پخش زنده
امروز: -
قائم مقام وزیر امور خارجه گفت: همکاری علمی، همکاری میان سرمایههای فکری است و دیپلماسی علمی عرصهای از دیپلماسی عمومی است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری صدا و سیما، مرتضی سرمدی در همایش معاونین امور بین الملل دانشگاهها افزود: وضع ما در دنیا هم اکنون در سطح گذراست و در دیپلماسی سنتی دولتها، بازیگران اصلی بوده اند، اما هم اکنون شاهد تنوع بازیگران هستیم.
وی با بیان اینکه در موضوع دیپلماسی علمی و نقش آن در برقراری ارتباط میان هنر و عمل و مهارت شاهد ایجاد یک ذهنیت مطلوب در افکار بین المللی هستیم، گفت: مهمترین خواسته و مسئولیت دولتها تشکیل تصویرسازی درست است و این که به یک برندسازی ملی برسیم موفقیت یک کشور در تصویرسازی به یک برندسازی ملی، موفقیتی بزرگ محسوب میشود.
سرمدی با بیان اینکه در عرصه بین المللی همکاری علمی کمترین حد نارضایتی را ایجاد میکند، افزود: همکاری علمی یک همکاری میان سرمایههای فکری است و دیپلماسی علمی عرصهای از دیپلماسی عمومی محسوب میشود بنابراین باید در فعالیتهای سیاست خارجی کشور تلاش فرهیختگان و نخبگان علمی هم مد نظر قرار گیرد.
قائم مقام وزیر امور خارجه با بیان اینکه برای تحقق دیپلماسی علمی نیازمند برنامه مشترک هستیم، گفت: این موضوع در دولت یازدهم و دوازدهم بعنوان یکی از اصلیترین دغدغهها مطرح و آن توجه به شرکتهای دانش بنیان با نگاه علمی و اقتصادی بوده که البته یکی از عمدهترین خواستهها در این راستا استفاده از ظرفیت علمی و برنامه ریزی صحیح بوده است.
وی با اشاره به تشکیل دو اداره در وزارت خارجه برای برطرف سازی خواسته مورد نظر درباره ظرفیت علمی کشور و برنامه ریزی در آن راستا افزود: اداره تسهیل کردن فناوریها و اقتصاد دانش بنیان و اداره امور جذب نخبگان در وزارت امور خارجه شکل گرفته است تا هر چه بیشتر شاهد بهره مندی از ظرفیتهای علمی باشیم.
سرمدی گفت: یکی از نگرانیهای واقعی در چارچوب برجام بحث استفاده از فعالیتهای هستهای بوده که در این راستا با مذاکره عاقلانه و سیاست مدارانه، ما توانستیم تعهداتی مطرح و آن را برطرف کنیم، ما نیازمند شیوههای موفق هستیم و باید نخبگان علمی به آن توجه داشته باشند.