پخش زنده
امروز: -
هر چند كه جبهه النصره تلاش مي کند خود را قوي جلوه دهد، اين گروه به شدت ضعيف شده است.
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما به نقل از شبکه تلويزيوني الميادين، جبهه النصره سي شهرك و روستا را در حومه ادلب از جبهه تحرير سوريه باز پس گرفت اما اين به معناي بازگشت النصره به روزهاي گذشته خود نيست كه در اين مناطق صاحب نفوذ بود.
گزارشگر اين شبكه گفت: يكي از مسائل واضح و مشخص جنگ در سوريه، ارتباط گروههاي مسلح با بيگانگان است. هر يك از اين گروهها تحت حمايت يك كشور قرار دارد و با تحريك آن دست به اقدام مي زند. تركيه، عربستان سعودي، قطر و آمريكا از حاميان اين گروه ها هستند.در سوريه چيزي شبيه به آنچه در دهه هاي گذشته رخ داده را مشاهده مي کنيم. مانند گروه هاي افراطي که در دهه 1980 در افغانستان بوجود آمدند و تحت حمايت همين كشورها قرار گرفتند. پس از مدتي اين گروهها به جان هم افتادند. بعد از شكست داعش در سوريه جبهه النصره در آخرين پايگاه خود يعني استان ادلب و حومه حماه خودنمايي مي کند. اين گروه در حال مقابله با جبهه تحرير سوريه است كه ائتلافي از گروههاي مسلح احرار الشام و نورالدين الزنكي است. آنچه امروز بين اين گروهها مي گذرد نه تنها ماهيت و پويايي داخلي اين گروهها را نشان مي دهد بلكه از فروپاشي سازمان نظامي النصره خبر مي دهد. هر چند كه اين گروه تلاش مي کند خود را قوي جلوه دهد. اين گروه به شدت ضعيف شده اما هنوز به مرحله فروپاشي نهايي نرسيده است. بنابراين نمي توان گفت كه النصره در ادلب حرف آخر را مي زند.
گروههاي تحت حمايت تركيه النصره را در ادلب در تنگنا قرار داده اند. گروههاي ديگري هم مانند فيلق الشام وجود دارند كه تحت حمايت تركيه هستد اما در اين درگيري ها بي طرف مانده اند. اين درگيري ها بر سر ميزان نفوذ است، همان گونه كه آنها سالهاست كه در غوطه شرقي با يكديگر درگير هستند.به نظر مي رسد سازمان سياسي و رسانه اي و مذهبي النصره در اثر كشته شدن شمار زيادي از سركردگان آن و بروز اختلافات داخلي در حال فروپاشي است. گروههاي مسلح ديگر هم با اعتراض به استبداد جولاني، به النصره تاخته اند و به شكننده شدن اين گروه دامن زده اند.در همين حال گروههاي ديگري هم که از لحاظ فكري به النصره شباهت دارند هم در چنين وضعيتي قرار گرفته اند.