پخش زنده
امروز: -
پژوهشگران جوان مرکز دانش بنیان پرورش زالوی طبی گلستان، از بزّاق این کرم خون خوار، آنزیمی تولید کردند که می تواند از سکته مغزی و قلبی جلوگیری کند.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز گلستان؛ به گفته رئیس دانشگاه علوم پزشکی گلستان، زمانی که رگی از رگهای خون رسان بدن به وسیله لخته خونی بسته شود و یا آسیب ببیند، اکسیژن رسانی و تغذیه بافت ها مختل و فرد دچار سکته می شود.
عبدالرضا فاضل از تغذیه مناسب و ورزش به عنوان 2 راه مرسوم پیشگیری از بروز سکته ها یاد و استفاده از بزاق زالو را هم به عنوان راه سوم معرفی کرد.
فاضل با اشاره به اینکه در بزاق زالو، ماده ای به نام "هیرودین" وجود دارد كه از انعقاد خون جلوگیری و آن را تصفیه و رقیق میكند افزود: هیرودین با انبساط ماهیچه های عروق، گشادی آن و خون رسانی به بدن را سبب میشود و در کاهش عوارض ناشی از سکته ها هم بسیار موثر است.
وی، درمان بسیاری بیماری ها ازجمله عارضه های حرکتی، پوستی، چشم و گوش، دردهای عضلانی و مفاصل، میگرن، سینوزیت، دیابت، اختلالات گردش خون، ضعف قوای جنسی و همچنین استفاده در جراحی پلاستیک و پیوند اعضا را از کاربردهای دیگر زالو در پزشکی برشمرد.
مدیر کل شیلات گلستان نیز ارزآوری هر 6 عدد زالو را با یک بشکه نفت برابر دانست.
سیدجواد قدس علوی با بیان اینکه؛ تولید طبیعی زالو در دنیا به علت های مختلف ازجمله تغییرات اقلیمی و صید بی رویه، رو به کاهش است افزود: در ایران حداکثر تا 5 سال دیگر امکان صید این کرم حلقوی آبزی وجود دارد.
قدس علوی تاکید کرد؛ شیلات از طرح های دانش بنیان و کاربردی مانند این که تولیدات آن بازار و متقاضیان بین المللی خیلی خوبی دارد حمایت می کند.
مهدی شکوری مدیرکل دفتر آبزیان آب شیرین معاونت توسعه آبزی پروری سازمان شیلات ایران نیز که برای رونمایی از آنزیم هیرودین به گلستان آمده بود، ظرفیت اکنون تولید زالو در کشور را بیش از 15 میلیون قطعه در سال اعلام کرد.
حمید دامغانی سرمایه گذار مرکز پرورش زالوی طبی گلستان در سرخنکلاته گرگان هم، گونه های مولد تولید شده در این واحد فناورانه را بهترین گونه شناخته شده در جهان خواند.
دامغانی با بیان اینکه 17 پژهشگر با تحصیلات و تجربیات عالی و مرتبط در این مرکز به کارگیری شده اند افزود: علاوه بر تامین نیاز داخل، نگاهی نیز به تجاری سازی و صادرات داریم.
به گفته وی، این مجموعه با سرمایه گذاری یک میلیارد تومانی بخش خصوصی و به وسعت 5 هزار مترمربع، تنها مجموعه تولید زالوی طبی به این وسعت در کشور محسوب می شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار گلستان هم با بسیار مناسب دانستن اقلیم این استان و به ویژه مناطق روستایی آن برای رونق صنعت پرورش زالو گفت: اجرای این گونه طرح ها در روستاها میتواند علاوه بر ایجاد شغل پایدار و جلوگیری از مهاجرت به شهرها، مهاجرت معکوس را نیز به دنبال داشته باشد.
محمود ربیعی با اشاره به بازگشت حداکثر 2 و نیم ساله سرمایه در این صنعت نوپا، سرمایه گذاری در آن را به صرفه دانست.
علی نجفی نژاد رئیس دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان نیز به آمار بالای فارغ التحصیلان دانشگاهی بیکار در گلستان اشاره کرد و گفت: به کارگیری دانش آموختگان و بهره گرفتن از توان و پژوهش های علمی آنها در مراکزی این چنینی علاوه بر اشتغالزایی، میتواند به افزایش کیفیت تولیدات کمک و ماندن در بازار رقابتی را تضمین کند.
ایران، پس از روسیه، آلمان و فرانسه چهارمین کشوری است که به دانش استخراج آنزیم هیرودین از بزاق زالو دست یافته است.