پخش زنده
امروز: -
دل ها به هم نزديک مي شوند و شکوفه هاي مهرباني در قلب ها جوانه مي زند؛ امروز لب ها براي لبخند پر از بهانه اند و بازار محبت گرم است.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مراکز استان ها، شايد بتوان با سرمايه احسان و نیکوکاري، در اين روز، دلي به دست آورد و با دوستي و مهرورزي، بوستان وجود را زينت داد و نهال عشق و خوبي را بار ديگر آبياري کرد.
از سال 1369 هر سال در اسفند ماه و در آستانه عید نوروز و بهار طبیعت ، مردم مهربان و نیکوکار کشور ما همزمان با هفته احسان و نیکوکاری در همایشی عظیم که تبلور نوع دوستی، نیکوکاری و مهرورزی آنان است دست های پر محبت و عاطفه خویش را بر سر خانواده های نیازمند و کودکانشان می کشند.
هفته نیکوکاری (از چهاردهم تا بیست و یكم اسفندماه) به منظور جذب كمكها و هدایای مردم به خانواده های محروم و نیازمند برگزار می شود كه جمع آوری و توزیع آن توسط كمیته امداد صورت می گیرد.
جشن نیکوکاری صرف نظر از هدایایی که طی آن جمع آوری می شود به لحاظ معنوی ، اجتماعی و فرهنگی دارای کارکرد های ویژه ای است که از جمله آنها می توان به گسترش و تقویت هرچه بیشتر فرهنگ احسان و انفاق، کمک به همنوع و انسجام اجتماعی اشاره کرد. نوع دوستی و کمک به همنوع از دیدگاه آیین الهی و جهانی اسلام امری ذاتی و فطری است. در واقع خداوند متعال تمایل به کمک کردن به همنوعان را به صورت یک شناخت در قلب هر بشری الهام کرده است . بدین مفهوم که عمل نیکوکاری به صورت نور الهی در قلب و سرشت انسان وجود دارد.
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد امام خمینی (ره) با اعلام برگزاری جشن نیکوکاری در روزهای۱۶ و ۱۷ و ۱۸ اسفند گفت : امسال ۱۷۰۰ میلیارد تومان کمک مردمی جمع آوری شده است.
علی محمد ذوالفقاری افزود: در روز اول، کمک های مردمی در مدارس جمع آوری میشود و در دومین روز نیز در میادین اصلی شهر پایگاههای کمک های مردمی راه اندازی می شود و بخشی از کمکها نیز از طریق شبکه های الکترونیکی و خیرین جمع آوری خواهد شد و ۱۸ اسفند در پایگاه های نماز جمعه و مسیرهای پیاده روی در شهرهای مختلف، پایگاههای ما برقرار خواهد شد.
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد گفت: پارسال ۱۲۵ میلیارد تومان در جشن نیکوکاری کمک جمع آوری شد که نسبت به سال قبل از ان بیش از ۳۰ درصد افزایش داشت و امیدواریم این روند ادامه یابد.
ذوالفقاری با تاکید بر این که کمک های مردمی در قالب طرح های مختلف است که مردم و نیکوکاران به نیازمندان کمک کردند ، گفت : متناسب با نیاز هایی که از خانواده ها می شناسیم کمک های ما به آنها ارسال خواهد شد و تا قبل از پایان سال کمک های خود را به خانوادهها ارائه خواهیم کرد.
وی گفت: ۳۰ میلیارد از درآمد و کمک های امداد را برای مشارکت با خیریه ها آزاد کردهایم تا آنها نیز به کمک نیازمندان بشتابند.
ذوالفقاری گفت: آمار مشترکین صندوق های صدقات طرح اکرام ایتام و کرامت و غیره را افزایش می دهیم که آمار خیرین را هم بیشتر خواهد کرد.
ذوالفقاری گفت: از فضای دستی و سنتی فاصله می گیریم و ۸۰ درصد از کمکهای نقدی خیرین را در قالب شبکههای الکترونیکی ساماندهی می کنیم تا با سرعت برای جمعآوری و همچنین واگذاری کمک به نیازمندان اقدام کنیم و رسوب پولی در صندوق های صدقات حذف شود.
معاون مشارکت های مردمی کمیته امداد تاکید کرد با مشارکت خیرین در قالب ارائه کالا و خدمات در برنامه ششم توسعه کمک های مردمی ۳ برابر خواهد شد
ذوالفقاری با اعلام فعالیت یک هزار مرکز نیکوکاری در کشور گفت : این مراکز در همه محلات باید وجود داشته باشد تا خیرین خود بتوانند خیرین محلی و همچنین نیازمندان را شناسایی و روش های ارائه کمک به آنها را ساماندهی کنند.
وی از ایجاد بانک اطلاعات مراکز اقتصادی خبر داد و گفت: این بانک کامل می شود تا ارتباط و همکاری موثری با نهادها و مراکز اقتصادی در سراسر کشور تحقق یابد.
وی از تعامل با موسسات خیریه نیز خبر داد و گفت: ۶ نیاز پایه مددجویان تحت پوشش را شناسایی کردهایم که شامل مسکن تامین جهیزیه و خدمات درمانی اشتغال سلامت و محیط خانواده می شود و باید در اولویت خدماترسانی ما قرار گیرد و با برنامه ریزی و طرح های مختلف کمک های خیرین و نیکوکاران را در جهت رفع نیازهای پایه مددجویان سوق دهیم.