پخش زنده
امروز: -
محققان موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با همکاری محققان نیوزیلند؛کپسول هیدروژلی کافئین با قابلیت رهش آهسته و هدفمند تولید کردند.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما،مرکز خراسان رضوی، عضو هیأت علمی موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: طرح پژوهشی بین المللی ریزپوشانی کافئین در ذرات هیدروژل باهدف دستیابی به هوشیاری بلند مدت با همکاری مرکز تحقیقات گیاهی و غذایی نیوزلند و موسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی صورت گرفت.
دکتر بهروز قرآنی افزود:در جامعه مدرن امروزی انجام عملیات 24 ساعته یا کار شیفتی در مشاغلی نظیر حمل و نقل، بیمارستان ها، صنایع تولیدی، ارتش، هواپیمایی و بسیاری از خدمات دیگر غیر قابل اجتناب است و کارکنان نظامی، سربازان درگیر در عملیات مستمر و مداوم و نیز غیرنظامیانی نظیر رانندگان و کارمندان شب کار، معمولا نیاز به هوشیاری و بیداری طولانی مدت دارند که این طرح برای رفع این نیاز برنامه ریزی و اجرا شده است.
مجری این طرح پژوهشی افزود: در روش استفاده شده در این دستاورد پژوهشی، کافئین ریزپوشانی شده از اندازه ای کوچکتر در حدود 3 میکرون نسبت به پژوهش های مشابه برخوردار است به صورتی که ذرات مورد نظر توسط مصرف کننده احساس نمی شود و از رهایش پایدار و مناسبی در 24 ساعت از زمان مصرف برخوردار است.
قرآنی گفت: محققان مختلفی در دنیا بر روی ریزپوشانی کافئین تحقیق کرده اند و در این زمینه روش های مختلفی ارائه شده است ولی مزیت این دستاورد پژوهشی در روش تولید ذرات ریزپوشانی شده از طریق تلفیق جریان برق و جریان هوا برای تولید ذرات هیدروژل حاوی کافئین است.
او افزود: در پژوهش صورت گرفته، ذرات هیدروژلی تولید شده در ساختار پاستیل (به عنوان یک محصول شاهد) بکار گرفته شده است و نتایج بررسی های حسی نشان دهنده پذیرش محصول توسط مصرف کننده است.
او گفت: کافئین ریزپوشانی شده با استفاده از این روش، می تواند توسط صنایع مختلف از جمله صنایع داروسازی و صنایع غذایی مورد استفاده قرار گیرد و همچنین ساختار هیدروژلی طراحی شده به عنوان الگو و پایه برای درون پوشانی غذاداروها و داروها قابل استفاده است.