پخش زنده
امروز: -
نماینده دائم سوریه در سازمان ملل: بیش از ۱۴۰ پیام حاوی اطلاعات موثق درباره برخورداری گروههای تروریستی از مواد شیمیایی به شورای امنیت و سازمانهای مربوطه ارسال کرده ایم.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از خبرگزاري اسپوتنيک عربي، «بشار الجعفري» نماينده دائم و سفير سوريه در سازمان ملل در گفتگوي اختصاصي با اين خبرگزاري در پاسخ به اين پرسش که آيا استفاده از سلاح شيميايي برگهاي است که هميشه در سازمان ملل متحد عليه سوريه به کار گرفته مي شود، گفت: لازمه پاسخ به اين پرسش اشاره به اين نکته است که برخي نهادهاي سازمان ملل متحد از روز اول جنگ تروريستي تحميلي به سوريه در اوايل سال 2011 درباره پروندههاي مربوط به سوريه در شوراي امنيت، رويکردي نامتناسب اتخاذ کردند و از موضوعاتي چون حقوق بشر، مسائل سياسي و سلاحهاي شيميايي براي تکميل حملات به سوريه بهرهبرداي کردند.
وي افزود اين ارگان ها با صدور بيانيه ها و گزارش هاي فاقد اعتبار مبتني بر منابع مشکوک و به کارگيري زبان فريبنده و عبارتهاي گمراه کننده، موضع کشورهاي ضد سوريه را در پيش گرفتند.
سفير سوريه در سازمان ملل افزود در سايه شکست و ناکامي اين کشورها و پس از پايان توان آنها، بدعت و ادعاي جديدي با نام «استفاده از مواد شيميايي به عنوان يک سلاح از سوي ارتش سوريه» مطرح شد. البته، اين ادعاي آنها پس از آن مطرح شد که سازمان هاي جاسوسي اين کشورها مواد شيميايي را به دست مزدوران خود در سوريه و ليبي و نيز برخي کشورها ديگر رساندند و آنها را براي به کارگيري و حتي ساخت چنين موادي آموزش دادند. پس از آن بود که آنها تهديدهاي نظامي عليه دولت سوريه را به راه انداختند و براي متوسل شدن به اقدامات نظامي عليه کشور سوريه خطوط قرمزي را در اين خصوص ترسيم کردند. زماني که اين حملات به اوج رسيد، همين کشورها از گروه هاي تروريستي خواستند از اين مواد شيميايي عليه غير نظاميان در مناطق تحت تسلط خود استفاده کنند و سپس با استفاده از رسانههاي خود عليه دولت سوريه به خصومت ورزي اقدام کردند و در آن ارتش سوريه را به استفاده از اين مواد سمي متهم کردند.
به گفته وي: «در سايه پيروزي هاي پي در پي ارتش سوريه به همراه متحدان خود در مقابل گروه هاي مسلح تروريستي، قدرتهاي حامي تروريسم همچنان از طرح موضوع مواد شيميايي به عنوان يک سلاح و البته با هدف جلوگيري از پيشروي هاي ارتش نا اميد نشده اند تا از آن به عنوان اهرم فشاري عليه دولت سوريه و متحدانش استفاده کنند. ادعا درباره بهکارگيري مواد شيميايي در چند منطقه سوريه مطرح شد. البته، اکنون نيز هر زمان که ارتش سوريه و متحدانش پيروزي جديدي را مقابل گروه هاي تروريستي مسلح که ابزار اين کشورها هستند، کسب مي کنند کشورهاي غربي براي طرح چنين ادعاهايي عليه دولت سوريه اقدام مي کنند».
بشار الجعفري در ادامه درباره درخواست براي اجراي تحقيق درخصوص استفاده از سلاح هاي شيميايي در غوطه شرقي نيز اعلام کرد دولت سوريه بهکارگيري هر نوع سلاح کشتار جمعي از جمله مواد شيميايي را در هر جا در هر زمان و تحت هر شرايطي محکوم مي کند. سوريه پيش از اين در سال 1969 به معاهده منع گسترش سلاح هاي هسته اي (ان.پي.تي) و ديگر معاهدات بين المللي پيوسته است. دولت سوريه بارها تاکيد کرده است که در مقابله با گروه هاي تروريستي، از ماده کلر به عنوان يک سلاح استفاده نکرده است.
نماينده سوريه در سازمان ملل متحد در پاسخ به اين سئوال که گروه هاي مسلح در داخل غوطه شرقي براي حمله با استفاده از ماده سمي کلر آماده مي شوند گفت ما شوراي امنيت و سازمان هاي مرتبط را از اين موضوع مطلع کرده ايم. ما بيش از 140 پيام حاوي اطلاعات موثق درباره برخورداري گروه هاي مسلح تروريست از مواد شيميايي به شوراي امنيت و سازمان هاي مربوط ارسال کرده ايم. مقامات سوريه تاکنون 140 نامه مستند به شوراي امنيت سازمان ملل متحد ارسال کرده است که ثابت مي کند گروه هاي تروريستي مواد شيميايي در اختيار دارند. مقامات سوري بيش از 140 نامه مستند را که تائيد مي کند گروه هاي تروريستي سلاح هاي شيميايي در اختيار دارند و از آنها عليه غيرنظاميان استفاده مي کنند، در اختيار شوراي امنيت سازمان ملل متحد قرار داده اند. ما خطاب بيش از 140 نامه حاوي اطلاعاتي که ثابت مي کند گروه هاي تروريستي سلاح هاي شيميايي در اختيار دارند براي شوراي امنيت سازمان ملل و کميسيون هاي ويژه از جمله سازمان منع تسليحات شيميايي ارسال کرديم
بشار الجعفري به طور نمونه به اطلاعاتي اشاره کرد که بر اساس آنها کاميون هاي حامل گازهاي سمي ، 22 فوريه گذشته از گذرگاه مرزي باب الهوي در مرز ترکيه عبور کرده اند. به گفته سفير سوريه در سازمان ملل متحد، اين مواد در اختيار تروريست ها داده شد تا از آن عليه شهروندان غير نظامي در مناطق تحت سيطره خود بهره برداري کنند.
اين ديپلمات سوري از اين که مسئولان ذيربط در سازمان ملل متحد از اين اطلاعات استفاده نکردند ، با وجود اين که شخص وي برخي اطلاعات را در جريان پرسش و پاسخ هاي عمومي چند روز پيش در اختيار اعضاي شوراي امنيت قرار داده بود ، ابراز تاسف کرد.
بشار الجعفري در ادامه درباره دردها و رنجهاي انساني در مناطق ديگر سوريه نيز اعلام کرد بي گمان چنين رنج هاي انساني وجود دارد اما علت هاي اين وضع بايد مشخص شود. به عنوان مثال، هم وطنان ما در غوطه شرقي از محاصره گروه هاي تروريستي در رنج و عذاب هستند. اين گروه ها از مردم به عنوان سپر انساني استفاده مي کنند و مانع از رفتن آنها به مناطق ديگر مي شوند و از ورود کمک هاي انساني که دولت سوريه ارسال کرده است، جلوگيري مي کنند. درخواست آتش بس در اين مناطق از سوي کشورهاي حامي تروريسم، زماني مطرح مي شود که ارتش سوريه در برخورد با اين گروه ها پيروزي هايي کسب مي کند.