پخش زنده
امروز: -
رئيس اتحاديه لوازم خانگي تهران با اشاره به الزام واردکنندگان لوازم خانگي به داشتن نمايندگي و خدمات پس ازفروش گفت: با اجرايي شدن دستورالعمل جديد وزارت صنعت ، معدن و تجارت دست واسطه ها در واردات لوازم خانگي قطع و هرگونه خريد و واردات اين نوع کالاها از طريق نمايندگي هاي مجاز انجام مي شود.
محمد طحان پور در گفتگوي اختصاصي با خبرنگار خبرگزاري صدا و سيما با بيان اينکه بيشترين نفع را مردم بعنوان خريدار خواهند برد افزود: همچنين توليدکنندگاني که خواهان استفاده از فناوري روز دنيا در صنعت لوازم خانگي هستند و توليد با کيفيت با قابليت صادرات را در دستور کار دارند از اجراي اين دستورالعمل منتفع مي شوند .
وي گفت: از اين پس تنها کساني مي توانند اقدام به واردات لوازم خانگي کنند که ابتدا مجوز لازم را از توليدکننده خارجي دريافت و شرکت خدمات پس از فروش خود را در سازمان حمايت مصرف کنندگان و توليدکنندگان ثبت کنند ، سپس شرايط آنها براي واردات درمرکز امور اصناف براي شروع فعاليت بررسي شود.
طحان پور با اشاره به نگراني برخي توليدکنندگان داخلي از واردات لوازم خانگي افزود: وقتي واردکننده رسمي حقوق و عوارض گمرکي مي پردازد جاي نگراني نيست ، امروز بسياري از توليدکنندگان داخلي با بيان اينکه توليداتشان از نظر کيفيت با فلان نشان خارجي برابري مي کند در واقع آن نشان را بعنوان يک نشان معتبر بين المللي پذيرفته اند .
وي گفت : در دوسال گذشته 3 نشان کره اي در حوزه لوازم خانگي اقدام به سرمايه گذ اري در کشور کرده اند و اکنون اين محصولات با نشان تجاري کره و با نيروي کار ايراني توليد و روانه بازار مي شود که در نوع خود يک اتفاق خوب است و مردم در آينده مي توانند نتايج مثبت اين سرمايه گذاريها را ببينند .
طحان پور درخصوص سهم لوازم خانگي ايراني از بازار کشور تصريح کرد : تا دوسال قبل 65 درصد لوازم خانگي موجود در بازار کشور خارجي و تنها 35 درصد آن داخلي بود ولي امروز بيش از 70 درصد لوازم خانگي موجود در بازار را توليدات داخلي و 25 درصد آن را محصولات خارجي تشکيل مي دهد .
وي افزود : البته سرمايه گذاران خارجي دلشان به حال مردم ما نسوخته است و آنها بدنبال منافع خود هستند ولي از طرف ديگر ما به اين سرمايه گذاريها نياز داريم ، ما بايد حواسمان جمع باشد اگر سرمايه گذاران خارجي نيايند توليد ما نابود مي شود .
طحان پور با بيان اينکه توليدات ما بايد صادرات گرا باشد گفت : مشکل ما در توليد لوازم خانگي تکثر و تعدد واحدهاي توليدي است ، ما نبايد 30 کارخانه توليد يخچال يا 400 کارخانه توليد اجاق گاز داشته باشيم ، ما در عصر فناوري هستيم و واحدهاي کوچک از توان کافي براي جذب فناوري روز بي بهره اند لذا برخي بايد قطعه ساز شوند و کارخانجات بزرگ با حمايت از آنها سطح کيفي توليدات را بالا ببرند که در اين صورت ما در 3 تا 4 سال آينده مي توانيم صادرات خوبي در اين بخش داشته باشيم .
وي با طرح اين سئوال که برخي مي گويند چرا توليدات داخلي را بنام کالاي ايراني صادر نکنيم گفت : بايد تنگ نظري ها را کنار بگذاريم و قبول کنيم که درحال حاضر امکان صادرات لوازم خانگي را با نشان ايراني نداريم و بهترين روش براي صادرات ترغيب نشانهاي معتبر و شناخته شده خارجي براي سرمايه گذاري در کشور و توليد محصول است همان کاري که ترکيه انجام مي دهد با اين تفاوت که ما در کشور بسياري از مواد اوليه ، انرژي و نيروي انساني ماهر را در اختيار داريم و اين براي کشور يک فرصت است.