در داخل آمريکا درباره ديدار رهبران آمريکا و کره شمالي اختلاف است
به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، سناتور آمریکایی تصریح کرد دولت آمریکا درباره دیدار رهبران آمریکا و کره شمالی دچار دودستگی شده است.
به گزارش شبکه تلویزیونی سی ان ان، سناتور اد مارکی عضو دموکرات سنای آمریکا از ایالت ماساچوست و از اعضای کمیته روابط خارجی سنا در گفتگو با این شبکه گفت: «تعامل با کشورهای دیگر خوب است. بنده از یک سال پیش خواهان گفتگوی مستقیم آمریکا و کره شمالی بوده ام. پس اینکه دونالد ترامپ رئیس جمهور امریکا با کیم جونگ اون رهبر کره شمالی دیدار کند تحولی مثبت است. البته باید توجه داشت که دیپلماسی همانند ورزش تیمی است. اما الان میبینیم که رکس تیلرسون وزیر امورخارجه آمریکا از این تصمیم ترامپ حتی اطلاع نداشته است. آمریکا فعلا در کره جنوبی، سفیر ندارد. آمریکا درباره مسئله کره شمالی، فرستاده ویژه ندارد. باید کارهای بسیاری به منظور آمادگی مقدماتی انجام شود تا اینکه مشخص شود اهداف راهبردی آمریکا در ملاقات مذکور چیست. الان اصلا مشخص نیست که هیچ اقدامی برای این منظور انجام شود آنهم برای دیداری که ظاهرا قرار است در کمتر از دو ماه دیگر انجام شود.»
سناتور مارکی در ادامه افزود: «دولت آمریکا باید بلافاصله اقداماتش را برای معرفی کردن افرادی شروع کند که در کره جنوبی نقش واسطه را ایفا کنند یا اینکه فرستاده ویژه در امور کره شمالی باشند. دولت آمریکا باید تیمی را مشخص کند که وزارت امورخارجه بتواند برای این دیدار از آن استفاده کند. در حال حاضر به نظر میرسد که این تصمیم، سیاست خاص و اقدام دیپلماتیک خاص رئیس جمهور ترامپ است. برای اینکه این تصمیم به موفقیت منجر شود او باید تیمی کامل را در میدان مستقر کند. اما در حال حاضر، او چنین تیمی را ندارد و باید بلافاصله افرادی را منصوب کند که برای تحقق اهداف بلندمدتتر بتوانند به او کمک کنند. این مسئله در هشت هفته قابل حل شدن نیست باید راهبردی بلندمدت تدوین شود و نه اینکه فقط فرصتی برای انداختن عکس باشد و درواقع این دیدار، فرصتی دیپلماتیک باشد. برای اینکه این نتایج محقق شود، رویکرد دیپلماتیک مستمر نیاز است.»
ديدار رهبران آمريکا و کره شمالي، هدف دست نيافتي پيونگ يانگ بوده است
در همين حال فريد زکريا تحليلگر سياسي گفت:« کره شمالي از مدتها قبل به دنبال گفتگوي مستقيم با آمريکا بوده است و حالا مي بينيم که خبر ملاقات دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا با کيم جونگ اون رهبر کره شمالي منتشر مي شود. براي مدت دستکم بيست و پنج سال گذشته، هدف کره شمالي همين بوده است. کيم جونگ ايل رهبر سابق کره شمالي تلاش کرد با بيل کلينتون رئيس جمهور پيشين آمريکا به اين هدف برسد اما دولت کلينتون اين خواسته را رد کرد و گفت که بايد اول ببيند که آيا کره شمالي در اين مسئله جدي است. درنهايت هم مادلين آلبرايت وزير امورخارجه دولت کلينتون به کره شمالي رفت. کره شمالي در آن زمان به دنبال جايزه اصلي يعني ملاقات سران کره شمالي و آمريکا بود اما دولت کلينتون تصميمش اين بود که به اين خواسته جواب منفي بدهد. دولت کلينتون تاکيد داشت کره شمالي براي برداشتن گامهاي عيني به منظور عاري سازي کره شمالي از تسليحات هسته اي و اقدامات ديگر، تلاش کافي صورت نداده است.»
زکريا در ادامه افزود:« اين ملاقات سبب مشروعيت بخشيدن به ديکتاتوري مي شود که به رفتارهاي بسيار بدي مشغول است. همواره کره شمالي به دنبال اين جايزه نهايي يعني ملاقات سران دو کشور بوده است. کره شمالي خواهان آن بوده است که با اين کشور به گونه اي برخورد شود که برابر با ايالات متحده باشد. اينکه ترامپ و کيم جونگ اون با هم در کنار يک ميز قرار بگيرند، نشانه اي قوي براي مشروعيت زايي براي رژيم کره شمالي است. بايد توجه داشت رژيم کره شمالي ، رژيمي به شدت سرکوبگر است. براي چنين رژيمي چه مشروعيتي بهتر از اينکه در داخل کشور بگويد ايالات متحده با آن در مقامي برابر با خودش رفتار مي کند.»
