پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما؛ رسانه هاي دولتي چين با دفاع از تصميم دولت اين کشور براي افزايش ده درصدي بودجه دفاعي آن در سال 2018 اعلام کردند اين افزايش بودجه بخشي از برنامه نوسازي نيروهاي نظامي اين کشور و «متناسب و کم» است.
به گزارش خبرگزاري اسپوتنيک، اين بيشترين ميزان افزايش بودجه نظامي چين در چند سال اخير به شمار مي رود. بودجه نظامي پکن در سال 2014 برابر 132 ميليارد دلار بود که در سال 2015 به 145 ميليارد دلار، در 2016 به 147 ميليارد دلار و در سال آينده هم به 175 ميليارد دلار خواهد رسيد.
ژانگ يسويي معاون وزير امور خارجه چين و سخنگوي سيزدهمين کنگره ملي خلق گفت افزايش بودجه نظامي چين به منظور ارتقاي توانمندي کلي نظامي آن نيست بلکه صرفا براي نوسازي نيروهاي مسلح به کار گرفته مي شود.
به گفته يسويي «بخش زيادي از افزايش بودجه به خاطر جبران سطح پايين هزينه هاي دفاعي در سال هاي گذشته است و تا حد زيادي براي بروزرساني و ارتقاي تجهيزات و بهبود سطح معيشت نيروهاي مسلح و همچنين بهبود آموزش هاي نيروهاي تازه وارد هزينه مي شود.»
پيِرس رِدموند تحليل گر مسائل سياسي در رابطه با علل ژئوپلتيک افزايش مستمر بودجه نظامي پکن در سال هاي اخير گفت «با همگرايي هرچه بيشتر چين با اقتصادي جهاني و ادغام بيشتر در نظام اقتصادي بين المللي، پکن به اين نتيجه رسيده است که به منظور حفظ برتري اقتصادي لازم است امنيت خود را نيز تقويت کند. به عنوان مثال در آفريقا که چين سرمايه گذاري هاي بسيار گسترده اي انجام داده است اخيرا مي بينيم که پايگاه هاي نظامي کوچکي نيز در برخي نقاط داير کرده و مشغول گسترش روابط با ارتش ها و نيروهاي امنيتي کشورهاي مختلف اين قاره است. به عنوان مثال، جيبوتي که زماني حيات خلوت اختصاصي آمريکا بود، چين هم در حال حاضر داراي يک پايگاه دريايي در آن است که در نزديکي بندر دوراله در غرب شهر جيبوتي قرار دارد.»
به عقيده ردموند يکي ديگر از مسائل پيشروي چين، ناتواني راهبرد سياست خارجي آمريکا در ايجاد يک محيط بين المللي امن بوده است.
وي افزود «چين به خوبي از زوال نفوذ آمريکا آگاه است. چين ناتواني آمريکا در مهار گروه هايي مانند القاعده و داعش را مشکلي عمده مي بيند و بخشي از علل افزايش بودجه نظامي پکن به ترس اين کشور از هدف قرار گرفتن منافع آن چه در داخل و چه در خارج به وسيله اين گروه ها برميگردد.»
به عقيده ردموند، دو دسته فشارهاي ژئوپلتيک اصلي چين را تشويق به افزايش بودجه نظامي خود مي کنند: نخست، افزايش جنگ لفظي و تهديدهاي رد و بدل شده ميان واشنگتن و پيونگ يانگ و دوم وضعيت نامناسب امنيتي در شمال افغانستان.
ردموند گفت «درحالي که دونالد ترامپ رئيس جمهور آمريکا به خاطر شکست داعش در سوريه و عراق به خود تبريک مي گويد، داعش جاي پاي جديدي در شمال افغانستان براي خود پيدا کرده است. داعش در دو سال گذشته گذشته دست به حملاتي مرگبار در سراسر افغانستان زده است.»