پخش زنده
امروز: -
رئیس مرکز آمار: با توجه به کاهش ۳ دهم درصدی نرخ بیکاری در ۹ ماهه ابتدای امسال، در حال حاضر جمعیت بیکاران کشور ۳ میلیون و ۲۲۶ هزار نفر است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما ، اميدعلي پارسا در نشست کالبدشکافي آمارهاي اشتغال و بيکاري که صبح امروز در مرکز آمار ايران برگزار شد، با اشاره به آمارهاي 9 ماهه اشتغال امسال گفت: نرخ بيکاري در متوسط 9 ماهه امسال در مقايسه با نه ماهه متوسط سال گذشته منفي 3 دهم درصد و نرخ بيکاري جوانان 1.3 درصد کاهش پيدا کرده است. همچنين نرخ مشارکت با رشد يک درصدي همراه بوده است.
وي افزود: حدود 836 هزار نفر در مقايسه با 9 ماهه سال گذشته نسبت به امسال به جمعيت فعال کشور اضافه شده که 819 نفر آنها شاغل شده است.
پارسا گفت: در حال حاضر مجموعه بيکاران مطلق کشور 3 ميليون 226 هزار نفر است.
وي با بيان اينکه از سالهاي 75 تا 95 رشد شاغلين کشور 2.5 درصد و در سال 95، 2.8 دهم درصد بوده است گفت: در 9 ماهه امسال در مقايسه با نه ماهه سال قبل جمعيت شاغل کشور 3.6 درصد افزايش پيدا کرده در حالي که نياز ساليانه کشور براي پوشش بيکاري 4 درصد مي باشد.
وي تاکيد کرد: از شش ماهه دوم امسال تحليل هاي مبتني بر آمارهاي اشتغال در دستور کار قرار گرفته تا از تفسيرهاي غلط در حوزه اشتغال جلوگيري شود.
هر کس یک هفته در سال کار کند بیکار محسوب نمی شود
معاون آماری مرکز آمار گفت: مطابق تعریف های بین المللی افرادی که یک هفته در سال به کاری مشغول هستند، شاغل به حساب می آیند.
همچنین علیرضا زاهدیان در نشست تخصصی کالبد شکافی آمارهای اشتغال و بیکاری اظهار کرد: کشور از سال ۱۳۳۵ در سرشماری ها، شاخص های بازار کار را مد نظر قرار داده است.
وی ادامه داد: البته در سال های نخست این شاخص به شکل متفرقه اجرا می شود و آمارهای اشتغال و بیکاری سالیانه از سال ۷۶ تا ۷۹ به طور جدی ادامه پیدا کرد. هرچند که این آمارگیری از سال ۷۹ به بعد شیوه فصلی به اجرا در آمد اما آغازی جدی برای آمارگیری میزان اشتغال و بیکاری ها بود.
وی گفت: مطابق تعریف های بین المللی افرادی که یک هفته در سال به کاری مشغول هستند، شاغل به حساب می آیند.
وی در توضیح جامعه بیکاران، گفت: افرادی که در جامعه آمادگی کار در بازار را دارند و همچنین در جست و جوی شغل هم هستند اما تاکنون موفق به یافتن شغلی مناسب نشده اند، بیکار محسوب می شوند. افراد بالای ۱۰ سال در جامعه آماری افراد مستعد کار گنجانده می شوند.
پايين آمدن نرخ بيکاري اما افزايش تعداد بيکاران
رئيس مرکز ملي امار گفت: طبق آمار؛ نرخ بيکاري پايين آمده اما تعداد بيکاران افزايش داشته است.
همچنین اميد علي پارسا در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صداوسيما گفت: تورم به معناي ميزان افزايش نسبي کالاهاست و يکي از اقلام به خصوص را نمي توان ملاک قرار داد.
وي ادامه داد: از سال 84 به بعد نرخ بيکاري روال کاهشي را پيش گرفت اما عده اي معتقد بودند احتساب يک ساعت کار در مرکز آمار موجب کاهش اين آمارها شده است، در حاليکه افراد شاغل بر اساس ساعت کار دسته بندي مي شوند و در گروه هاي مختلف جا مي گيرند.
پارسا گفت: هرچند که آمارگيري ها مطابق استانداردهاي بين المللي است اما با اين حال افراد منتقد بايد فارغ از جهت گيريهاي سياسي، نقدي همراه با پيشنهاد مطرح کنند.
وي گفت: امار بيکاري با احتصاب افراد با يک ساعت کار براي بدست اوردن ميزان کار انجام شده واقعي در کشور است و براي به دست اوردن امار بيکاري ناقص بايد به خود همين آمار بيکاري ناقص استناد کرد.
پارسا تصريح کرد: در بررسي آمار برخي از سال ها متوجه مي شويم که نرخ بيکاري پايين آمده اما تعداد بيکاران افزايش داشته است. علت اين امر را مي توان در تعداد افراد خواهان کار و جامعه کاري متقاضي نيروي کار جست که در سال هاي مختلف آماري تفاوت دارد.