پخش زنده
امروز: -
به گزارش سرويس بين الملل خبرگزاري صداوسيما بشبکه تلويزيوني فرانس بيست و چهار گزارش داد مردم ايتاليا يکشنبه چهارم ژوئن براي انداختن آراء خود به پاي صندوق ها خواهند رفت. اين گزارش مي افزايد در اين انتخابات شهروندان ايتاليايي نمايندگان و سناتورهاي مورد نظر خود را انتخاب خواهند کرد.
بر اساس آخرين نظرسنجي ها ائتلاف راست گراي ميانه رو در راس تمامي احزاب قرار دارد و پيش بيني مي شود چهل درصد از کرسي هاي سناتوري را به خود اختصاص دهد که براي کسب حداکثر آراء به منظور به دست گرفتن قدرت کافي محسوب مي شود. اين ائتلاف حاصل اتحاد حزب سيلويو برلوسکوني با راست گرايان افراطي و استقلال طلب، و برادران ايتاليا است.
آنتونيو تاياني، سياستمدار ايتاليايي و رئيس پارلمان اروپا ، کانديداي حزب فورزا ايتاليا متعلق به سيلويو برلوسکوني، نخست وزير سابق اين کشور در انتخابات چهارم مارس خواهد شد. تاياني يکي از بنيانگذاران حزب فورزا ايتاليا در سال هزار و نهصد و نود وچهار بوده است.برلوسکوني که در حال حاضر هشتاد و يک سال سن دارد چهار بار به عنوان نخست وزير ايتاليا انتخاب شد ولي به علت محکوميت قضائي تا سال دو هزار و نوزده نخواهد توانست در انتخابات کانديدا شود . بر اين اساس حزب راست مرکزي خواهد توانست حکومت در ايتاليا را به دست گيرد.
انتخابات پارلماني ايتاليا در حالي قرار است روز يکشنبه آينده برگزار شود که روز جمعه آخرين روز تبليغات انتخاباتي است و نظرسنجيها ائتلاف راست ميانهروي برلوسکوني را پيروز انتخابات مي دانند. جناج چپ گراي ميانه متشکل از احزاب دموکراتيک ، آزاد و برابر، اروپاي بيشتر، مدني پوپولار و با يکديگر، نزديک به بيست و هشت درصد و جنبش پنج ستاره به تنهايي حدود سي درصد داراي محبوبيت هستند. ساير احزاب نيز مجموعا نزديک به نه درصد محبوبيت کسب کرده اند.
ايتاليا که خود از بنيانگذاران اتحاديه پولي اروپا بوده است، ولي در سالهاي اخير موجي از نارضايتي از حوزه يورو و اتحاديه در ميان ايتالياييها شکل گرفته است و شهروندان ايتاليايي معتقدند عضويت در اين منطقه، ريشه مشکلات اقتصادي آنها است. مسئله آوارگان مناطق بحران زده غرب آسيا و شمال آفريقا و نيز مهاجرت يکي ديگر از متغير هاي فضاي سياسي و اجتماعي ايتاليا در آستانه انتخابات سراسري است. نزديک بودن ايتاليا به سواحل شمال آفريقا، باعث شده اين کشور مقصد بيشترين تعداد آوارگان و مهاجران در کل اروپا باشد.
برخي احزاب ايتاليا به ويژه احزاب راست گرا، معتقدند آوارگان و مهاجران عامل اصلي مشکلات اقتصادي و افزايش آمار جرم و جنايت در اين کشور اروپايي هستند. احزاب افراطي در تلاش براي کسب آراء بيشتر، با سوء استفاده از نارضايتي عمومي از هجوم آوارگان به اين کشور و ديگر معضلات نظير بيکاري و افزايش مشکلات اقتصادي، به بيگانه ستيزي و مهاجرهراسي در اين کشور دامن مي زنند.