پخش زنده
امروز: -
دستاورد پژوهشی بین المللی تولید کپسول هیدروژلی کافئین با قابلیت رهش آهسته و هدفمند در مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی تولید شد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی، طرح پژوهشی بین المللی ریزپوشانی کافئین در ذرات هیدروژل به روش الکترواسپری جهت رهش آهسته به منظور دستیابی به هوشیاری بلند مدت با همکاری مرکز تحقیقات گیاهی و غذایی نیوزلند و مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی صورت گرفت.
بهروز قرآنی عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی در این باره گفت: در جامعه مدرن امروزی انجام عملیات ۲۴ ساعته یا کار شیفتی در مشاغلی نظیر حمل و نقل، بیمارستان ها، صنایع تولیدی، ارتش، هواپیمایی و بسیاری از خدمات دیگر غیر قابل اجتناب است بنابراین کارکنان نظامی، سربازان درگیر در عملیات مستمر و مداوم و نیز غیرنظامیانی نظیر رانندگان و کارمندان شب کار، به طور معمول نیاز به هوشیاری و بیداری طولانی مدت دارند که این طرح برای رفع این نیاز برنامه ریزی و اجرا شده است.
مجری این طرح پژوهشی افزود: تاکنون تحقیقات زیادی بر روی رهش کنترل شدهی ترکیبات دارویی، زیست فعال یا پروتئینها انجام شده که در اغلب آنها انواعی از روشهای ریزپوشانی استفاده شده است که مستلزم انجام مراحل زیاد، پیچیده و نیز استفاده از حلالهای آلی هستند.
عضو هیأت علمی مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: در این دستاورد پژوهشی، کافئین ریزپوشانی شده از اندازهای کوچکتر در حدود ۳ میکرون نسبت به پژوهشهای مشابه برخوردار است به صورتی که ذرات مورد نظر توسط مصرف کننده احساس نمیشود و از رهایش پایدار و مناسبی در ۲۴ ساعت از زمان مصرف برخوردار است.
قرآنی افزود: مزیت این دستاورد پژوهشی در روش تولید ذرات ریزپوشانی شده از طریق تلفیق جریان برق و جریان هوا برای تولید ذرات هیدروژل حاوی کافئین است.
وی گفت: کافئین ریزپوشانی شده با استفاده از این روش، میتواند در صنایع مختلف همچون صنایع داروسازی و صنایع غذایی استفاده شود و همچنین ساختار هیدروژلی طراحی شده به عنوان الگو و پایه برای درون پوشانی غذاداروها و داروها قابل استفاده است.