پخش زنده
امروز: -
حمایت از کالاهای تولید ملی در کشور باعث شده تا بسیاری از فروشندگان برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی فقط اجناس ایرانی بفروشند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، عید همیشه همراه خودش بوی بازار و تب خرید را به همراه دارد و هرکس بستگی به نیاز خودش خرید می کند بزرگ، کوچک فرقی نمی کند همه برای خرید لباس به مغازه ها می روند بعضی ها دنبال نشان خارجی می گردند و برخی ها هم برایشان فرقی نمی کند ترجیح می دهند پوشاک با کیفیت خریداری کنند.
حال و هوای این روزها باعث شد تا گشتی به بازارهای تهران بزنیم بازاری که مملو از انواع و اقسام پوشاک ایرانی و خارجی است.
;همه چی 5 هزار تومان; این نوشته را به وفور بر روی شیشه مغازه های پوشاک زنانه زده شده وهر جوری هم که حساب کنیم یک پیراهن با کیفیت متوسط با این کیفیت پیدا نمی شود. از اقای علی یاری فروشنده یکی از مغازه های اجناس خارجی از کیفیت این لباس ها پرسیدم وی گفت: من یکسال گذشته تولیدی پوشاک داشتم و حدود 10 نفر هم در کارگاهم مشغول به کار بودند اما بعد از وارد شدن لباس های قاچاق و ته لنج چینی دیگر استقبال از کالاهای تولیدی ما نشد.
علی یاری ادامه داد: لباس های قاچاق اگرچه بی کیفیت هستند اما به دلیل ارزان بودن مردم به سمت این لباس ها می روند.
وی بیان کرد: ورود لباس های قاچاق باعث شده تا بیشتر هم صنف های من کارگاههای تولیدی را تعطیل کنند و یا فروشنده جنس های خارجی شوند و یا اینکه شغل دیگری راه بیاندازند.
از مردم دلیل انتخاب پوشاکشان را پرسیدم که به چه گزینه های توجه می کنند خانم جوانی که به همراه فرزند کوچکش برای خرید امده بود گفت: من برای دخترم ترجیح می دم لباس با کیفیت خریداری کنم و قیمت برای من مهم نیست وی ادامه داد: لباس ها با نشان خارجی باکیفیت تر هستند و شاید در برخی موارد بتوان مشابه داخلی ان را پیدا کرد.
خانم دیگری در ادامه صحبت های ما گفت: من به شخصه به دنبال نشان خارجی هستم چون تولید کننده های ما شاخص نیستند و به مردم معرفی نشدند و ما اطلاعی نداریم که در کشور خودمان هم این پوشاک با کیفیتی شاید بهتر از مشابه خارجی وجود دارد.
وی بیان کرد: بسیاری از تولیدکنندگان ما کیفیت تولیداتشان بسیار بالاست اما به دلیل اینکه در بین مردم معرفی نشدند تولیدات خود را با نشان های خارجی به فروش می رسانند اما همین افراد می توانند با نشان ایرانی و معرفی تولیدات خود باعث تقاضا برای خرید یک لباس ایرانی شوند.
واقعیت این است که جدا از کیفیت پوشاک های داخلی، ما به توانایی های تولیدکنندگان خودمان اعتماد نداریم اگرچه تولیدکنندگان ما هم برای اینکه این بازار پر سود را به دست رقیب خود ندهند تلاش می کنند تا کیفیت کالاهای خود را به مراتب بالا ببرند .
چند قدم ان طرف تر مغازه کت و شلوار فروشی که مشتریان زیادی داشت و ویترین مغازه اش باعث جذب مشتریان زیادی می شد وارد مغازه شدم و از فروشنده درباره نشان اجناسی که در مغازه وجود دارد پرسیدم و در جواب حرفی زد که به ان افتخار کردم اقای احمدی که چوانی 30 ساله بود گفت: با افتخار می گویم کت و شلوارهای من جنس و دوخت ایران است و همه درکارگاه تولیدی خودم دوخته شده است .
وی ادامه داد: تلاش کردم نشان ایرانی داشته باشم تا بتوانم علاوه بر تامین نیاز داخل صادرات هم داشته باشم .
وی تاکید کرد: در کارگاه تولیدی حدود 20 نفر مشغول به کار هستند که این باعث افتخار من است که می توانم هموطن های خودم را سر کار ببرم و کالای ایرانی به دست مردم دهم .
بازارپر سودی که باید در اختیار تولیدکننده و کارگر ایرانی باشد ، تبدیل به جولانگاه پوشاک خارجی شده است اما در این بین تولیدکنندگان ایرانی هم قد علم کردند.
سری به کارگاه تولیدی زدیم کارگران این کارگاه در تلاش بودند تا کیفیت تولیداتشان را بالا ببرند
میر سیفی تولیدکننده کارگاه تولیدی گفت : 10 سال در ایتالیا زندگی کردم و انجا هم مشغول تولید لباس بودم تصمیم گرفتم به ایران برگردم تا در کشورم علاوه بر اینکه هموطنانمان را مشغول به کار کنم بتوانم پوشاک با کیفیت در اختیارمردم قرار دهم.
وی بیان کرد: چند روز پیش یکی از تولیدکنندگان ایتالیایی به ایران امد و از تولیدات ما بازدید کرد و باور نمی کرد که تولیدکنندگان ایرانی هم می توانند تولیدات با کیفیتی داشته باشند .
علاوه بر حجم عظیم ورود پوشاک قاچاق، ۳۰ نشان خارجی نیز بر اساس دستورالعمل مذکور برای واردات و عرضه پوشاک مجوز دریافت کرده اند که این موضوع فشار مضاعفی را بر تولیدکنندگان داخلی وارد کرده است
عباس تابش مدیرکل بازرگانی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت : ۴۵ هزار واحد صنفی پوشاک در استان تهران کالا های خارجی بدون مجوز می فروشند.
وی با تایید وجود ۶.۲ میلیارد دلار کالای قاچاق در بخش پوشاک افزود: امسال با اجرای شناسه دار کردن کالا ها تلاش می کنیم جلوی قاچاق را بگیریم.
سالهاست که تولیدات داخلی ما نیاز به کمک دارد، اما تا چشممان به تخفیف 70 درصد نشانی اروپایی می خورد، دلمان قنچ می رود و به سمت خرید این نشانها می رویم.
اما هستند این روزها هموطنانمان که برای حمایت از تولیدکنندگان داخلی در حرکتی همه گیر در شبکه های اجتماعی کمپین "ایرانی ایرانی بخریم" راه انداختند .
گزارش از ناهید خدادادی