پخش زنده
امروز: -
جشن خودکفایی مددجویان کمیته امداد امام و همایش نکوداشت خیران در مصلای اعظم تبریز برپا شد.
به گزارش خبرگزاری صداوسیمای آذربایجان شرقی، نماینده ولی فقیه در آذربایجان شرقی امروز در آیین نکوداشت خیرین و جشن خودکفایی ۴ هزار و ۲۰۰ مددجوی کمیته امداد امام خمینی (ره) آذربایجان شرقی در مصلای اعظم تبریز، کمک به نیازمندان و محرومان را توفیق الهی دانست و آرمان و عقیده انقلاب را محرومیت زدایی از جامعه و در راس اولویتهای مسئولان عنوان کرد.
حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمدعلی آلهاشم تصریح کرد: همه تلاش دولت، مسئولان و آحاد ملت بر فقرزدایی از جامعه است تا همگان از رفاه نسبی برخوردار باشند و لازمه آن درک کامل محرومیت است.
امامجمعه تبریز همچنین با اشاره به اینکه این روزها در آستانه عید در شرکتها و کارخانهها در پرداخت پاداش و عیدی، باید به جای مدیران، کارگران را در اولویت قرار داد افزود: خدمت به محرومان جامعه، بالاترین عبادت ماست و نباید از آن غافل شد.
حجتالاسلام و المسلمین آلهاشم در ادامه کمیته امداد را پناهگاه محرومان برشمرد و تاکید کرد: کمیته امداد یک تشکل اداری نیست از این رو کادر اداری کمیته امداد باید با مراجعه کنندگان برخورد مناسب داشته باشند و اگر نتوانستند به مراجعه کنندگان کمکی کنند، دست کم با اخلاق نیکو با آنان برخورد کنند.
او در پایان سخنان خود، سرمایهگذاری آستان قدس رضوی را در آذربایجان شرقی خواستار شد و گفت: آستان قدس در حوزه محرومیت زدایی و تولید و اشتغال میتواند گامهای موثری در استان بردارد.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور هم در این مراسم گفت: هم اکنون اشتغال و کسب و کار با تامین سرمایه لازم، اصلیترین نیاز خانوادههای مددجویان است که بخشی از این سرمایه توسط دولت در اختیار کمیته امداد قرار میگیرد، اما با توجه به حجم نیازها، ناکافی است از این رو برای جبران کمبودها، از مشارکت و کمکهای مردمی استفاده میکنیم.
ذوالفقاری با اشاره به اینکه این نهاد، توانمندسازی را سرلوحه فعالیت خود قرار داده است افزود: در توانمندسازی سازمانی از نخبگان برای حل فقر در جامعه استفاده میکنیم و در توانمندسازی مددجویان هم ضمن یاری آنان برای خود کفایی، تا توانمندسازی شغلی و افزایش توان اقتصادی خانوادهها برای ایجاد خودباوری و نقطه اتکا، در کنارشان هستیم.
او یکی دیگر از اهداف کمیته امداد را قطع فقر بین نسلی عنوان کرد و گفت: تلاش میکنیم با توانمندسازیها، فقر سرپرست خانوار به فرزندان منتقل نشود، ضمن اینکه طول مدت حضور مددجو در کمیته امداد کاهش یابد چرا که طولانی شدن مدت این پوشش به عادت کردن و فقرپروری منجر میشود.
معاون مشارکتهای مردمی کمیته امداد کشور خاطرنشان کرد: کمیته امداد علاوه بر خیران، همکاری با خیریهها را هم در دستور کار قرار داده است تا حل فقر در جامعه با شتاب بیشتری انجام شود.
ذوالفقاری همچنین با بیان اینکه فقر موجود در جامعه با توان خرد جمعی به خوبی مدیریت میشود افزود: یکی از وظایف کمیته امداد، امانت داری و هزینه کرد دقیق پول اعطایی خیران مطابق با نیت فرد است از این رو باید به خیران گزارش دهیم که پولشان را در کجا و چگونه هزینه کرده ایم.
معاون سیاسی، اجتماعی و امنیتی استاندار آذربایجان شرقی هم با تاکید بر حاکمیت عدالت در جامعه، کاهش فاصله طبقاتی و مطلوب سازی سطح زندگی نیازمندان گفت: مردم آذربایجان شرقی در کمکهای فردی و جمعی به محرومان، بی نظیرند به طوری که تنها در زمینه مدرسهسازی، پارسال بیش از ۷۲ میلیارد تومان کمک و مشارکت داشتند.
رحیم شهرتیفر همچنین با بیان اینکه با فرهنگ والای مردم تبریز و استان، پدیده تکدیگری مدیریت و به عنوان الگو در کشور معرفی شده است افزود: هر چند دولت در فقر زدایی از جامعه اهتمام ویژه دارد، اما موفقیتهایی همانند مدیریت پدیده تکدیگری در تبریز و استان ناشی از فعالیت و خدمات ۶۳۰ تشکل و موسسه خیریه مردمی و ورود مردم به این حوزه است.
مصطفی خاکسار قهرودی، معاون امداد مستضعفین آستان قدس رضوی هم در این مراسم با اشاره به فعالیتهای آستان قدس رضوی و حمایتهای آن از محرومان و مستمندان، گفت:عدالت، فقرزدایی و کاهش فاصله طبقاتی از وظایف نظام است، اما بخشی از این مهم برعهده مردم است و مردم آذربایجان شرقی به خصوص تبریز، با احساس تکلیف و اقدامات حمایتی خود از محرومان برای حل مشکلات تکدی گری و حاشیه نشینی، به خوبی از عهده این مهم برآمده اند.