به گزارش
خبرگزاري صداوسيما ، آیین و فرهنگ نکوداشت درگذشتگان نزد ایرانیان با حضور دکتر سعید خال مدیر عامل سازمان بهشت زهرا(س) و شهردار حرم مطهر امام خمینی(ره)، دکتر ناصرفکوهی انسان شناس، حجت الاسلام سید عبدالله حسینی، دکتر جبار رحمانی و هاجر قربانی پژوهشگر حوزه مرگ در پژوهشکده سازمان بهشت زهرا(س) برگزار شد.
در این نشست مدیرعامل سازمان بهشت زهرا(س) گفت: کار سازمان بهشت زهرا(س) فیزیکی صرف نیست بلکه ما با ترویج یاد مرگ اعتقاد داریم که مرگ زیبا، رهایی بخش، حیاتی نوین و راهی دوباره و آغاز دیگری است.
وی افزود: سازمان بهشت زهرا(س) تحقیقات علمی را انجام داد که نتایج قابل توجهی داشت؛ هزار و یازده نفر از مردم تهران در یک نظرسنجی شرکت کردند که ۳۳ درصد مردان و ۶۷ درصد آن زنان بودند، از آنها سوالاتی بر این مبنا پرسیده شده بود که «پنجشنبه آخر سال چند برنامه ای دارید و با چه کسانی هستید و به کجا می روید؟» جالب بود که ۴۸ درصد از مردم پاسخ دادند که در پنجشنبه آخر سال به زیارت اهل قبور می روند و این عدد بسیار بالایی است. براساس آمار سایر افراد دلایلی از جمله ترافیک را مانعی برای حضور خود در پنجشنبه آخر سال در کنار اهل قبور عنوان کردند.
وی در پایان ضرورت اعتقاد مردم به مرگ اندیشی و مرگ آگاهی را مورد تأکید قرار داد و گفت: ما اعتقاد داریم که باید مرگ اندیشی و مرگ آگاهی را در میان مردم ترویج دهیم.
در ادامه دکتر ناصر فکوهی به موضوع مرگ و مناسک آن در شهر های مدرن با تاکید بر ایران پرداخت و به بعضی از سنن سوگواری در اقوام ایرانی و به تعریف از مرگ واقعی مورد بحثش پرداخت.
جابر رحمانی انسان شناس در حوزه فرهنگ به عوامل و علل کم رنگ شدن آیین های سوگواری در جامعه و مقایسه آیین ها در گذشته و امروز اشاره داشت.
و در پایان حجت الاسلام سید عبدالله حسینی مراسم های مرگ در زمان و بعد از آن را نام برد و گفت: یاد مرگ محدود به زمان انجام مراسم ها نیست و پیوسته انسان باید به مرگ بیاندیشد.
گفتنی است هاجر قربانی پژوهشگر حوزه مرگ اندیشی در ابتدای این نشست به ساختار شناسی سازمان بهشت زهرا(س) و بروکراتیک شدن فرآیند های این سازمان پرداخت.