه هاي ما اصلاح ساختار ژنتيکي دام است و در اين راستا به دنبال افزايش جمعيت بز شيري خالص هستيم.
وي افزود: جمعيت بز شيري خالص از حدود 400 راس در سال 92 به 17 هزار راس در سال جاري افزايش يافته و در سال 1400 نيز بايد به 100 هزار راس برسد.
معاون امور توليدات دامي وزارت جهاد کشاورزي به توسعه اصلاح نژاد بز بومي و ايجاد ترکيب هاي ژنتيکي بز پربازده نيز در افق 1400 اشاره کرد و گفت: جمعيت بز بومي در سال جاري 32 هزار راس بوده که اين جمعيت در سال 1400 به 150 هزار راس افزايش مي يابد.
وي با اشاره به افزايش جمعيت گوسفند بومي خالص اصلاح شده از 200 راس در سال 93 به 2300 راس در سال 96، گفت: برنامه ما براي سال 1400 دستيابي به عدد 100 هزار راس از اين دام است.
رکني در ادامه افزايش نسبت گاوهاي اصيل غير هلشتاين را از ديگر برنامه هاي اقتصادي مقاومتي دانست و افزود: اهميت گاوهاي اصيل غير هلشتاين از حدود 1 درصد به 6.2 درصد در سال 96 افزايش يافته و اين عدد در سال 1400 بايد به 10 درصد برسد.
وي درباره اصلاح فضاي کسب و کار در صنعت طيور نيز گفت: 15 درصد از جوجه ريزي طيور در زنجيره توليد و ساير جوجه ريزي ها به علت موضوع ماليات براي زنجيره هاي توليد در خارج از اين زنجيره صورت گرفته است.
معاون وزير جهاد کشاورزي افزود: برخي توليد کنندگان خواستار تصويب قانون جديد براي معافيت ماليات در زنجيره توليد هستند.
وي راه اندازي سامانه مديريت اطلاعات صنعت طيور را يکي از اقدامات در راستاي شفافيت و سرعت انتقال اطلاعات عنوان کرد و گفت: بيش از 90 درصد جوجه يکروزه تخم گذار در اين سامانه قرار گرفته است.
رکني افزود: ايران دومين کشور در دنيا به لحاظ جمعيت شترمرغ است و از محصولات شترمرغ شامل پر و پوست از سال 92 تاکنون نزديک به 30 هزار تخته پوست دباغي شده به ارزش 3 ميليون دلار صادر شده است.
معاون وزير جهاد کشاورزي درباره سهم گله هاي مولد داخل در بخش طيور گفت: قبل از دولت تدبير و اميد، 80 درصد نياز ما به جوجه گوشتي از محل واردات تامين مي شد، اما با اقدامات انجام شده در سال آينده 10 درصد از محل واردات و 90 درصد از محل داخلي تامين خواهد شد.
وي درباره صادرات محصولات دام و طيور نيز اظهار داشت: سهم محصولات دام و طيور از صادرات بخش کشاورزي در سال 92 حدود 19 درصد بود که امسالبه 24 درصد رسيده است.
رکني تراز تجاري بخش دام و طيور را 579 ميليون دلار مثبت عنوان کرد.
وي درباره توليد عسل نيز گفت: امسال توليد عسل به 88 هزار تن رسيده و برنامه ما توليد 97 هزار تن عسل در سال 1400 است.
معاون امور توليدات دامي، ميزان توليد ژل رويال را در سال 92 حدود 200 کيلوگرم و سال جاري 1042 کيلوگرم عنوان کرد و افزود: ما براي توليد 1524 کيلوگرم ژل رويال برنامه ريزي کرده ايم.
وي در مورد صنعت نوغانداري نيز اظهار داشت: با برنامه ريزي هاي انجام شده تامين تخم نوغان مورد نياز کشور از 34 هزار جعبه در سال 96 به 66 هزار جعبه در سال 1400 افزايش خواهد يافت.
رکني افزود: در سال 95 حدود 330 هزار اصله نهال توت براي تغذيه کرم ابريشم توليد شده و برنامه ما براي سال 1400 توليد 600 هزار اصله نهال توت است.