به گزارش سرويس بين الملل
خبرگزاري صداوسيما، با وجود تلاشهایی که عربستان برای نزدیک شدن به رژيم صهيونيستي به عمل آورد نتانياهو با دستیابی ریاض به «فن آوری آمریکایی تولید انرژی هستهای» مخالف کرد.
روزنامه الاخبار چاپ لبنان در پایگاه اینترنتی خود با اعلام این مطلب در گزارشی نوشت: با وجود تلاشهایی که ریاض و تل آویو برای نزدیک شدن به یکدیگر به عمل میآورند، این امر مانع از این نشد که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل با دستیابی عربستان به «فن آوری آمریکایی برای تولید انرژی هستهای» مخالفت نکند.
این در حالی است که دولت آمریکا تلاش میکند ریاض را برای امضاء قرار داد با شرکتهای آمریکایی برای ساخت دو نیروگاه هستهای متقاعد کند. عربستان سعودی طرحی برای ساخت شانزده نیروگاه هستهای به ارزش بیش از هشتاد میلیارد دلار دارد.
هفته گذشته ریک پری وزیر انرژی آمریکا در صدر هیئتی به لندن رفت تا با مقامات سعودی دیدار و درباره قرارداد احتمالی مرتبط با شانزده نیروگاه گفتگو کند که اجرای این طرح بیست و پنج سال طول خواهد کشید.
خبرگزاری «بلومبرگ» اعلام کرد هشدار بنیامین نتانیاهو در سفرش به واشنگتن در نشست کمیته روابط خارجی مجلس سنا آمریکا پشت درهای بسته مطرح شد. برخی از اعضاء این کمیته گفتند نخست وزیر رژيم صهيونيستي مخالفتش را با هر نوع توافقی که به عربستان سعودی اجازه غنی سازی اورانیوم و فرآوری پلوتونیوم را میدهد، ابراز داشت. باب کورکر رئیس کمیته گفت: «قطعا نتانیاهو با این مخالف است».
این در حالی است که شب گذشته کین کلبنشتاین روزنامه نگار گزارشی را در پایگاه اینترنتی «تی دبلیو تی نتوورک» منتشر کرد که در این گزارش گفته است یک دفتر بین المللی وکلا که پیش از اینها با «امپراتوری مستغلات ترامپ» کار کرده است ماه گذشته «اعمال فشار» بر دولت دونالد ترامپ را آغاز کرد و هدفش متقاعد کردن دولت ترامپ است تا براساس آنچه که اسناد فدرال نشان میدهد «طرح عربستان سعودی برای تأسیس نیروگاه هستهای برای اهداف مسالمت آمیز» را بپذیرد. براساس این اسناد دفتر «کینگ - سپالدینگ» فاش کرد ریاض چهار صد و پنجاه هزار دلار به مدت سی روز در قبال کار این دفتر پرداخت میکرد.
در واشنگتن اعتقاد بر این است که اگر به عربستان سعودی برای غنی سازی اورانیوم و فرآوری سوخت در نیروگاههای انرژی هستهای تجاری داده شود که عربستان تمایل دارد توانایی انجام این کار را کسب کند، بر خلاف توافقهای سابق با دولت امارات و سایر کشورها است.
اما طرفداران دستیابی به توافق با عربستان میگویند دونالد ترامپ با این کار میتواند فرصتی فراهم کند تا «صنعت انرژی هستهای آمریکا احیاء شود و به شرکتهایی که در آستانه ورشکستگی قرار دارند مثل شرکت وستینگهاوس الکتریک و شرکت ایکلسون کمک شود». اما در این زمینه در گزارش کین کلبنشتاین اشاره شده است که مذاکرات دولت ترامپ درباره انرژی هستهای عربستان سعودی بحث برانگیز شده است زیرا عربستان با امضا هر نوع توافقی که مانع غنی سازی اورانیوم قابل استفاده برای تولید سلاح هستهای شود، مخالف است. احتمال دارد تأسیس نیروگاههای هستهای در عربستان با مخالفت کنگره از جمله مخالفت باب کورکر روبرو شود که گفته است به پری گفت: «هر نوع توافقی که نتواند مانع غنی سازی شود نگران کننده است». وی افزود کاری کردیم درک کنند ما نگرانیهای گستردهای در محافل دو حزب جمهوریخواه و دمکرات درباره توافقی که اجازه غنی سازی اورانیوم را بدهد، داریم. کینگستون ریف عضو «انجمن کاهش تسلیحات» گفت: توجه عربستان سعودی به تأسیس نیروگاه هستهای به جای آنکه برای تنوع بخشیدن به منابع انرژی باشد بیشتر برای رقابت نظامی با ایران خواهد بود.