به گزارش
خبرگزاری صداوسیما مرکز کردستان، آیت الله سید محمد حسینی شاهرودی در این نشست گفت: نیازهای انسان ها، شامل نیازهای مادی، فرهنگی و معنوی است که عدم توجه به نیازهای فرهنگی، زمینه ساز بروز مشکلات فراوان است.
آیت الله شاهرودی با اشاره به اینکه باید به دین و فرهنگ مردم در عرصه تبلیغ توجه کنیم، افزود: از ویژگیهای نظام ما این است که انقلاب اسلامی بر مبنای فرهنگ اسلامی بنا شده است.
وی افزود: در حکومت اسلامی به رفاه و معیشت مردم توجه شده است و دنیا محلی برای ساختن زندگی اخروی است و زندگی انسان زندگی ابدی تلقی شده است.
وی خاطر نشان رد: جایگاه تبلیغ و مبلغین جایگاه ویژهای است و اگر فرهنگ دینی بر جامعه حاکم شود نه تنها مشکلات معنوی، اجتماعی و سیاسی حتی مشکلات مادی هم حل میشود.
حجت الاسلام علی دارابی معاون امور مجلس و استانهای سازمان تبلیغات اسلامی هم گفت: از شبکه تبلیغ سنتی تا شبکه تبلیغ فضای مجازی در مشهد، دو هزار شبکه مجازی مسلح به آموزههای دینی و جذاب برای همه اقشار وجود دارد و برای مقابله با تهدیدات فضای مجازی نیاز به همکاری گرم و صمیمانه گروههای مختلف است.
حجت الاسلام دارابی با اشاره به سبک زندگی فاطمی افزود: شبکه تبلیغی ما باید از سبک زندگی فاطمی بهره ببرد و بازشناسی سبک زندگی این بانوی بزرگوار نیاز امروز جامعه ماست.
وی خاطرنشان کرد: تبلیغ دین در دهه ۹۰ با دهه گذشته متفاوت و ویژگیها و ظرافت بسیاری در تفکر و اندیشه دارد.
حجت الاسلام دارابی خاطرنشان کرد: آنچه که به عنوان الزامات تبلیغ از سوی رهبر انقلاب مطرح شد توجه به تبلیغ و تربیت مبلغین برای نسلهای مختلف در صحن مدارس و دانشگاهها است.
وی افزود: ۱۵۰ باب مدرسه علوم و معارف اسلامی که نیاز حوزهها را تأمین میکنند در کشور وجود دارد تا دانشآموزانی با سلوک اخلاق اسلامی که جامعه امروز تشنه آن است را تربیت نماید.
وی گفت: مبشرین کردستان در حوزه توسعه فرهنگ دینی در شبکه سنتی و نوین الگوی مناسبی برای دیگر استانها هستند و باید از این ظرفیت بهره برد.
وی به فعالیت ۹۰ هزار مبلغه در کشور اشاره کرد و افزود: این مبلغهها با شناسایی نیاز بانوان ایران اسلامی نسبت به پاسخگویی به آن تلاش میکنند که این مهم در کاهش تحریفات نقش به سزایی داشته است.
وی در پایان گفت: برگزاری چنین همایشهایی به همافزایی وحدت بین علمای شیعه و سنی کمک شایانی میکند تا توطئههای جبهه معارض انقلاب اسلامی، نقش برآب شود.
علی اکبر گروسی رئیس کل دادگستری کردستان نیز در این نشست گفت: شیوههای قدیمی و کهنه برای مقابله با آسیبهای اجتماعی کارساز نیست چرا که تنوع و پیچیدگی و هدفمندی آسیبهای اجتماعی نیازمند برنامههای نو و دقیق است.
گروسی افزود: آسیبهای اجتماعی قصه پرغصه جامعه امروز ماست و باید انحرافات و کجرویهای اجتماعی را شناسایی کرد.
وی با تأکید بر شناسایی خاستگاههای بینظمیها و آسیبهای اجتماعی، افزود: برای مقابله با این مهم باید طرحی نو پایهگذاری کرد.
وی افزود: باید انتظارات مشترک جامعه را شناسایی و رفتارات خلاف را بشناسیم تا راه پیشگیری و مقابله هموار شود.
