پخش زنده
امروز: -
رمزی گفت: تولید سیگار در ۱۱ ماهه امسال ۴۳ میلیارد و ۷۲۰ میلیون نخ بوده که در مقایسه با مدت مشابه پارسال ۸ درصد افزایش داشته است و در همین مدت صادرات سیگار ۳۴۰ میلیون نخ بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۱۲۷ درصد افزایش یافته است.
به گزارش خبرگزاري صداوسيما از شاتا، علي اصغر رمزي، افزود: ميزان واردات 11 ماهه سيگار 2 ميليارد و 780 ميليون نخ بوده که در مقايسه با مدت مشابه پارسال 28 درصد کاهش يافته است و از سوي ديگر برآورد ميزان قاچاق سيگار در اين مدت 4 ميليارد و 250 ميليون نخ بوده که در مقايسه با مدت مشابه پارسال 29 درصد کاهش يافته است.
وي با طرح اينکه 83 درصد توليد داخلي کشور توسط 3 شرکت بزرگ و 17 درصد ديگر توسط 14 شرکت ديگر توليد ميشود، گفت: سهم توليدات داخلي به مصرف ساليانه کشور که در سال 93 به ميزان 53 درصد بود در سال 96 به بيش از 90 درصد ميرسد.
رمزي با اشاره به اجرايي شدن تبصره 3 ماده 102 قانون برنامه پنجم توسعه کشور، يادآور شد: اين تبصره دولت را مکلف کرد تا واردات را با همان برند اصلي تبديل به توليد داخل کند و در نتيجه با پيگيريهاي جدي و مستمر مرکز برنامهريزي و نظارت بر دخانيات کشور از سال 1393 تاکنون عمده برندهاي وارداتي با راهاندازي 10 واحد توليدي و يا استفاده از ظرفيت خالي برخي از واحدهاي توليدي داخلي تبديل به توليد داخل شدند.
رييس مرکز برنامهريزي بر دخانيات کشور ادامه داد: در نتيجه اين اقدامات 16 ميليارد و 400 ميليون نخ واردات رسمي در سال 94 در 11 ماهه امسال به 2 ميليارد و 780 ميليون نخ کاهش يافته است و شاهد کاهش بيش از 84% واردات رسمي هستيم و با افزايش توليد کارخانههايي که امسال راهاندازي شدهاند و به مرور توليد آنها افزايش مييابد درسال 97 واردات به سمت صفر خواهد رسيد.
رمزي درخصوص اجراي ماده 13 قانون مبارزه با قاچاق مبنيبر نصب شناسه کالا و شناسه رهگيري و راهاندازي سامانه مربوطه براي محصولات دخاني و سيگار بيان کرد: پيشرفت کار در اين زمينه بسيار مطلوب بوده و در حال حاضر واردات محصولات دخاني و ثبت سفارش آنها صرفاً با شناسه کالا امکان پذير است و تمامي مراحل طراحي، تعيين شناسه تمام محصولات دخاني، ثبت آنها در سامانه، نهايي و در حال اجرا است.
وي با اشاره به اينکه از يک ماه قبل ثبت توليدات تمام کارخانههاي سيگارت سازي به صورت روزانه در سامانه الزامي و اجرايي شده است، گفت: همچنين ثبت فروش کارخانههاي سيگارت سازي به توزيع کنندگان سراسري (کشوري) نيز در اين ماه الزامي و اجرايي شد و در حال ثبت انتقال مکان و مالکيت محصولات در سامانه هستند. در آينده نزديک فروش توزيع کنندگان کشوري به توزيع کنندگان استاني و همچنين ثبت فروش توزيع کنندگان استاني به خرده فروشان محصولات دخاني در سامانه الزامي و اجرايي ميشود.
رمزي در پايان تصريح کرد: در مرحله ثبت فروش محصولات دخاني توزيع کنندگان استاني به خرده فروشان مجاز، صرفاً سوپرمارکتها و خواربار فروشاني و سقط فروشان که پروانه خرده فروشي محصولات دخاني دريافت کرده اند ميتوانند محصولات توليدي يا وارداتي را دريافت و به فروش برسانند و توزيع کنندگان استاني صرفاً مجاز به توزيع و فروش سيگار به خرده فروشاني هستند که پروانه خرده فروشي محصولات دخاني را دريافت کرده اند واطلاعات آنها در سامانه وجود دارد، در غيراينصورت مجوز توليدکننده استاني ابطال خواهد شد.