پخش زنده
امروز: -
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت گفت: اگر فردی خلاف کرد قاطعانه با آن تخلف برخورد شود لیکن اینگونه موارد نباید موجب بدنام شدن دیگر مسئولان شود.
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما به نقل از پایگاه اطلاع رسانی حج، حجت الاسلام والمسلمین سیدعلی قاضی عسکر که در مراسم تواصی بحق در جمع نمازگزاران سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری سخن میگفت، در ادامه تبیین راهکارهای تامین امنیت اخلاقی درجامعه، بسیاری از تعالیم و دستورات اسلامی را زمینه ساز ایجاد امنیت اخلاقی دانست.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت اهمیت زدودن حقد و کینه از دلها در مسیر تحقق امنیت اخلاقی در جامعه را یادآور شد و گفت: عمل به این دستور اخلاقی به ایجاد آرامش در جامعه کمک کند و از اضطراب درون جامعه میکاهد.
وی در ادامه به حدیثی از رسول مکرم اسلام در نکوهش دشنام دادن اشاره و تاکید کرد: دشنام گویی آتش کینه را در دلها زنده میکند و دشمنیها را افزایش میدهد و اگر فرد دشنام داده شده قدرت مقابله نداشته باشد آن را به صورت کینه در دل نگاه میدارد و در وقتش واکنش و عکس العمل نشان میدهد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر گفت: رسول اکرم(ص) میفرماید؛ «آیا میخواهید آنها که کمترین شباهت را درامور دینی به من دارند به شما معرفی کنم؟»، گفتند آری یا رسول الله، حضرت فرمود؛ «یکی از آنها دشنام گوی بی پروا از شنیدن فحش است و دیگری «اَلـبَذی البخیل» آدم لوده بخیل که دوست نمیدارد خیری به کسی برسد، سوم افراد خود پسندند و چهارم «الحقود الحسود» انسانهای کینه توز و حسودند».
وی افزود: افراد خود پسند از رفتار خود راضی اند و هرکاری که انجام میدهند آن را درست میدانند، اما به رفتار دیگران همیشه حساس اند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر گفت: افراد کینه ورز و حسود موجب دشمنی در جامعه میشوند و امنیت اخلاقی را از بین میبرند.
نماینده ولی فقیه اینگونه خصیصهها را منشاء یک سلسله از آسیبهای اجتماعی دانست و افزود: اگر کینه و حقد از دلها خالی نشود در جایی برای جامعه خطر ایجاد کند.
وی با اشاره به اینکه کینه فقط شخصی نیست و حتی در سطح کشورها نیز مشاهده میشود، گفت: در این منطقه برخی از کشورها به خاطر کینهای که در اوایل از انقلاب به دل گرفته اند با نظام جمهوری اسلامی ایران مشکل دارند و برای خالی کردن کینه و عقدههای خود، در مقابل این نظام عکس العمل نشان میدهند.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به اینکه امیرمومنان حضرت علی (ع) میفرماید؛ «اَلحِقدُ مَصار والغَضَب»، حقد و کینه را برانگیزاننده خشم توصیف کرد و افزود: حقد و کینه مقدمهای برای عصبانی شدن و ایجاد خشونت در فرد و جامعه است.
وی گفت: در صدر اسلام قبایل اوس و خزرج ۱۲۰ سال با یکدیگر جنگیدند و منشاء آن حقد و کینه و انتقام جویی بود، سپس پیامبر اکرم بین آنها صلح برقرار و از افزایش کینه توزی جلوگیری کرد.
وی با بیان اینکه امیرمومنان(ع) میفرماید؛ «طَهِّرُوا قُلُوبَکُمْ مِن الْحِقْدِ فإِنَّهُ داءٌ مُوبِئٌ - دل هایتان را از کینه که یک درد مهلک و هلاک کننده است خالی کنید»، افزود: حقد و کینه عامل بسیاری از نابسامانیها در زندگی شخصی و جامعه است.