گروسی بهترین راه مقابله با آسیبهای اجتماعی را شناسایی آسیبها عنوان کرد و گفت: ما باید برای تشخیص رفتارهای غیرعادی و ناهنجاریها ملاکهایی را شناسایی و به عموم مردم معرفی کنیم تا براساس دین در حوزه امر به معروف و نهی از منکر گام برداریم.
وی به وجود آسیبهای نو پدید در دنیا پرداخت و گفت: فضای مجازی از این آسیبهای نوپدید است که همه کشورها در کنار فرصتهای این عرصه تحت تأثیر تهدیدات آن هم قرار گرفتهاند.
وی خصوصیاتی نظیر گستردگی، تنوع، سرعت، حجم پیامهای بسیار را از ویژگیهای فضای مجازی دانست و گفت: هیچ تدبیری برای مقابله با این فضای نسبتا ارزان و کم وجود ندارد و سرعت تاثیرپذیری و تاثیرگذاری شایعات و اخبار دروغ آن بسیار بالاست.
حجت الاسلام مختار کرمی مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان نیز در این همایش گفت: باید مبلغین به روز باشند و برنامههای فرهنگی و تبلیغی متناسب با رفتار مردم ارائه دهند.
حجتالاسلام کرمی افزود: اعتبار اجتماعی دین اندکی در جامعه ما رو به ضعف است و جامعه دینی ما تحت تاثیر دیدگاههای مدرن دیدگاههای جدیدی را شاهد است و به سمت تنوع طلبی پیش میرود.
وی با اشاره به اینکه مردم ما در حوزه شادیها، سوگواریها، پوشش و تغذیه پوست اندازی کردهاند، افزود:، اما جامعه تبلیغی ما با ادبیات و رویکرد سنتی چند دهه گذشته به کار خودش ادامه میدهد و مبلغین ما باید آنلاین باشند و برنامههای مبلغین متناسب با رفتار مردم پیش برود.
وی یادآور شد: باید مبلغین به روز باشند و برنامههای فرهنگی و تبلیغی متناسب با رفتار مردم ارائه دهند.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاصر مسیری را پیش میرویم که قبل از ما هم وجود داشت و برخی مسوولان و دستگاههای فرهنگی به اشتباه همان مسیر دستوری و امرانه را پیش میبرند.
حجتالاسلام کرمی گفت: با رفتار دستوری نمیتوان رفتار مردم را تغییر داد و اصرار به این روش اشتباه مایه دین گریزی است.
وی با اشاره به دیگر آسیبهای موجود در حوزه تبلیغ افزود: استفاده از افراد غیرمتخصص و غیرحرفهای نیز آسیب بزرگی است در حالیکه نیاز امروز جامعه ما وجود کارشناسان حرفهای و متخصص است که تعلیم دیده باشند و غیر از آن آفت است.
حجت الاسلام کرمی عملکرد تقویمی را از دیگر آفتهای عرصه تبلیغ اعلام کرد و افزود: بزرگداشت مناسبتها فقط در ایام خاص و ظاهرگرایی آفت بزرگ دستگاههای فرهنگی است که در آن تنها به ذکر آمار بسنده میشود و به عمق و اثرگذاری آن توجهی نمیشود.
وی در ادامه با بیان اینکه روحانی و مبلغ دینی نباید توجیهگر جریانات، افراد و دستگاههای سیاسی باشد، افزود: ما ضمن اینکه با افتخار از اصول اساسی ولایت فقیه و رهبری، آرمانهای امام راحل و شهدا دفاع میکنیم، باید تلاش کنیم که در خدمت جریان یا طیف سیاسی خاصی قرار نگیریم.
مدیرکل تبلیغات اسلامی کردستان تأکید کرد: روحانی و مبلغ باید ملی فکر کند و پرچمدار و علمگردان طیف سیاسی خاصی نباشد.
بهرام نصراللهی زاده رئیس سازمان مدیریت و بودجه استان کردستان نیز گفت: برخیها در تلاش هستند تا چهرهای منفور از کردستان ترسیم کنند، اما امروز استان نیازمند روحیه کار، تولید و خلاقیت است.
وی با بیان اینکه توسعه تنها با پمپاژ پول انجام پذیر نیست، افزود: به شدت نیازمندیم تا مولفههای دیگری، چون کار و تلاش و فعالیت را در کنار خدمات دولت پویا و فعال کنیم.