پخش زنده
امروز: -
کوچ بهاره زنبورداران نیمه جنوبی کشور به مناطق ییلاقی استان چهارمحال و بختیاری آغاز شد
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما ، مرکز چهارمحال و بختیاری ؛ مدیر طیور و زنبور عسل جهادکشاوری استان گفت : به دلیل شرایط آب و هوایی مناطق گرمسیری ، وجود ریزگردها در این مناطق و به شکوفه نشستن بادامستانهای شهرستانهای سامان و بن ، زنبورداران کوچ خود را همراه با 100 هزار کلنی ، زودهنگام از مناطق گرمسیری خوزستان، بوشهر و فارس به مناطق ییلاقی استان آغاز کردند.
عشایر بختیاری هم به دلیل مشکلات مناطق گرمسیری خوزستان در صدد کوچ زودهنگام به مناطق ییلاقی چهارمحال و بختیاری هستند.
ابراهیم کوچکی افزود: انتقال کلنی زنبورستانها به مناطق باغی استان در فصل گل و شکوفه، گرده افشانی باغات را همراه خواهد داشت و شرایط مستعد آب و هوایی این استان در فصل بهار و تابستان باعث بهبود سرعت رشد جمعیت کلنی ها و تکثیر زنبور می شود.
بازرس اتحادیه زنبورداران ایران گفت: با مساعد شدن هوا ، سه هزار زنبوردار با 350 هزار کلنی زنبور عسل گرمای جنوب را ترک کرده و در هوای معتدل دامنه های زرد کوه ، تابستان گذرانی می کنند.
آقای قنبری افزود : گل های دشت ها، باغات، جنگل ها و مراتع بکر چهارمحال و بختیاری تا اوایل پائیز، بهشت زنبور های عسل است.
عسل تولیدی چهارمحال و بختیاری یکی از بی نظیر ترین محصولات مشابه در کشور است که به دلیل واقع شدن کلنی ها در مراتع و قسمتهای کوهستانی از رطوبت بسیار پائین (14درصد ) برخودار است.
عسل آویشن مهمترین نوع عسل تولیدی در چهارمحال و بختیاری است که بیش از50 درصد عسل تولیدی در استانهای همجوار به ویژه اصفهان، خوزستان، فارس و تهران به فروش می رسد.
مدیر طیور و زنبور عسل جهادکشاوری استان چهارمحال و بختیاری، میزان عسل تولیدی این استان در سال گذشته را یکهزار تن اعلام کرد و گفت: با توجه به مرغوبیت و کیفیت منحصر به فرد عسل منطقه، بخشی از محصول تولیدی به کشورهای حوزه خلیج فارس صادر می شود.
قنبری افزود : تنها 20 درصد از کلنی های عسل استان زیر پوشش بیمه قرار دارد .
وی با اشاره به اینکه به دلیل امکان بروز حوادث طبیعی،وزش شدید باد یا پدیده ریزگردها وجود دارد احتمال وارد آمدن خسارت های سنگین کمی و کیفی به محصول تولیدی دور از انتظار نیست از زنبور داران خواست نسبت به بیمه کردن کلنی های زنبور عسل اقدام کنند.
بیش از یک هزار و 270 بهره بردار در بخش زنبورداری چهارمحال و بختیاری فعالیت دارند.
چهارمحال و بختیاری از نظر تنوع گونههای گیاهی یکی از استانهای بزرگ کشور است به طوریکه در حال حاضر نزدیک به 350گونه گیاهی شناسایی شده در استان، خاص و در انحصار این منطقه است که در دیگر مناطق کشور یافت نشده است.