مقام سابق آمريکايي درباره عواقب مشروعيت زاي ديدار ترامپ با رهبر کره شمالي هشدار داد
همچنين ژنرال مايک هِيدن رئيس سابق سازمان اطلاعات مرکزي آمريکا و همچنين رئيس سابق آژانس امنيت ملي آمريکا در گفتگو با اين شبکه گفت:« ملاقات دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا با کيم جونگ اون رهبر کره شمالي مسئله اي بسيار جدي است. بنده با مقامات کره شمالي مذاکره کرده ام و آنها هرکاري مي کردند که از اين ملاقات بهره برداري کنند. کره شمالي از مدتها پيش در تلاش بوده است که با آمريکا مذاکره کند و در موضعي برابر با ما قرار بگيرد. بنده نگران تصاويري هستيم که از اين ديدار منتشر مي شود و در آن، رئيس جمهور آمريکا در کنار رهبر کره شمالي قرار مي گيرد و اين کار سبب مي شود رئيس جمهور امريکا براي طرف مقابل مشروعيت بوجود بياورد. بي ترديد، رژيم کره شمالي از اين ديدار براي افزايش مشروعيت رهبر اين کشور استفاده خواهد کرد. رهبر کره شمالي با اين ديدار به دنبال انجام دادن دو کار است. او مي خواهد کيفيت زندگي را مطابق استانداردهاي زندگي در کره شمالي بهبود بخشد. درعين حال بايد توجه داشت که او برنامه هسته اي را به مسئله بسيار حساس براي مردم کره شمالي تبديل کرده است. حال اين ملاقات سبب مي شود اين تلقي در کره شمالي بوجود بيايد که آنها حق دارند مطابق سرنوشتي که مي خواهند حرکت کنند و همين پايداري سبب شده است آمريکا به اين نتيجه برسد که بخواهد رهبر عزيز آنها را زيارت کند! پس مي بينيم که اين ديدار ، نکات منفي را نيز به همراه دارد. البته بنده اميدوار هستم. اميدوارم اين ديدار رخ بدهد. به هرحال، اين مسئله بسيار پيچيده است. ما براي رسيدن به اين هدف نيز امتيازهايي مي دهيم.»
وي در ادامه افزود:« بنده از اين ترس دارم که ما بدون امادگي مناسب ازجانب رئيس جمهور آمريکا وارد اين مذاکرات شويم و همين امر سبب شود چرخ ماشين مذاکرات ازجا دربيايد و باعث شود در بلندمدت، مناقشه بين دو کشور محتمل تر شود. بايد ديد رئيس جمهور ترامپ و رهبر کره شمالي براي اين ديدار چه مقدار سرمايه گذاري مي کنند. اگر چرخ مذاکرات از جاي خودش دربيايد و اين روند به جاي بدي برسد، اين روند به ديپلماسي تبديل نخواهد شد بويژه باتوجه به اينکه اين روند را رئيس جمهور آمريکا شروع کرده است.»
جيمز روبين: نشانه ها گوياي تحقق ديدار رهبران آمريکا و کره شمالي است
در همين حال جيمز روبين معاون وزير امورخارجه پيشين آمريکا در گفتگو با اين شبکه گفت:« خبر ملاقات دونالد ترامپ رئيس جمهور امريکا با کيم جونگ اون رهبر کره شمالي بسيار جدي است. همه نشانه ها دال بر اين است که اين ملاقات رخ خواهد داد. به نظرم، رئيس جمهور آمريکا شب گذشته متعهد شد که اين ملاقات بدون پيش شرط باشد اما وزير امورخارجه و مشاور امنيت ملي آمريکا در تلاش هستند به نوعي پيام رئيس جمهور را تعديل کنند. به هرحال، اين خبر براي مردم کره جنوبي و رئيس جمهور اين کشور بسيار شگفت اور بوده است که مي بينند رئيس جمهور آمريکا به صورت ناگهاني در مواضع خود تغيير داده است. دونالد ترامپ قبلا مي گفت تا زمانيکه کره شمالي براي دست کشيدن از برنامه هسته اي اش گام برندارد چنين ملاقاتي انجام نخواهد شد. به هرحال فکر مي کنم اين ملاقات در مسير تحقق پيدا کردن است و موضع رئيس جمهور آمريکا نيز پيش شرطي براي اين ديدار ندارد.»
جيمز در ادامه افزود:«رئيس جمهور آمريکا با موافقت به منظور چنين ملاقاتي، به رهبر کره شمالي مشروعيت داده است. اگر اين ملاقات انجام شود که به نظرم همه نشانه ها مويد همين امر است، رهبر کره شمالي اين مشروعيت را به دست خواهد آورد. ظاهرا اين جمع بندي حاصل شده است که نمي توان مسئله تسليحات هسته اي کره شمالي و برنامه موشکي اين کشور را از طريق نظامي حل و فصل کرد. اينکه با ملاقات مذکور ، مشروعيتي براي کره شمالي و رهبري اين کشور ايجاد شود، مهمترين نکته است. مهمترين نکته اين است که رئيس جمهور ترامپ در ملاقات با رهبر کره شمالي چه کار خواهد کرد؟ آيا او مسائلي ازقبيل حضور نيروهاي نظامي آمريکا در کره جنوبي را در روي ميز مذاکرات خواهد گذاشت؟ بايد توجه داشت که رئيس جمهور ترامپ قبلا اين سوال را مطرح کرده بود که آيا حضور نظاميان آمريکايي در کره جنوبي و ژاپن ارزش آن را دارد که پول ماليات دهندگان آمريکايي براي آن صرف شود. بايد به اين مسائل به صورت موضوعات جدي موردمخاطره توجه داشت.»