پخش زنده
امروز: -
عربستان به منظور جبران کسری بودجه ناشي از جنگ طلبي در يمن و تجهيز تروريست ها در منطقه در اقدامی تازه بعضی هزینه های دولتی را افزایش داد.
کاهش قیمت نفت در نتیجه سیاست های نفتی عربستان در منطقه از طرفی و افزایش هزینه های جنگ افروزی ها در یمن و سوریه و عراق و تجهیز تروریست ها و جواب مثبت دادن به باج خواهی های نا تمام آمریکا و ... از طرف ديگر منجر به کاهش منابع مالی این کشور و در نتیجه تحميل ضرر و زیان های هنگفت به حوزه هاي اجتماعی و سیاسی اين کشور شده است.
عربستان پیرو طرح ریاضت اقتصادی که از چندی قبل در نظام اقتصادی و مدیرتی این کشور به اجرا گذشته شده در اقدامی جدید، هزینه های دولتی همچون هزینه ویزا، جریمه و مالیات را افزایش داده است.
عربستان همچنين طرح ریاضت اقتصادی را در غالب فروش دارایی ها و يافتن مسيرهاي جديد کسب درآمدهای دولتي، و افزایش نقش بخش خصوصی به اجرا گذاشته است.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، افت قیمت نفت اقتصاد عربستان را لکه دار کرده است به طوري که سال گذشته با بیش از 98 میلیارد دلار کسری بودجه مواجه شد. اين بالاترین میزان کسر بودجه در چند سال اخیر بوده است.
در این گزارش آمده است عربستان سعودی برای تامین بودجه دولت از آغاز سال جاری میلادی 88 میلیارد دلار از ذخایر ارزی خود برداشت کرده است که این اقدام در پی کاهش شدید درآمد نفتی بوده که بیش از 90 درصد از درآمد عمومی این کشور را تشکیل میدهد.
محمد بن سلمان نایب ولیعهد پادشاه عربستان اخیرا در گفت وگو با بلومبرگ با اعلام این خبر گفت: این طرح با هدف آماده کردن عربستان سعودی برای تجربه وضعیتی است که به نفت تکیه نخواهد کرد.
این شاهزاده جوان گفت: دورنمای عربستان سعودی بر اساس این طرح بخش های مختلفی در زمینه پیشرفت و رشد اقتصادی، اجتماعی و دیگر برنامه ها را در بر می گیرد.
طرح تحول ملی عربستان سعودی شامل فروش دارایی های دولت، افزایش مالیات، کاهش هزینه های دولت، تغییر راه های مدیریت درآمدهای مالی دولت، افزایش بهره وری و افزایش نقش بخش خصوصی است.
هدف دولت در این کشور این است که درآمدهای غیر نفتی را سه برابر کند و میزان آن را تا سال ۲۰۲۰ میلادی از ۱۶۳,۵ میلیارد ریال فعلی به ۵۳۰ میلیارد ریال برساند.
این کشور همچنین قصد دارد به تدریج حقوق اداره های دولتی را در قالب کاهش خدمات، پنج درصد کاهش دهد و مالیات بر ارزش افزوده را تعیین کند.
با وجود این، میزان برداشت دولت ریاض از ذخایر ارزی برای تامین کسری بودجه از نیمه اول سال گذشته کاهش یافته است که دلیل آن اجرای طرح صندوق بین المللی پول مبنی بر صدور حدود 130 میلیارد دلار اوراق قرضه بوده است.
حملات هوایی پرهزینه سعودي ها به یمن از ششم فروردین سال گذشته تشدید شده و درآمدهای نفتی این کشور نيز کاهش چشم گیری نموده است. بنابراين مقامات این کشور برای جبران این خسارت ها به اصلاحاتی در زمینه های مختلف اقتصادی متوسل شده اند.
در هر حال کسری مالی بزرگ برای عربستان تا کنون منجر به وضع مالیات بر ارزش افزوده و کاهش یارانه انرژی و افزایش بعضی از قیمتها شده است. اين موضوع موجبات نارضایتی عامه مردم را در این کشور فراهم کرده است .
گفتنی است عربستان سعودی تا کنون با حملات هوایی خود به مردم بی گناه یمن بیش ازهشت هزار کشته و حدود 20 هزار زخمی بر جای گذاشته است.
-------------------------
امین نجار