به گزارش
خبرگزاری صدا و سیما ، سردار سعید منتظرالمهدی گفت: در پی بروز غائله آشوبانگیز خیابان پاسداران تهران و ازبین بردن سریع آن غائله با هوشمندی اقتدارآمیز ناجا، در دو نظرسنجی مستقل میزان رضایت شهروندان و کارشناسان، کم و کیف اقدامات نیروی انتظامی مورد سنجش قرار گرفت.
وی افزود: در نظرسنجی نخست از نمونه 600 نفری از شهروندان 15تا 75 ساله تهرانی پرسیده شد « عملکرد ناجا در مقابله با آشوبآفرینان خیابان پاسداران را چه میزان رضایت آمیز و مطلوب میدانید؟» که 87 درصد آنان در پاسخ به این پرسش، گزینههای «خیلی زیاد» و «زیاد» را انتخاب کردند. به این معنا که رضایت شهروندان از عملکرد ناجا در فرونشاندن آشوب خیابان پاسداران «حداکثری» بوده است.
سخنگوی ناجا خاطرنشان کرد: همچنین در پرسش دیگری از همان شهروندان که به صورت تصادفی از بین جمعیت چند میلیون نفر تهران انتخاب شده بودند، خواسته شد تا میزان ضرورت «واکنش مقتدرانه پلیس» در شرایط مشابه را معین کنند.
در پاسخ به این درخواست، 86 درصد آنان «اقتدار توام با تدبیر و عقلانیت» را ضرورت اقدامات پلیسی ارزیابی کردند. سومین موضوع مورد نظرسنجی؛ «میزان اعتماد شهروندان به اطلاعرسانی پلیس در آشوب خیابان پاسداران» بود. 46 درصد آنان در حد «زیاد»، 29 درصد در حد «خیلی زیاد» و بقیه (25 درصد) در حد «متوسط»، اطلاعرسانی پلیس را قابل اعتماد و موثق ارزیابی کردند.
وی با اشاره به نظرسنجی دوم خاطر نشان کرد: یافتههای نظرسنجی دوم نیز کم و بیش شبیه یافتههای نظرسنجی نخست بود. در این نظرسنجی از نمونه 150 نفری از کارشناسان (اعم از استادان دانشگاه، اصحاب رسانه، پژوهشگران، تحلیلگران سیاسی و اجتماعی و فعالان مدنی و سیاسی) خواسته شد بر اساس یک طیف صددرجهای (از یک تا صد) به این دو پرسش پاسخ دهند:
1ـ به باور شما عملکرد ناجا در حادثه اخیر خیابان پاسداران چه میزان رضایتآمیز بود؟
2ـ در حادثه مذکور فرآیند اطلاع رسانی پلیس را چه میزان رضایتآمیز میدانید؟
تحلیل نتایج نشان داد میانگین نظر کارشناسان به دو پرسش به ترتیب 85 و 73 است. از این یافتهها نیز میتوان نتیجه گرفت کارشناسان جامعه، درست همانند دیگر شهروندان، اولا عملکرد مقتدرانه و مدبرانه پلیس را در مقابله با عوامل آشوبگران خیابان پاسداران بسیار رضایتآمیز میدانند و دوم اینکه ، سبک و سیاق و فرایند اطلاعرسانی پلیس را در آن رخداد مطلوب ارزیابی میکنند.
منتظرالمهدی تاکید کرد: مجموع نتایج این دو نظرسنجی نشان از آن دارد که اولا شهروندان جامعه هیچ نوع کنش مخل نظم و امنیت را برنمی تابند و دوم ، آنان از پلیس خود انتظار دارند با اقتدار و عقلانیت و بدون اغماض و چشمپوشی، مانع ظهور و بروز هرنوع کنش آشوبگرانه و مخل نظم وامنیت شود.
سرانجام، اعتماد بالای شهروندان و کارشناسان به فرآیند اطلاعرسانی ناجا نشان از اعتماد دوسویه مردم و پلیس به یکدیگر دارد. از نظر پلیس با چنین اعتمادی طبیعتا میتوان نظم و امنیت جامعه را دو چندان کرد.