پخش زنده
امروز: -
در آستانه نوروز، ۱۱میراث ناملموس و خدمات ۲فعال میراث فرهنگی ناملموس به ثبت ملی رسید.
به گزارش خبرگزاری صداوسیما مرکز اصفهان؛ مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به تصویب پرونده و ثبت ملی یازده میراث ناملموس استان اصفهان در نشست شورای ثبت ملی آثار تاریخی کشور گفت: در این نشست به پاس خدمات ارزنده دونفر از فعالان میراث فرهنگی استان در حوزه نقالی، خدمات آنان به عنوان حاملان زنده میراث ناملموس استان اصفهان نیز به ثبت ملی رسید.
فریدون الهیاری با بیان اینکه در این نشست پنج آئین مربوط به سنت های اصیل مردم استان اصفهان مربوط به آئین محرم به تصویب رسید، گفت: در این نشست آئین زنجیرزنی پنج محله منطقه تاریخی رهنان، مراسم آئینی سوگواری ششمین روز شهادت امام حسین(ع) که با شکوه خاصی در شهر نیاسر از توابع کاشان برگزار می شود، سنت تهیه غذای نذری گوشت لوبیا ویژه عزاداران ماه محرم در کاشان و همچنین آئین نخل گردانی روستای وش ازتوابع شهرستان نطنز به مناسبت ایام شهادت امام حسین(ع) به ثبت ملی رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان همچنین به ثبت ملی مراسم آئینی نقالی در شهر تاریخی وزوان از توابع شهرستان شاهین شهر و میمه اشاره کرد و گفت: این آئین مذهبی و ملی قدمت بالایی در این منطقه دارد و نقالان و پرده خوانان در این مدت مصائب اهل بیت عصمت و طهارت را در واقعه کربلا و همچنین داستان های مربوط به شاهنامه فردوسی را با زیبائی برای مردم بیان می کنند.
فریدون الهیاری افزود: از خدمات دو نقال منطقه وزوان به عنوان دوستداران میراث فرهنگی با نام های استاد درویش علی مداح و استاد درویش محمود مداح تقدیر و نام آنها به عنوان حاملان زنده میراث ناملموس این خطه در این پرونده به ثبت ملی رسید.
وی گفت: همچنین در این نشست پوشش سنتی مردم روستای تاریخی ابیانه که ریشه درتاریخ کهن این روستا در بیش از یک هزار سال دارد نیز مطرح و به تصویب رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اصفهان افزود: در این نشست همچنین مهارت اصیل ساخت کاشی معرق که متعلق به استان اصفهان بوده و ریشه در هنرهای سنتی مربوط به تزئین آثار تاریخی در عصر صفوی است نیز مطرح و به ثبت ملی رسید.
فریدون الهیاری با بیان اینکه در حوزه هنرهای سنتی مهارت دوخت پارچه های سنتی با عنوان هنر نقده دوزی مطرح و به تصویب رسید گفت: پرونده مهارت نی هفت بند و شیوه نی نوازی موسیقی اصفهان که هنرمند بزرگی همچون مرحوم استاد نایب اسدالله آن را ابداع کرد و این هنرارزشمند را بعد مرحوم استادحسین کسائی دردوران معاصر به اوج رساند، در این نشست مطرح و به ثبت ملی رسید.
وی افزود: در این نشست پرونده آئین سنتی جیرجیرونی روستای دستجرد که مربوط به ماه مبارک رمضان است و با مراجعه روزه داران به در منزل مردم و طلب خوراکی همچون آجیل و شیرینی، به نوعی شادی و نشاط را در این ماه مبارک برای روزه داران به ارمغان می آورد نیز مطرح و به تصویب رسید.
مدیرکل میراث فرهنگی استان اصفهان به ثبت ملی مهارت تهیه خورشت ماست در اصفهان اشاره کرد و گفت:پرونده مهارت تهیه خورشت ماست که یکی از غذاهای سنتی اصفهان از دوران قاجار است به ثبت ملی رسید.