پخش زنده
امروز: -
کافي نبودن جيره غذايي، هجوم حيوانات وحشي، طوفان شن و بدي آب و هوا شرايط زندگي را براي پناهجويان يمني در جيبوتي سخت کرده است. اما آنها انتخاب ديگري دارند؟
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از الجزيره انگليسي، بيش از 200 هزار يمني به کشورهاي همسايه گريخته اند و بسياري از آنان پس از گذر از درياي سرخ، خود را به کشور شرق آفريقايي جيبوتي رسانده اند.
يمني هايي که در اردوگاه آوارگان مرکزي در جيبوتي پناه گرفته اند از شرايط بسيار سخت و ناگوار اين اردوگاه که وسط بيابان قرار گرفته به شدت ناراضي اند.
طوفان شن چهار هفته است که اين اردوگاه را در مي نوردد و حيوانات وحشي نيز شب هنگام به پناهجويان حمله ور مي شوند. جيره غذايي که به آنان داده مي شود نيز خيلي کم است. از نزديک به 40 هزار يمني آواره که به جيبوني پناه برده اند تنها 2 هزار نفر در اردوگاه مرکزي سکونت دارند و بقيه در شهر جيبوتي پراکنده شده اند.
پناهجويان يمني که در اردوگاه مرکزي جيبوتي سکونت دارند جيره ي غذايي کافي دريافت نمي کنند و به همين علت بيشتر روزها گرسنگي مي کشند. از سوي ديگر، طوفان شن و بدي آب و هوا شرايط زندگي را براي آنان به شدت سخت مي کند.
با اين وجود، ناامني گسترده در يمن و از بين رفتن زيرساخت هاي ضروري در اين کشور سبب شده است بسياري از مردم با آگاهي از شرايط وخيم پناهجويان، دست کم براي آنکه زنده بمانند يمن را به مقصد جيبوتي يا ديگر کشورهاي همسايه ترک کنند.
از سال 2015 تاکنون نزديک به 35 هزار يمني به جيبوتي گريخته اند. کشور جيبوتي خود در فقر شديد به سر مي برد و به جز سرپناه چيز ديگري نمي تواند در اختيار پناهجويان يمني قرار بدهد.
نزديک به سه سال از حمله ي ائتلاف سعودي به يمن مي گذرد. عربستان سعودي به بهانه حمايت از عبدربه منصور هادي ،رئيس جمهور فراري در يمن مداخله ي نظامي کرد. پيامدهاي اين اقدام نظامي عربستان فاجعه آميز بوده است.
برآورد سازمان جهاني بهداشت نشان مي دهد بيش از 9 هزار غيرنظامي کشته و بيش از 50 هزار ديگر جان باخته اند. سه ميليون نفر آواره شده اند و هم اکنون در کشوري که در آستانه قحطي قرار دارد با گرسنگي و خطر مرگ روبرو هستند.
گسترش وبا در يمن پرشتاب ترين و بزرگترين نمونه ي شيوع اين بيماري در تاريخ نام گرفته و شمار بسياري از مردم اين کشور نيز در معرض ابتلا به بيماري ديفتري قرار دارند.