پخش زنده
امروز: -
نيروي دريايي آمريکا اعلام کرد از نزديک تمام فعاليتهاي کشتي جاسوسي روسيه را که نزديک پايگاه زيردريايي جورجيا است، زيرنظر دارد.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صدا و سيما به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک، نيروي دريايي آمريکا روز جمعه گزارش داد فعاليت هاي کشتي جاسوسي «ويکتور لنوف» روسيه را در نزديکي پايگاه زيردريايي «کينگز بي» (Kings Bay ) -محل استقرار شش زيردريايي اتمي حامل موشک بالستيک کلاس اوهايو متعلق به نيروي دريايي آمريکا- زير نظر دارند. از 14 فروند زيردريايي کلاس اوهايو هشت فروند زيردريايي ديگر نيز در سواحل اقيانوس آرام در پايگاه نيروي دريايي کيتساپ (Kitsap) در ايالت واشنگتن مستقر هستند.
کشتي اس اس وي- 175 (SSV-175) «ويکتور لنوف» روسيه در آبهاي بين المللي است اما تنها چند مايل از پايگاه اصلي زيردريايي موشکهاي بالستيک آمريکا در جورجيا فاصله دارد.
بيل اسپيکس سخنگوي نيروي دريايي آمريکا در بيانيه اي اعلام کرد: ما حضور کشتي «ويکتور لنوف» را در ساحل شرقي زير نظر داريم و آن را رصد مي کنيم و از همه کشتي هايي که به آمريکا نزديک مي شوند اطلاع داريم.
وي افزود: ما به به حقوق و آزادي همه کشورهايي که مطابق با قوانين بين الملل در آبهاي بين المللي فعاليت مي کنند، احترام مي گذاريم.
«استيفن واتکينز» يک تحليلگر امور امنيتي کانادايي در گفتگو با روزنامه آمريکايي «واشنگتن فري بيکن» درباره تردد اين کشتي گفت: واضح ترين هدف اين کشتي جمع آوري پيام هاي اطلاعاتي و جاسوسي است.
همچنين گزارش شده است کشتي «ويکتور لنوف» به سنسورهاي آنومالي مغناطيسي و چرخ دنده آکوستيکي مجهز بود که قابليت عکس برداري از کشتي هاي آمريکايي و نقشه برداري از اقيانوس را داشت.
حضور کشتي جاسوسي «ويکتور لنوف» روسيه مجهز به تجهيزات تجسسي و رهگيري پيام هاي الکترونيکي و بيسيم در نزديکي ساحل شرقي آمريکا موجب نگراني اين کشور شده است. براساس اين گزارش، از سال 2017 تاکنون اين سومين بار است که کشتي «ويکتور لنوف» به سواحل آمريکا نزديک مي شود. کشتي نظارت الکترونيکي که بخشي از ناوگان شمالي روسيه است، از سال 2014 تاکنون بارها از ساحل شرقي آمريکا عبور کرده است.
مقر فرماندهي جنوب آمريکا نيز پيشتر در بيانيه اي در اين زمينه اعلام کرده بود: «ما نسبت به فعاليتهاي دريايي روسيه در نيمکره خود اشراف داريم. ما همکاري نزديکي با شرکاي خود داريم تا از تماسهاي دريايي آگاهي يابيم و در عين حال حق کشورهاي مستقل براي حرکت آزادانه در آبهاي بينالمللي و بازديد از کشورهايي که آنها موافقت کردهاند را به رسميت ميشناسيم. مادامي که آنها مسئوليتهاي بينالمللي شناخته شده منطبق با آزادي را درک کرده و پيروي کنند، آزادي تردد در درياها در همه کشورها و همه نيروهاي دريايي و در همه جا اعمال ميشود».