نماینده ولی فقیه با اشاره به اینکه حضرت علی (ع) عامل بسیاری از فتنهها در جامعه را کینه توزی میداند، گفت: منشاء بسیاری از آسیبهای اجتماعی حقد و کینه است و نباید اجازه داد مردم نسبت به نظام و مسئولان شان حقد و کینه پیدا کنند.
وی افزود: ممکن است یک یا چند مسئول در جامعه سوء استفاده کرده باشند، اما این به معنای ناصالح بودن دیگر مسئولان جامعه نیست، این همه افراد هم اکنون بدون مشکل درحال خدمت هستند چرا باید جمع بست و کاری کرد که هیچ کس مسئولیت قبول نکند، اگر قرار است قبول مسئولیت ضد ارزش تلقی شود افراد توانمند مسئولیتها را نخواهند پذیرفت.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر گفت: اگر فردی خلاف کرد قاطعانه با آن تخلف برخورد شود لیکن اینگونه موارد نباید موجب بدنام شدن دیگر مسئولان شود و در نتیجه افراد شایسته از پذیرش مسئولیت در جامعه اسلامی و خدمت به مردم خودداری کنند.
وی در ادامه خطر سخن چینی را در به خطرانداختن امنیت جامعه یادآور شد و افزود: پیامبر اکرم(ص) میفرمایند؛ «أَبْغَضُکُمْ إِلَی اللَّهِ الْمَشَّاءُونَ بِالنَّمِیمَةِ المُفرِقوُنَ بَینَ الاِخوان الْمُلْتَمِسُونَ لِلْبرَاءِ الْعَثَرَات - بدترین و مغضوبترین شما نزد خداوند کسانی هستند که سخن چینی و میان برادران دینی جدایی، دشمنی و اختلاف ایجاد میکنند و دنبال این هستند که خطا و اشتباهی را از افراد بیگناه بدست آورند و موجب جدایی برادران دینی از هم شوند».
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با اشاره به اینکه امروز با استفاده از شبکههای مجازی سرعت انتقال مطالب نسبت به گذشته بسیار بیشتر شده است، گفت: اگر آبروی فردی ریخت و اختلاف درست شد دیگر براحتی نمیتوان آن را از ذهن مردم پاک کرد و به وضع قبل بازگشت.
وی با اشاره به اینکه حضرت امیر به نقل از رسول گرامی اسلام میفرماید؛ «إن الله یبغض المعَبِّس فی وجه إخوانه - خدواند دشمن میدارد کسی را که در برابر برادران دینی اش؛ رو ترش کند»، افزود: اسلام این دستورات را مطرح میکند برای اینکه میخواهد امنیت اخلاقی در جامعه حاکم شود.
نماینده ولی فقیه با اشاره به اینکه در روایات بر تحقیر نکردن مسلمان تاکید شده است، گفت: در اسلام، لباس یا عرب و عجم بودن ملاک نیست بلکه ملاک تقوی است و هر کس با تقویتر باشد در نزد خدواند گرامیتر است بنابراین، فردی که ویژگیهای دینی ندارد، ولی از ثروت و موقعیت اجتماعی برخوردار است پیش خدا عزیز نیست.
وی با بیان اینکه امام صادق(ع) فرمود؛ «فردی که بندهای از بندگان خدا را خوار و ذلیل کند اعلان جنگ با باریتعالی داده است»، افزود: نباید هیچ کس را تحقیر کرد و هر فردی که شهادتین را گفت و مسلمان شد و حتی غیرمسلمانان باید در جامعه اسلامی عزت داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین قاضی عسکر با تاکید بر اینکه باید دشمنیها را زدود و رفاقتها را بیشتر کرد، گفت: رعایت این نکات موجب میشود تا امنیت اجتماعی در جامعه تحکیم شود.
وی خطاب به حاضران توصیه کرد: اینگونه موارد فقط برای شنیدن نیست بلکه برای اجرا و عملی کردن است باید تمرین کرد و از فرصتها استفاده و تلاش کرد از همه جهات در جامعه تحقق پیدا کند.