پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی کشور از راهاندازی سیستم جامع ثبت اطلاعات بیماران سوختگی از سال آینده خبر داد.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از روابط عمومی مرکز تحقیقات سوختگی؛ دکترمحمد جواد فاطمی گفت: به همت مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاونت پژوهشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی قرارداد راهاندازی سیستم جامع منعقد شده است و سال آینده فعالیت آن آغاز خواهد شد.
وی در آستانه مراسم چهارشنبه آخر سال افزود: اکنون تعداد تختهای سوختگی در بیمارستانها اندک است و مراکز درمانی نیز استاندارد نیست ضمن آنکه بودجه کافی ندارند و مراکز با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم میکنند.
فاطمی گفت: متأسفانه سطح بندی مراکز سوختگی انجام نشده است و مشخص نیست که هر بیمارستان بر اساس امکانات و نیروی خود چه خدماتی باید ارائه دهد و اگر مرکزی شرایط لازم برای ارائه خدمات به بیماران سوخته را ندارد، نباید بیمار پذیرش کند.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی افزود: مراکز سوختگی باید از نظر نیروی متخصص و تجهیزات بررسی و ارزیابی شوند و چنانچه شرایط پذیرش بیمار را نداشته باشند باید بیمار را به مراکز مجهز ارجاع دهند.
فاطمی ضمن انتقاد از وزارت بهداشت به علت نبود سطح بندی گفت: دستورالعمل یکسان درمان و مدیریت بیماران دچار سوختگی را نداریم و این مسأله بسیار حائز اهمیت است و این موضوع باعث میشود عوارض ناشی از سوختگی و مشکلات آن چندین برابر شود.
وی افزود: درباره سوختگی آمار کشوری نداریم و آمارهای ارائه شده تا کنون تقریبی بوده است و به سیستم جامع ثبت اطلاعات بیماران سوخته نیاز داریم.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی کشور از راهاندازی سیستم جامع به همت مرکز تحقیقات سوختگی دانشگاه علوم پزشکی ایران و معاونت پژوهشی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: قرارداد راهاندازی این سیستم جامع منعقد شده است و سال آینده فعالیت آن آغاز خواهد شد.
فاطمی درباره سازمانهای بیمهگر و بیماران سوخته افزود: حمایت سازمانهای بیمهگر از بیماران سوخته خوب نیست و بیشتر پانسمانهای نوین نه دستورالعمل استفاده دارند و نه تحت پوشش بیمه است، در حالی که این پانسمان برای همه بیماران نیاز نیست و تنها برای کسانی که شرایط خاص دارند استفاده میشود.
وی گفت: برخی شرکتها در این زمینه به دنبال درآمد هستند و برخی پزشکان نیز بیمحابا از این پانسمانها استفاده میکنند. بنابر این باید دستورالعمل آن مشخص شود.
رئیس مرکز تحقیقات سوختگی کشور افزود: کاردرمانی، لباس سوختگی نیز تحت پوشش بیمه نیست و منظور از لباس سوختگی لباسی است که از الیاف مخصوص تهیه شده است و با فشار بر روی زخم از ایجاد گوشت اضافه جلوگیری میکند.
فاطمی گفت: استفاده از این لباس سبب میشود که به جراحی بیشتر برای رفع چسبندگی سوختگی نیاز نداشته باشیم و متأسفانه بیمهها متوجه نیستند که اگر لباس سوختگی را تحت پوشش بیمه قرار دهند از جراحی پلاستیک کاسته و هزینهها را کمتر میکند.