پخش زنده
امروز: -
معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان شیلات ایران از افزایش شناورهای صید صنعتی تون ماهیان به ۱۵ فروند در راستای توسعه صید و افزایش اشتغالزایی خبر داد.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما از روابط عمومي سازمان شيلات ايران، حسن صالحي درباره وضعيت صيد تون ماهيان اقيانوس هند گفت: با توجه به لزوم برنامه ريزي براي دستيابي به ميزان بهينه صيد هدف و به منظور ساماندهي و اعمال مقررات قانوني درباره حفاظت و بهره برداري از منابع آبزي و رعايت آيين نامه هاي اجرايي آن براي صيد تون ماهيان در آب هاي فراساحلي، اقدامات موثري را سازمان شيلات ايران انجام داده است.
وي افزود: تدوين آئين نامه مديريت صيد تون ماهيان که در آن ملاحظات اصلي IOTC گنجانده شده است از جمله مهم ترين اين اقدامات محسوب مي شود.
صالحي در ادامه به پيگيري به روز رساني سامانه مديريت ماهيگيري در سايت سازمان شيلات و هماهنگي درتهيه چاپ لاگ بوک وفد به عنوان اقدام ديگري از سوي سازمان شيلات ايران در راستاي ساماندهي صيد تون ماهيان اقيانوس هند اشاره کرد.
رئيس سازمان شيلات ايران گفت: از آنجا که ايران براساس مصوبه مجلس شوراي اسلامي عضو کميسيون تون ماهيان اقيانوس هند است، لذا ظرفيت ارزشمندي براي حضور و بهره برداري از ذخاير تون ماهيان در صيدگاه هاي اقيانوس هند براي صيادان ايراني وجود دارد.
به گفته وي، هر ساله بيش از هزار فروند از شناورهاي صيادي لنج با استفاده از تجهيزات ايمني، دريانوردي و صيادي پيشرفته در صيدگاه هاي فراساحل در اقيانوس هند حضور مي يابند وبه صيد ذخاير سطحزي درشت اقدام مي کنند.
معاون وزير جهاد کشاورزي افزود: همچنين شناورهاي صيد صنعتي پرساينر فعال تون ماهيان در ايران به تعداد پنج فروند هستند که بنا بر برنامه تدوين شده مي توان آنها را تا سقف 15 فروند افزايش داد.
صالحي گفت: اين شناورها علاوه بر صيد در آب هاي ساحلي مي توانند به صيد در آب هاي آزاد و بين المللي اقيانوس هند (آبهاي فراساحلي ) با توجه به ضوابط و مقررات قانوني که IOTC وضع کرده است مبادرت ورزند.
فعاليت 74 فروند شناور صيادي کيلکاگير در درياي خزر
صالحي همچنين به صيد کيلکا ماهيان به عنوان ذخيره با ارزش ديگر درياي خزر اشاره کرد و گفت: در سال هاي گذشته در درياي خزر، هجوم گونه هاي مهاجم شانه دار به درياي خزر باعث کاهش شديد ذخاير ماهيان کيلکا شده بود.
رئيس سازمان شيلات ايران افزود: در حال حاضر با مديريت صيد مسئولانه و کاهش تلاش صيادي ميزان صيد اين ماهيان داراي ثبات مطلوبي است به نحوي که با 74 فروند شناور صيادي در سال گذشته، حدود 22 هزار و 500 تن کيلکا صيد شد.
صالحي تاکيد کرد: همچنين در مورد مصرف انساني کيلکا ماهيان متاسفانه همچنان ميزان مصرف انساني آن زير 10 درصد است که بايستي با پيگيري و اجراي راهکارهاي مناسب از جمله فرآوري، بسته بندي، صادرات و غيره مصرف انساني آن را افزايش دهيم.
ايجاد درآمد براي صيادان پرده با پرورش ماهي در قفس و گردشگري
صالحي در ادامه گفته هاي خود در خصوص وضعيت صيد ماهيان استخواني در آب هاي درياي خزر، گفت: صيد اين ماهيان داراي وضعيت نسبتاً پايداري است.
وي با بيان اينکه سال گذشته حدود 11 هزار تن انواع ماهيان استخواني در درياي خزر توسط شرکت هاي تعاوني پره صيد شد افزود : سازمان شيلات ايران براي حمايت از تعاوني هاي صيادي پره، ايجاد درآمدهاي جنبي و تکميلي طرح پرورش ماهي در قفس و گردشگري را در دستور کار قرار داده است.
رئيس سازمان شيلات ايران اظهار داشت: در همين راستا در حال حاضر تعداد پنج تعاوني در امر گردشگري فعاليت دارند؛ همچنين دو تعاوني صيادي پره در استان هاي گيلان و مازندران به عنوان اجراي طرح پايلوت در امر پرورش ماهي در قفس مشارکت دارند.